Kennis

Persoonlijke omgeving voor beursbezoekers

Bezoekers willen vaak het maximale uit hun beursbezoek halen. Om hen daarbij te helpen, heeft Ternair de bestaande systemen van RAI Amsterdam geïntegreerd tot een persoonlijke omgeving voor elke bezoeker, waar hij of zij het bezoek kan voorbereiden.

Veel beurzen die RAI Amsterdam organiseert zijn zeer groot. Vele hebben een internationaal karakter en trekken bezoekers uit de hele wereld. Deze bezoekers willen vaak het maximale uit hun bezoek halen. Om hen daarbij te helpen, heeft Ternair voor RAI Amsterdam een "MijnRAI" omgeving gerealiseerd.

Persoonlijke omgeving

In de “MijnRAI”-omgeving kan de bezoeker exposanten bekijken en selecteren die hij  interessant vindt, afspraken maken en content van exposanten verzamelen. Al die data en content zijn al aanwezig binnen de IT-omgeving van RAI Amsterdam: sinds 2006 beschikt het bedrijf over een marketingdatabase waarin alle informatie over bezoekers en exposanten is samengebracht. Vanaf 2011 kunnen exposanten zelf hun content aanbieden op het platform “MyPages.” Beide oplossingen zijn naar volle tevredenheid geleverd en ingericht door Ternair. Aangezien “MijnRAI” in feite de sluitsteen werd van het systeem, lag de beslissing om ook voor dit project voor Ternair te kiezen voor de hand.

 

“Wij zijn een projectorganisatie met hele duidelijke deadlines. Alles moet klaar zijn als de deur van de beurs open gaat. Ternair begrijpt dat. Zij pakken trajecten snel op en zorgen dat het op tijd af is. Dat past bij ons. Bovendien zijn zij pas tevreden als zij een goede oplossing gevonden hebben. Dankzij hun uitgebreide ervaring en vakinhoudelijke kennis met dataomgevingen kunnen wij ervan op aan dat die oplossing perfect voldoet aan onze wensen.”

 

Verhoging klanttevredenheid

De “MijnRAI”-omgeving kent een selfservice gedeelte waarin de bezoeker zijn profiel voor de betreffende community kan onderhouden. Ingelogde bezoekers krijgen bovendien extra gebruiksmogelijkheden op de website, zoals het samenstellen van “MijnBeurs”: een persoonlijke keuze uit exposanten, seminars en beursevents. Ook het registreren voor een beurs is met een paar clicks geregeld.

Bezoekers waarderen de mogelijkheden om hun bezoek via het platform voor te bereiden. Daarmee draagt het platform bij aan hogere klanttevredenheid binnen RAI Amsterdam.

 

Over RAI Amsterdam
RAI Amsterdam is een internationale beurs- en congresorganisatie. Als faciliterende partij creëren wij de ideale condities waarin inspirerende ontmoetingen plaatsvinden en krachtige verbindingen ontstaan. Als organiserende partij verbinden wij met inspirerende nationale en internationale evenementen context, content en communities.

Volgende

Hoe je connected bereik realiseert

Vorige

Hoe maak je een persoonlijke winkelervaring omnichannel?