Kennis

Persoonlijke omgeving voor beursbezoekers

Bezoekers willen vaak het maximale uit hun beursbezoek halen. Om hen daarbij te helpen, heeft Ternair de bestaande systemen van RAI Amsterdam geïntegreerd tot een persoonlijke omgeving voor elke bezoeker, waar hij of zij het bezoek kan voorbereiden.

Persoonlijke omgeving

Veel beurzen die RAI Amsterdam organiseert zijn zeer groot. Vele hebben een internationaal karakter en trekken bezoekers uit de hele wereld. Deze bezoekers willen vaak het maximale uit hun bezoek halen. In de “MijnRAI”-omgeving kan de bezoeker exposanten bekijken en selecteren die hij interessant vindt, afspraken maken en content van exposanten verzamelen. Al die data en content zijn al aanwezig binnen de IT-omgeving van RAI Amsterdam: sinds 2006 beschikt het bedrijf over een marketingdatabase waarin alle informatie over bezoekers en exposanten is samengebracht. Vanaf 2011 kunnen exposanten zelf hun content aanbieden op het platform “MyPages”. Beide oplossingen zijn naar volle tevredenheid geleverd en ingericht door ternair. Aangezien “MijnRAI” in feite de sluitsteen werd van het systeem, lag de beslissing om ook voor dit project voor Ternair te kiezen voor de hand.

 

“Wij zijn een projectorganisatie met hele duidelijke deadlines. Alles moet klaar zijn als de deur van de beurs open gaat. Ternair begrijpt dat. Zij pakken trajecten snel op en zorgen dat het op tijd af is. Dat past bij ons. Bovendien zijn zij pas tevreden als zij een goede oplossing gevonden hebben. Dankzij hun uitgebreide ervaring en vakinhoudelijke kennis met dataomgevingen kunnen wij ervan op aan dat die oplossing perfect voldoet aan onze wensen.”

 

Hogere klanttevredenheid

De “MijnRAI” omgeving is 1 oktober 2014 live gegaan. Bezoekers geven aan dat ze de mogelijkheden om hun bezoek via het platform voor te bereiden waarderen. Daarmee draagt het platform bij aan hogere klanttevredenheid binnen RAI Amsterdam.

 

Centraal login platform

Intern heeft RAI Amsterdam lang nagedacht over welke elementen en functionaliteiten “MijnRAI” precies moest bevatten. Ternair heeft vervolgens meegedacht over de mogelijkheden en de technische omzetting daarvan. Begin 2014 begon Ternair vervolgens met de bouw. De “MijnRAI”-omgeving kent een selfservice gedeelte waarin de bezoeker zijn profiel voor de betreffende community kan onderhouden. Ingelogde bezoekers krijgen bovendien extra gebruiksmogelijkheden op de website, zoals het samenstellen van “MijnBeurs”: een persoonlijke keuze uit exposanten, seminars en beursevents. Ook het registreren voor een beurs is met een paar clicks geregeld.

 

Over RAI Amsterdam
RAI Amsterdam organiseert en faciliteert congressen, beurzen en evenementen. Als faciliterende organisatie wil RAI Amsterdam de ideale condities creëren waarin inspirerende ontmoetingen plaatsvinden en krachtige verbindingen ontstaan. Als organiserende partij wil RAI Amsterdam context, content en communities verbinden met inspirerende evenementen.  

Ook aan de slag met marketing automation?

Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

 

Demo aanvragen
Ook aan de slag met marketing automation?
Volgende

Data-driven app-platform voor evenementen

Vorige

Sneller en effectiever werven met lead nurturing en leadscoring