Kennis

Mail Privacy Protection in Ternair

05 november 2022

Mail Privacy Protection blijft de gemoederen bezighouden. Anders dan Litmus in de Verenigde Staten houdt de Nederlandse e-mailmarketingwereld zich opmerkelijk stil over het onderwerp. Misschien omdat elke berichtgeving verschillend kan worden uitgelegd en het onduidelijk is welke discussies dat over het e-mailkanaal oplevert. Zelf zoeken wij liever naar praktische toepassingen en we hebben gebruikers in staat gesteld om rekening te houden met de mail privacy instelling.

In dit artikel lees je hoe je het aandeel Mail Privacy Protection kunt zien en hoe je er actief rekening mee houdt in communicatie campagnes.

Waar ging Mail Privacy Protection ook alweer over?

Vorig jaar schreven we wat Apple’s Mail Privacy Protection inhoudt en hoe je daar je E-mailmarketing op kunt aanpassen. De artikelen zijn nog steeds actueel. Het grootste probleem voor e-mailmarketeers is dat je niet zeker weet of je e-mail handmatig is geopend door een ontvanger. Apple Mail opent ‘technisch’ immers alle e-mails van gebruikers die Privacy Protection hebben geactiveerd, voordat een gebruiker dit zelf eventueel doet. Inmiddels zijn we een jaar verder. 89% van de Apple iOS15 gebruikers heeft nu Mail Privacy geactiveerd. Het is zeker niet zo dat bij 89% van het mailverkeer de Opens niet meer herkend worden. In B2C ligt het aandeel hoger. Waarschijnlijk vanwege de grotere aantallen klanten dat met de iPhone een e-mail opent. In B2B blijft de desktop het meest gebruikt voor e-mail en daarop is Apple Mail zeker niet de meest gebruikte Client.

 

Zichtbaar maken van Mail Privacy Protection

In Ternair hebben we de zichtbaarheid verbeterd die aangeeft met welke Client je e-mails geopend zijn. Bekende e-mail Clients zijn Outlook, Apple Mail, Gmail en Thunderbird. Wij hebben daar Mail Protection aan toegevoegd. Als we herkennen dat een e-mail door een gebruiker met Mail Protection is geopend, voegen we die toe. Het huidige herkenningspercentage (november 2022) ligt al boven de 90% en onze doelstelling is 98%.

Voordelen:

  1. In je statistieken zie je precies hoe groot het aandeel Mail Privacy in jouw campagnes is
  2. Je kunt deze groep selecteren, bijvoorbeeld om uit te sluiten van vervolgacties of te splitten voor alternatieve content. Of je benadert ze via een ander kanaal, je hebt met Ternair immers omnichannel Marketing Automation software

Je respecteert daarmee het feit dat iemand Mail Privacy heeft aangezet en bovendien pas je daar je communicatie op aan.

  1. Mail Privacy Protection en Ternair Campaign

    Open in Ternair Campaign de statistieken van een selectie of run. De onderste rij cirkeldiagrammen bevat de statistiek Client. Als je daar met de muis over beweegt, verschijnt de verdeling van Clients over het totaal aantal Opens, waardoor het aantal en percentage Mail Privacy Protection (zie afbeelding)

Mail Privacy Protection en Ternair Campaign | Ternair.com

 

Wat kun je doen om te voorkomen dat geautomatiseerde flows of dripcampagnes naar alle Openers worden gestuurd, terwijl je niet zeker weet of je e-mail door gebruikers handmatig geopend zijn?

  1. Mail Privacy opens selecterenOpen in Ternair Campaign een selectieblok en kies daarin de Bron E-mailstatistieken. Selecteer bij entiteiten Opens of Clicks. Kies in de lijst voor ‘e-mailclient’ en selecteer Mail Privacy Protection. Je kunt nu deze selectie gebruiken of uitsluiten in je campagne.

Mail Privacy opens selecteren | Ternair.com

 

Zoals beloofd in ons eerste artikel over Mail Privacy Protection, welke ontwikkelingen er ook plaatsvinden, wij faciliteren al je marketing (automation) activiteiten op basis van data. Dat zit in ons DNA. Aangepast aan specifieke wensen, want voor iedereen is de impact verschillend. E-mailmarketing blijft in beweging en wordt daardoor uiteindelijk alleen maar beter. Juist daarom is het al zo’n  effectief klantkanaal.

Wil je meer weten over de impact van Apple's Mail Privacy Protection?

Wil je meer weten over de impact van Apple’s Mail Privacy Protection? Praat met een van onze specialisten.

Stel een vraag
Wil je meer weten over de impact van Apple's Mail Privacy Protection?
Volgende

Sneller en effectiever werven met lead nurturing en leadscoring

Vorige

Waarom een marketeer nooit IT-er mag worden