Succesverhalen

Hoe Artsen zonder Grenzen effectief fondsen blijft werven na verdwijnen acceptgiro

Ontdek hoe Artsen zonder Grenzen een creatieve oplossing heeft gevonden voor de uitdagingen na het verdwijnen van de acceptgiro. Leer hoe slimme betaalopties en digitale strategieën worden ingezet om donaties te vergemakkelijken en de impact te vergroten. Duik in de resultaten en ontdek de toekomstige stappen om het donatieproces verder te verbeteren. Kom meer te weten over Artsen zonder Grenzen en hun missie om wereldwijd levens te redden in crisissituaties.

Alternatief voor de acceptgiro

Het verdwijnen van de acceptgiro in juni 2023 bracht voor Artsen zonder Grenzen een uitdaging met zich mee. Deze traditionele betaalmethode was lange tijd een vertrouwd middel voor (eenmalige) donaties. Het vinden van een effectief alternatief was essentieel om de fondsenwerving naadloos te laten verlopen.

Slimme betalingsalternatieven geïntroduceerd

In samenwerking met Ternair en andere goede doelen heeft Artsen zonder Grenzen een innovatieve aanpak ontwikkeld om het gemis van de acceptgiro op te vangen. Een geavanceerde acceptgirokaart werd geïntroduceerd, waarop donateurs drie flexibele betaalopties kregen aangeboden: via internetbankieren, mobiel doneren of via een SEPAmachtiging. Deze kaart voorziet donateurs van duidelijke instructies om een donatie te doen, terwijl het betalingskenmerk bij internetbankieren zorgt voor een eenvoudige identificatie van de donatie.

Geoptimaliseerde fondsenwerving door digitalisering

Dankzij deze nieuwe benadering heeft Artsen zonder Grenzen niet alleen de overgang van offline naar online donaties gestroomlijnd, maar ook de fondsenwerving geoptimaliseerd. Met behulp van Buckaroo als betaalpartner en een slimme segmentatie van QR-codes op basis van eerdere donaties, wordt het donatieproces voor elke donateur gepersonaliseerd en vereenvoudigd.

Constante verbetering van donatieprocessen

De focus van Artsen zonder Grenzen ligt op voortdurende optimalisatie en verbetering van het donatieproces. Door te blijven innoveren en te luisteren naar de behoeften van de donateurs, zal het fondsenwervingsproces verder worden geoptimaliseerd en geïntegreerd in de digitale kanalen.

“Hierbij staat het doel centraal om de donatie-ervaring zo naadloos mogelijk te maken voor alle betrokkenen.

Over Artsen zonder Grenzen: Wereldwijd medische noodhulp

Artsen zonder Grenzen is een toonaangevende medische noodhulporganisatie die al 50 jaar wereldwijd hulp biedt aan mensen getroffen door crises. Met meer dan 65.000 hulpverleners in meer dan 70 landen zijn ze in staat om directe, onafhankelijke medische zorg te bieden waar de nood het hoogst is. Artsen zonder Grenzen onderscheidt zich door haar snelle reactievermogen en haar vermogen om in crisissituaties direct ter plaatse te zijn, waardoor ze cruciale medische hulp kunnen bieden aan degenen die dat het meest nodig hebben.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het combineren en personaliseren van online en offline betaalopties?

Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

Demo aanvragen
Benieuwd naar de mogelijkheden voor het combineren en personaliseren van online en offline betaalopties?
Volgende

Hoe Connetix beschikbare kandidaten structureel onder de aandacht brengt bij klanten en prospects

Vorige

Zo blijft Aidsfonds effectief fondsen werven na verdwijnen acceptgiro