Contentpersonalisatie

Contentpersonalisatie:
meer conversie

Begroet prospects en klanten persoonlijk. Geef bij ieder contact zinvolle, relevante informatie. Wij halen meer inzicht uit je data, ontdek de business case van personalisatie.

Bekijk hoe Springer Nature 50% meer meer conversie realiseert met contentpersonalisatie.

Wat is contentpersonalisatie en hoe werkt onze oplossing

Download whitepaper Vraag demo aan

Herken elke websitebezoeker

Leg leesgedrag en profielen per webgebruiker vast (opt-in). Combineer je online first-party-data met je andere bronnen voor klantgerichte campagnes in al je kanalen.

First-party data: 7 best practices

Datagestuurd personaliseren

Gebruik het inzicht om klantprofielen te vormen uit persoonlijke data, transactiedata en gedragsdata zodat je ieder contact (real-time) bereikt met (deels) gepersonaliseerde content.

Bekijk een voorbeeld

Timing perfect afstemmen

Stuur op basis van triggers in je data geautomatiseerd de juiste boodschap op het moment dat er behoefte aan is.

Timing: essentiële bouwsteen van personalisatie

Ontdek hoe anderen succesvol werken met contentpersonalisatie

Hoe Springer Nature 50 procent meer conversie realiseert | Ternair.com

"Met Ternair kunnen we geautomatiseerd het juiste moment kiezen om bepaalde boodschappen te sturen. De flows zijn afgestemd op de interesses die iemand toont. We hebben zicht op het hele proces en weten steeds beter wie we wanneer wat moeten sturen, zodat we niemand lastigvallen met onze boodschappen."

Michael Dam
Marketingmanager

50%

stijging in open rates

x2

Click-Through-Ratio

20% - 30%

lagere opt-out

Hoe de RAI 10% meer bezoekers werft | Ternair.com

"Met de inzet van SEO, contentmarketing en marketing automation realiseerde de RAI 10 procent meer bezoekers voor de Aquatech Amsterdam beurs. De rebook door exposanten voor 2021 bereikte een record van 62%"

Annelie Koomen
Senior Brand Marketing Manager

12%

meer registraties

10%

meer bezoekers

62%

rebook door exposanten voor 2021. Beursrecord!

Hoe Vakmedianet gepersonaliseerde content toepast op websites | Ternair.com

"Door inzet van een integraal klantbeeld en slim opgebouwde campagnes maakt Vakmedianet niet alleen nieuwsbrieven dynamisch maar ook de content op zijn websites. Met een fors hogere click through ratio als resultaat."

Stephanie Gillissen
Marketingmanager Data & Projecten

>50 titels

herkenning van websitebezoekers van meer dan 50 titels

x3 - x10

stijging van de CTR met factor 3 tot 10

Hoe Mindcampus de e-mailmarketing conversie verdrievoudigd | Ternair.com

"De kracht van Ternair is dat zij zich snel kunnen verplaatsen in de problematiek. Dankzij de Ternair Marketing Cloud kunnen wij op een gestructureerde manier met onze doelgroep communiceren. Wij verliezen geen tijd meer met interne afstemming en zoekacties, maar kunnen focussen op output."

Pieter Lieverse
Algemeen Directeur

x3

stijging in conversie

x2

stijging in geopende e-mails

25%

conversie via remarketing e-mails

Hoe BSL met specifieke en actuele informatie de klantrelatie verbetert | Ternair.com

"Met een 360 graden klantbeeld weten we van alle klanten wie ze zijn, wat ze afnemen, wat ze doen, wat ze raadplegen en wanneer en hoe vaak ze dat doen. Daarnaast kunnen we de ontwikkelingen daarin analyseren. Dat is belangrijk om bij het inrichten van de marketingkanalen alleen relevante aanbiedingen te sturen en geen klanten lastig te vallen met informatie die niet relevant is."

Michael Dam
Marketingmanager

360°

klantbeeld

60

miljoen gepersonaliseerde e-mails per jaar

Hoe Agrio boeren van gepersonaliseerde content voorziet | Ternair.com

"De software van Ternair is flexibel en de implementatie van de verschillende modules was binnen no-time geregeld. Ternair denkt mee vanuit de business, zij willen gas geven, net als wij."

Arjan Goorman
Hoofd Marketing

40 events per jaar

Van 6 naar 40 events per jaar

Binnen 1,5 jaar

Van outbound naar inbound

Personalisatie: wat is het en hoe werkt onze oplossing

Herken elke websitebezoeker en gebruik personalisatie om diegene persoonlijk aan te spreken. Personaliseer de website, e-mail en andere vormen van (online) marketing op basis van relevante klantdata. Ga voor de perfecte timing en personalisatie en profiteer van meer loyaliteit, sterkere interesses, concrete overwegingen en maximale conversie.

 

Wat is online personalisatie?

Personalisatie omvat het personaliseren van de website, e-mails en campagnes om jouw doelgroep en klanten zo persoonlijk mogelijk aan te spreken. Je gebruikt iemands voornaam als je een e-mail stuurt en toont banners of ander campagnemateriaal dat zo goed mogelijk aansluit op de behoeften op dat moment.

Personalisatie binnen marketing versterkt de betrokkenheid en loyaliteit van klanten. Je bewijst dat je weet tegen wie je het hebt en dat je begrijpt wat diegene belangrijk vindt. Voorbeelden van personalisatie bij onze klanten laten zien dat extra interesse en meer loyaliteit bij een overweging leiden tot meer conversie en dus omzet.

 

Waarom personaliseren?

De trend binnen personalisatie is om steeds beter te begrijpen wie de klant is en welke behoeften diegene heeft. Maar liefst 86% van de consumenten geeft aan dat dit invloed heeft op hun aankopen en een kwart noemt die invloed zelfs ‘aanzienlijk’.

Online personalisatie levert vijf fantastische voordelen op:

 • Een basis om de customer experience (verder) te verbeteren
 • Meer kennis van de doelgroep en hoe ze te bereiken, benaderen en overtuigen zijn
 • Effectievere leadgeneratie dankzij beter begrip van behoeften
 • De juiste boodschap op het juiste moment bij de juiste doelgroep
 • Betere relatie met de klant en effectievere marketinginzet

 

Trends voor personaliseren

De personalisatie trend groeit jaarlijks door. Het begon met de ontwikkeling van meer geavanceerde technologie voor webcontentmanagement, marketing automation en digital marketing. Inmiddels verwachten websitebezoekers en klanten een gepersonaliseerde ervaring die aansluit bij hun behoeften en verlangens.

We duiden een paar belangrijke trends binnen personalisatie:

 • Ken je publiek
  Klanten verwachten dat je hun klantdata up-to-date hebt. Dat wil zeggen, door de sterke trend van contentpersonalisatie valt het op wanneer je de plank misslaat. Analyseer klant- en gebruiksgegevens om tot kloppende klantsegmenten en perfecte persona’s te komen.
 • Creëer content van hoge kwaliteit
  Gebruik die klantdata- en inzichten om content te creëren van hoge kwaliteit. Beantwoord de specifieke behoeften die leven bij de doelgroep. Bied zoveel mogelijk waarde, afgestemd op wat de lezer of klant op dat moment belangrijk vindt.
 • Word nooit opdringerig
  Benut beschikbare klantdata om te personaliseren, maar word daarmee nooit opdringerig. Sterker nog, voorkom dat het intiem of ongemakkelijk wordt. Gebruik de data alleen om klanten te helpen met informatie die ze zoeken.
 • Gebruik marketing automation
  Automatiseer jouw marketinginzet om met beperkte capaciteit toch zoveel mogelijk klanten gepersonaliseerd te bereiken. Dankzij automatisering heb je zo min mogelijk omkijken naar specifieke inzet en uitingen.
 • Let op de timing
  Zorg voor de perfecte timing met contentpersonalisatie. Bied klanten op het juiste moment de juiste informatie aan. Analyseer het gebruik en reacties om de informatie die je deelt bij specifieke touchpoints verder aan te scherpen.

 

Personalisatie strategie

Een strategie voor de personalisatie van de website, e-mails en andere online marketingkanalen vraagt om een stapsgewijze aanpak:

 • Verzamel gegevens en analyseer
  Zorg dat je de klant zo goed mogelijk leert kennen. Verzamel relevante gegevens, analyseer die gegevens en ga daar continu mee door om bij te blijven leren.
 • Creëer persona’s en klantsegmenten
  Stel zo goed mogelijk vast voor wie je werkt en uit welke segmenten de doelgroep bestaat. Maak duidelijke persona’s en profielen aan, waarmee je bewijst dat je begrijpt tegen wie je het hebt.
 • Communiceer tijdens de customer journey
  Gebruik de customer journey van jouw klanten om de diverse touchpoints vast te stellen. Ontwikkel content die aansluit bij de behoeften tijdens die verschillende fases binnen de klantreis.
 • Bied beleving en creëer ervaringen
  Bied klanten de beste beleving door informatie vanuit de verschillende (digitale) kanalen op elkaar af te stemmen. Creëer een complete en gepersonaliseerde klantervaring.

 

Personalisatie bij Ternair

Onze software helpt je iedere klant persoonlijk te begroeten met zinvolle en relevante informatie. Dat doe je op basis van inzichten uit jouw data. Je legt leesgedrag vast en bouwt profielen op van websitegebruikers. Die data combineer je vervolgens met dat wat je weet uit andere bronnen. Zo ontwikkel je klantgerichte campagnes voor al jouw kanalen.

Onze aanpak

Je verzamelt persoonlijke data, transactiedata en gedragsdata. Die databronnen combineer je tot een (realtime) beeld van jouw bezoekers en contacten. Op basis daarvan creëer je gepersonaliseerde content of bied je jouw klant tijdens de klantreis op het juiste moment de juiste informatie aan.

Op basis van triggers zorg je voor de perfecte timing. Dat doe je geautomatiseerd, zodat je met beperkte capaciteit en inzet een maximaal bereik creëert.

 

FAQ: veelgestelde vragen over personalisatie

 • Wat is de oorsprong van personalisatie?
  Personalisatie ontstond toen geavanceerde analyse- en websystemen die mogelijkheden begonnen te bieden. Inmiddels verwachten klanten een persoonlijke benadering die aansluit bij hun specifieke behoeften op ieder moment tijdens de klantreis.
 • Wat zijn de voordelen?
  Dankzij personalisatie van de website, e-mail en andere (online) marketingkanalen communiceer je precies de boodschap waar klanten behoefte aan hebben. Dat verhoogt de interesse en loyaliteit en uiteindelijk de conversie en omzet.
 • Hoe kan ik personalisatie inzetten?
  Personalisatie van content vraagt om het verzamelen van relevante gegevens. Onze software helpt je de data verzamelen, die te structureren en analyseren en op basis daarvan de verschillende communicatiekanalen te personaliseren.

Ontdek het zelf

Wil je weten wat Ternair voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag een intake aan en ervaar zelf hoe het platform werkt.

Ja, ik wil een gratis demo aanvragen!

  Liever direct iemand spreken?

  Stuur een e-mail info@ternair.com
  Volgende

  Websiteherkenning

  Vorige

  Omnichannel marketing