Succesverhalen

Hoe Liliane Fonds structureel donateurs werft door middel van een lead wervingscampagne

Ontdek hoe Liliane Fonds met bloembollen niet alleen donateurs aantrok, maar ook hoop bood aan kinderen met een handicap wereldwijd. Van symbolische bloembollen tot een krachtige omnichannel campagne.

Logo Liliane fonds | Klant van Ternair

Liliane Fonds
Organisatie voor kinderen met een handicap

  Van strategisch storyboard tot doelgerichte follow-ups

  Het Liliane Fonds stond voor de uitdaging om structureel donateurs te werven en tegelijkertijd bewustzijn te creëren voor de behoeften van kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Om deze uitdaging aan te gaan, ontwikkelde het Liliane Fonds samen met Ternair een uitgebreid storyboard waarin de stappen voor zowel online als offline fondsenwerving werden gevisualiseerd. Ze lanceerden meerdere landingspagina’s die werden gepromoot via advertenties in kranten, op social media en via e-mail.

  Op deze landingspagina’s konden mensen gratis een ‘Bloeibox’ aanvragen, waarbij alleen verzendkosten in rekening werden gebracht, te betalen via een Tikkie per sms.

  Na aanvraag werd een tweede omnichannel flow geactiveerd. Hierbij ontvingen aanvragers een e-mailbevestiging en werden de bloeiboxen via de post verstuurd, inclusief een automatisch gepersonaliseerde brief.

  Daarnaast ontvingen ze bloementips via sms en kregen ze toegang tot een landingspagina met verzorgingsinstructies en storytelling over de kinderen van het Liliane Fonds. Een e-mailcampagne werd gelanceerd om ontvangers naar de landingspagina te leiden, terwijl een telemarketingcampagne werd  opgezet om alle ontvangers van een bloeibox te bellen met als doel (structurele) donateurs te werven.

  Meer steun en bewustwording

  Dankzij deze geïntegreerde aanpak wist het Liliane Fonds een aanzienlijk geldbedrag op te halen en veel nieuwe donateurs te werven.

  “De campagne bracht niet alleen financiële steun, maar ook bewustzijn voor de behoeften van kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden.”

  Groeiende ambities

  Geïnspireerd door het succes van deze campagne, zal het Liliane Fonds blijven investeren in het professionaliseren van hun wervingsinspanningen. Er
  staat al een welkomstprogramma klaar voor nieuwe donateurs, waarin ze persoonlijke communicatie ontvangen. Bovendien zijn er plannen voor nog twee
  nieuwe lead wervingscampagnes in het komende jaar.

  Over Liliane Fonds: Een betere toekomst voor kinderen met een handicap

  Bij het Liliane Fonds zetten toegewijde medewerkers zich in voor een betere toekomst voor kinderen met een handicap in de armste landen van de wereld. Ze geloven in gelijkwaardige participatie van deze kinderen in alle aspecten van het leven en streven naar een hoogst haalbare kwaliteit van leven.
  Hun werk is gebaseerd op de overtuiging dat meedoen geen gunst is, maar een recht.

  Ook klantcontactmomenten structureel opvolgen?

  Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

  Demo aanvragen
  Ook klantcontactmomenten structureel opvolgen?
  Volgende

  Zo blijft Aidsfonds effectief fondsen werven na verdwijnen acceptgiro

  Vorige

  Hoe VersTrade klantcontactmomenten structureel opvolgt