Kennis

Cross channel campagnemanagement vanuit 360° klantbeeld

RAI Amsterdam wilde de efficiëntie van haar marketingteam fors verhogen, zodat niet elk mailshot apart samengesteld moest worden. Met de Ternair Marketing Cloud kan in één keer de hele customer journey naar een evenement ingepland worden.

In aanloop naar en tijdens een eigen beurs stuurt RAI Amsterdam uitingen aan (potentiële) bezoekers en exposanten. Alle mailshots die RAI Amsterdam jaarlijks uitstuurt, worden geheel in eigen huis verzorgd. Om de efficiëntie te verhogen en relevante doelgroepen op het juiste moment te kunnen benaderen, ging RAI Amsterdam op zoek naar een tool voor campagnemanagement.

 

Koppelen van databronnen

In twee maanden implementeerde Ternair haar campagnemanagement oplossing. Hierin zijn koppelingen gelegd met alle onderliggende databronnen met klantgegevens, waaronder:

  • de marketingdatabase;
  • het ERP-systeem;
  • de klantenpiramide;
  • de ticketingsystemen;
  • De omgevingen waarin de exposanten hun content aanbieden.

 

“RAI Amsterdam maakt gebruik van de Ternair Marketing Cloud. Het samenspel van deze oplossingen maakt dat wij onze data t.a.v. onze marketing operatie op orde hebben en op relevante, directe wijze met onze klanten kunnen interacteren. Ook bij de verdere optimalisatie van onze klantinteractie zoals leadgeneratie en personalisatie op onze websites biedt de Ternair Marketing Cloud ons een variatie aan mogelijkheden.”

 

Cross channel campagnemanagement

Met de Ternair Marketing Cloud kan RAI Amsterdam realtime reageren op allerlei events die voor, tijdens en na een beursbezoek optreden. Op basis van triggers kunnen bezoekers en exposanten worden geselecteerd en benaderd. De selectie vindt direct uit de brondata plaats. Er hoeft dus niets geïmporteerd te worden in een aparte omgeving. Via e-mail, sms en push-berichten op verschillende websites worden relevante doelgroepen op het juiste moment benaderd.

Sinds de implementatie is het marketingteam van RAI Amsterdam in staat om veel efficiënter te werken, doordat niet elk mailshot apart samengesteld moet worden, maar in één keerde hele customer journey naar een evenement ingepland wordt. Inmiddels worden met het team 300 campagnes per jaar uitgevoerd, waarmee 65%  van de beursregistraties wordt gerealiseerd.

 

Over RAI Amsterdam
RAI Amsterdam is een internationale beurs- en congresorganisatie. Als faciliterende partij creëren wij de ideale condities waarin inspirerende ontmoetingen plaatsvinden en krachtige verbindingen ontstaan. Als organiserende partij verbinden wij met inspirerende nationale en internationale evenementen context, content en communities.

Wil je ook een marketingdatabase voor een 360º klantbeeld?

Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

Contact opnemen
Wil je ook een marketingdatabase voor een 360º klantbeeld?
Volgende

Sneller en effectiever werven met lead nurturing en leadscoring

Vorige

Data-driven app-platform voor evenementen