Kennis

Omnichannel campagnemanagement vanuit 360° klantbeeld

RAI Amsterdam wilde de efficiëntie van haar marketingteam fors verhogen, zodat niet elk mailshot apart samengesteld moest worden. Met de Ternair Marketing Cloud kan in één keer de hele customer journey naar een evenement ingepland worden.

In aanloop naar en tijdens een eigen beurs stuurt RAI Amsterdam uitingen aan (potentiële) bezoekers en exposanten. Om de efficiëntie te verhogen en relevante doelgroepen op het juiste moment te kunnen benaderen, ging RAI Amsterdam op zoek naar een tool voor campagnemanagement.

 

“RAI Amsterdam maakt gebruik van de Ternair Marketing Cloud. Het samenspel van deze oplossingen maakt dat wij onze data t.a.v. onze marketingoperatie op orde hebben en op relevante, directe wijze met onze klanten kunnen interacteren. Ook bij de verdere optimalisatie van onze klantinteractie zoals leadgeneratie en personalisatie op onze websites biedt de Ternair Marketing Cloud ons een variatie aan mogelijkheden.”

 

Mailshots

Alle mailshots die RAI Amsterdam jaarlijks uitstuurt, worden geheel in eigen huis verzorgd. De efficiëntie van het marketingteam zou fors verhoogd kunnen worden wanneer niet elk mailshot apart samengesteld moest worden, maar in één keer de hele customer journey naar een evenement ingepland zou kunnen worden. Koppelen van databronnen In twee maanden tijd zijn vanuit Ternair koppelingen gelegd met alle onderliggende databronnen met klantgegevens, waaronder;

  • de marketingdatabase
  • het ERP-systeem
  • de klantpiramide
  • de ticketingsystemen
  • de omgevingen waarin de exposanten hun contact aanbieden

 

Triggers

Op basis van triggers kunnen bezoekers en exposanten worden geselecteerd en benaderd. De selectie vindt direct uit de brondata plaats. Er hoeft dus niets geïmporteerd te worden in een aparte omgeving. Cross channel marketing met Ternair kan RAI Amsterdam real-time reageren op allerlei events die voor, tijdens en na een beursbezoek optreden. Via e-mail, sms en push- berichten op verschillende websites worden relevante doelgroepen op het juiste moment benaderd. Inmiddels worden met het team 300 campagnes per jaar uitgevoerd, waarmee 65% van de beursregistraties wordt gerealiseerd.

 

Over RAI Amsterdam
RAI Amsterdam organiseert en faciliteert congressen, beurzen en evenementen. Als faciliterende organisatie wil RAI Amsterdam de ideale condities creëren waarin inspirerende ontmoetingen plaatsvinden en krachtige verbindingen ontstaan. Als organiserende partij wil RAI Amsterdam context, content en communities verbinden met inspirerende evenementen.  

Ook aan de slag met omnichannel campagnemanagement?

Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

Demo aanvragen
Ook aan de slag met omnichannel campagnemanagement?
Volgende

Verdrievoudiging van conversie door content op basis van gedrag

Vorige

Data-driven app-platform voor evenementen