Succesverhalen

Hoe Carrière de no-show van kandidaten op hun sollicitatiegesprek verlaagt

Ontdek hoe Carrière, in samenwerking met Ternair, een innovatieve aanpak heeft ontwikkeld om het aantal no-shows bij sollicitatiegesprekken drastisch te verminderen. Deze gerichte strategie heeft niet alleen gezorgd voor meer punctualiteit onder kandidaten, maar heeft ook de algehele tevredenheid van zowel sollicitanten als opdrachtgevers vergroot.

Het verminderen van no-shows bij sollicitatiegesprekken

Een sollicitatie is meer dan een gesprek; het is een kans om een goede eerste indruk te maken. Maar het vinden van die perfecte match begint al bij het op tijd verschijnen voor het gesprek. Voor Carrière, een vooraanstaand recruitmentbureau, was het verminderen van no-shows bij sollicitatiegesprekken een cruciale uitdaging.

Gepersonaliseerde routebeschrijvingen

In samenwerking met Ternair zette Carrière een innovatieve campagne op. Ze ontwikkelden een systeem dat sollicitanten en opdrachtgevers voorziet van gedetailleerde, gepersonaliseerde routebeschrijvingen. Enkele uren voorafgaand aan het gesprek automatisch een e-mail met het ontvangen kandidaten tijdstip, de locatie en een link naar een routebeschrijving in Google Maps.

Duidelijkheid en betere aanwezigheid

Deze aanpak heeft aanzienlijke resultaten opgeleverd voor Carrière. Het heeft gezorgd voor minder onduidelijkheid onder sollicitanten, waardoor recruiters minder vragen krijgen.

“Kandidaten waarderen de service enorm, wat resulteert in een aanzienlijke verminderen van no-shows.”

De gepersonaliseerde routebeschrijvingen hebben bewezen een effectief middel te zijn om kandidaten op tijd op hun bestemming te krijgen.

Uitbreiding van de aanpak

Carrière is vastbesloten om deze succesvolle aanpak verder uit te breiden. Naast sollicitatiegesprekken zal het systeem worden toegepast bij het organiseren van evenementen en het verwelkomen van bezoekers.

“Naast sollicitatiegesprekken zal het systeem worden toegepast bij het organiseren van evenementen en het verwelkomen van bezoekers.”

Bovendien zal de verzendtijd van de e-mails worden geautomatiseerd op basis van de reistijd van de kandidaat en het gekozen vervoermiddel, om de service nog verder te optimaliseren.

Over Carrière: Toewijding aan waardevol werk

Carrière is ontstaan uit een diepgewortelde passie voor arbeidsbemiddeling en ondernemerschap, met de ambitie om een toonaangevende uitzendorganisatie te worden. Met een landelijk netwerk in Nederland en vestigingen in Polen, Roemenië en Slowakije, werkt Carrière zij aan zij met flexkrachten en franchiseondernemers om waardevol werk te creëren voor opdrachtgevers. Hun toewijding aan het succes van zowel kandidaten als opdrachtgevers blijft onverminderd, elke dag opnieuw.

Ook de no-show van kandidaten op sollicitatiegesprekken verlagen?

Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

Demo aanvragen
Ook de no-show van kandidaten op sollicitatiegesprekken verlagen?
Volgende

Marketingdatabase voor 360º klantbeeld

Vorige

Hoe Connetix beschikbare kandidaten structureel onder de aandacht brengt bij klanten en prospects