Kennis

Verdrievoudiging van conversie door content op basis van gedrag

Opleidings- en mediabedrijf MindCampus wilde de respons op e-mailmarketing verhogen. Door personalisatie toe te passen werd de conversie verdrievoudigd.

Om de doelgroep op de hoogte te houden over de opleidingen en evenementen werden er standaard conversiemailings gestuurd naar grote gedeelten van de database. Deze bulkmails hadden wisselend succes.

MindCampus kwam bij Ternair met de volgende vraag “Hoe kunnen we er voor zorgen dat de communicatieprogramma’s structureel verbeteren zodat deze meer conversie opleveren?”

 

Marketingcampagnes op basis van gedrag

Om te beginnen werd de e-mailmarketing in Ternair anders ingericht. In plaats van alleen een bulkmail te versturen waarin de opleidingen werden gepusht worden nu gedragselementen gebruikt om de klant te laten bepalen wanneer iets interessant is.

Het klikgedrag van klanten, zowel naar aanleiding van de e-mailnieuwsbrieven als van het websitebezoek, vormt de basis voor de commerciële benadering. Er wordt gehandeld naar de interesse in bepaalde content van een prospect of klant en op basis daarvan wordt de toegepaste vorm van remarketing gekozen. Van commerciële e-mail, Facebook tot AdWords. Alle mogelijke kanalen kunnen worden ingezet om de klant tot conversie te brengen.

 

“Wij verliezen geen tijd meer met interne afstemming en zoekacties, maar kunnen focussen op output.”

Pieter Lieverse, Algemeen Directeur MindCampus

 

Conversie verdriedubbeling

Er werd gestart met een experiment waarbij een derde van de content van de nieuwsbrief werd bepaald door de interesses van de ontvanger. Dat leverde een spectaculaire verbetering op in conversie, van bijna een factor vier. Door deze personalisatie stegen de open rates ook aanzienlijk: van 19 tot 20 procent naar 35 tot 40 procent.

MindCampus kan met de nieuwe opzet veel gerichter communiceren. In plaats van plukjes van duizend ontvangers worden er mailings uitgestuurd met honderd of minder ontvangers. Hierdoor is een kwart van de conversie afkomstig van de remarketing e-mails. Daarnaast worden onbekende bezoekers opnieuw benaderd via display advertising en SEA. Het samenspel met Google en Facebook zorgt voor een hogere en stabielere stroom inschrijvingen voor de opleidingen.

 

Over MindCampus
MindCampus verzorgt opleidingen op gebied van personeelsmanagement en facilitaire dienstverlening, de zogenoemde HR-Academy en F-Academy. Daarnaast worden er evenementen georganiseerd en biedt MindCampus nieuwsplatforms voor de twee doelgroepen.

Ternair en Mindcampus – toen nog onder de naam Weka Business Media – werken sinds 2012 samen. 

Wil je jouw conversie ook verdrievoudigen?

Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

Contact opnemen
Wil je jouw conversie ook verdrievoudigen?
Volgende

Tijdsbesparing door automatiseren van onboarding processen

Vorige

Zo maakt VluchtelingenWerk het multichannel fondsen werven succesvol