Contentpersonalisatie

Contentpersonalisatie:
Altijd een relevant verhaal?

Een utopie? Begroet prospects en klanten persoonlijk en geef ze bij ieder contact zinvolle informatie. Je maakt snel het verschil met je concurrenten. Ontdek de business case van personalisatie.

Bekijk hoe Springer Nature 50% meer conversie realiseert met contentpersonalisatie.

Wat is contentpersonalisatie en hoe werkt onze oplossing

Download whitepaper Vraag demo aan

Data en content combineren

Door elk individueel profiel te koppelen aan gecategoriseerde content die door middel van bijvoorbeeld tags aan je producten of online content zijn toegekend, kun je per persoon elk moment de juiste boodschap of producten tonen.

First-party data: 7 best practices

Handmatig of geautomatiseerd

Stuur op basis van triggers in je data geautomatiseerd de juiste boodschap op het moment dat er behoefte aan is.

Bekijk een voorbeeld

Timing perfect afstemmen

Stuur op basis van triggers in je data geautomatiseerd de juiste boodschap op het moment dat er behoefte aan is.

Timing: essentiële bouwsteen van personalisatie

Ontdek hoe anderen succesvol werken met contentpersonalisatie

Hoe Agrio haar doelgroep van hoogwaardige en gepersonaliseerde content voorziet | Ternair.com

"De software van Ternair is flexibel en de implementatie van de verschillende modules was binnen no-time geregeld. Ternair denkt mee vanuit de business, zij willen gas geven, net als wij."

Arjan Goorman
Hoofd Marketing

x4

stijging in conversie

x7

stijging in proefabonnementen

57%

stijging instroom nieuwe abonnementen

Hoe Vakmedianet gepersonaliseerde content toepast op websites | Ternair.com

"Door inzet van een integraal klantbeeld en slim opgebouwde campagnes maakt Vakmedianet niet alleen nieuwsbrieven dynamisch maar ook de content op zijn websites. Met een fors hogere click through ratio als resultaat."

Stephanie Gillissen
Marketingmanager Data & Projecten

360°

klantbeeld

x3-x10

Click-Through-Ration

>50

titels met websiteherkenning

Hoe Springer Nature 50 procent meer conversie realiseert | Ternair.com

"Met Ternair kunnen we geautomatiseerd het juiste moment kiezen om bepaalde boodschappen te sturen. De flows zijn afgestemd op de interesses die iemand toont. We hebben zicht op het hele proces en weten steeds beter wie we wanneer wat moeten sturen, zodat we niemand lastigvallen met onze boodschappen."

Michael Dam
Marketingmanager

50%

stijging in open rates

x2

Click-Through-Ratio

30%

lagere opt-out

Hoe de RAI 10% meer bezoekers werft | Ternair.com

"Met de inzet van SEO, contentmarketing en marketing automation realiseerde de RAI 10 procent meer bezoekers voor de Aquatech Amsterdam beurs. De rebook door exposanten bereikte een record van 62%."

Annelie Koomen
Senior Brand Marketing Manager

12%

meer registraties

10%

meer bezoekers

62%

rebook door exposanten

Hoe MindCampus de e-mailmarketing conversie verdrievoudigd | Ternair

"De kracht van Ternair is dat zij zich snel kunnen verplaatsen in de problematiek. Dankzij de Ternair Marketing Cloud kunnen wij op een gestructureerde manier met onze doelgroep communiceren. Wij verliezen geen tijd meer met interne afstemming en zoekacties, maar kunnen focussen op output."

Pieter Lieverse
Algemeen Directeur

x3

stijging in conversie

x2

stijging in geopende e-mails

25%

conversie afkomstig van remarketing e-mails

Hoe BSL met specifieke en actuele informatie de klantrelatie verbetert | Ternair.com

"Met een 360 graden klantbeeld weten we van alle klanten wie ze zijn, wat ze afnemen, wat ze doen, wat ze raadplegen en wanneer en hoe vaak ze dat doen. Daarnaast kunnen we de ontwikkelingen daarin analyseren. Dat is belangrijk om bij het inrichten van de marketingkanalen alleen relevante aanbiedingen te sturen en geen klanten lastig te vallen met informatie die niet relevant is."

Michael Dam
Marketingmanager

360°

klantbeeld

60 miljoen

gepersonaliseerde e-mails per jaar

Privacy proof

database van Ternair is privacyproof

Vraag een demo aan!

We laten je graag zien waarom onze software sneller en efficiënter is.

Nu aanvragen
Vraag een demo aan | Ternair.com

We zijn er om te helpen

Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

Stel je vraag
Stel je vraag Sjoerd | Ternair.com

Contentpersonalisatie: wat is het en hoe werkt onze oplossing?

Herken geïnteresseerden en klanten en gebruik die kennis om hen persoonlijk aan te spreken. Personaliseer website, e-mail, sms, print, apps en andere vormen van (online) marketing op basis van relevante klantdata. Bij personalisatie hoort ook het juiste moment kiezen voor ieder individu. Met een perfecte timing en persoonlijk relevante boodschap profiteer je van meer loyaliteit, sterkere interesses, concretere overwegingen en maximale conversie.

 

Wat is online contentpersonalisatie?

Online personalisatie omvat het individueel aanspreken in e-mails, op de website en in andere online media, feitelijk elk moment waarop je jouw doelgroep bereikt. Je gebruikt net als in fysieke dagelijkse ontmoetingen als je iemands aanspreekt een voornaam wanneer je een e-mail stuurt. Content personalisatie voegt daaraan toe informatie, producten en content die zo goed mogelijk aansluiten op de behoeften én de verwachtingen per individu. Daar hoort ook bij dat je geen opdringerig of stalkerig gedrag vertoont.

Personalisatie binnen marketing versterkt de betrokkenheid en loyaliteit van klanten. Je laat zien dat je weet tegen wie je het hebt en dat je begrijpt wat diegene belangrijk vindt. Voorbeelden van personalisatie bij onze klanten laten zien dat extra relevantie leiden tot meer interesse, betere afwegingen, meer loyaliteit en conversie en dus omzet.

 

Waarom personaliseren?

De trend binnen personalisatie is om steeds beter te begrijpen wie de klant is en welke behoeften diegene heeft én niet heeft. Maar liefst 86% van de consumenten geeft aan dat dit invloed heeft op hun aankopen en een kwart noemt die invloed zelfs ‘aanzienlijk’.

Online personalisatie levert vijf fantastische voordelen op:

 • Een basis om klantverwachtingen (de customer experience) te verbeteren én onnodige informatie achterwege te laten
 • Meer kennis van de doelgroep en hoe en wanneer ze te bereiken, benaderen en overtuigen zijn, én wanneer ze daarvoor open staan
 • Effectievere leadgeneratie dankzij beter begrip van behoeften
 • De juiste boodschap op het juiste moment bij de juiste doelgroep, minder onnodige communicatie die leidt tot irritatie
 • Betere relatie met de klant en effectievere marketinginzet

 

Trends voor personaliseren

Personalisatie en de kwaliteit hiervan groeit nog jaarlijks. Zoals veel ontwikkelingen begon het met meer geavanceerde technologie voor onder meer webcontentmanagement, datacapture, marketing automation en digital marketing en advertising. Het is in die beginperiode vaak doorgeschoten waardoor privacy discussies versneld zijn gevoerd. Inmiddels verwachten websitebezoekers en klanten een gepersonaliseerde ervaring die aansluit bij hun behoeften en verlangens, dat wil zeggen, als zij daar zelfcontrole over hebben.

We duiden een paar belangrijke trends binnen personalisatie:

 • Ken je publiek
  Klanten verwachten dat je klantdata up-to-date hebt. Dat wil ook zeggen, dat het opvalt wanneer je de plank misslaat. Integreer en analyseer klant- en gebruiksgegevens om tot de juiste klantsegmentatie en activatie campagnes te komen via het juiste kanaal.
 • Creëer content van hoge kwaliteit
  Gebruik klantdata en inzichten om content te creëren van hoge kwaliteit. Beantwoord specifieke behoeften die leven bij je doelgroep. Bied zoveel mogelijk waarde, afgestemd op wat de lezer of klant op dat moment belangrijk vindt.
 • Word nooit opdringerig
  Benut beschikbare klantdata om te personaliseren, maar word daarmee nooit opdringerig. Sterker nog, voorkom dat het intiem of ongemakkelijk wordt. Gebruik de data alleen om klanten te helpen met informatie die ze zoeken.
 • Gebruik marketing automation
  Automatiseer jouw marketinginzet om met beperkte capaciteit zoveel mogelijk klanten gepersonaliseerd te bereiken. Dankzij automatisering heb je zo min mogelijk omkijken naar het procese en de juiste uitvoering en kun je concentreren op de inhoudelijke verfijning van je marketing en uitbreiding van kennis en kanalen voor de optimale klantbeleving.
 • Timing is everything
  Zorg voor de perfecte timing met contentpersonalisatie. Bied klanten op het juiste moment de juiste informatie. Analyseer gebruik en reacties om de informatie die je deelt bij specifieke touchpoints verder aan te scherpen. Stuur e-mails als mensen rustig achter hun pc zitten, stuur een sms voor korte service-informatie op locatie, en een web-push of app-push als mensen online met een specifieke handeling bezig zijn.

 

Personalisatie strategie

Een strategie voor de personalisatie van de website, e-mails en andere onlinemarketingkanalen vraagt om een stapsgewijze aanpak:

 • Verzamel gegevens en integreer data
  Zorg dat je de klant zo goed mogelijk leert kennen. Verzamel relevante gegevens, en zorg dat gegevensbronnen flexibel geïntegreerd en gebruikt kunnen worden. Zo leer je continu van campagnes en pas je het gegevensmodel en de benodigde bronnen/velden daaropaan.
 • Leer je klant kennen
  Stel zo goed mogelijk vast voor wie je het allemaal doet, uit welke fasen en segmenten doelgroepen bestaan en welke beslissingen zij moeten nemen. Maak duidelijke profielen, waarmee je laat zien dat je leert en begrijpt tegen wie je het hebt.
 • Communiceer voortdurend tijdens de customer journey
  Gebruik de customer journey van jouw klanten om de diverse touchpoints vast te stellen. Ontwikkel content die aansluit bij de behoeften tijdens die verschillende fases binnen de klantreis en automatiseer de opvolging.
 • Bied beleving en creëer ervaringen
  Bied klanten de beste beleving door informatie vanuit de verschillende (digitale) kanalen op elkaar af te stemmen. Creëer een complete en gepersonaliseerde klantervaring over jouw organisatie, producten en dienstverlening.

 

Personalisatie bij Ternair

Onze software helpt je iedere klant persoonlijk te begroeten met zinvolle en relevante informatie. Dat doe je op basis van inzichten uit jouw data. Die data, de gegevens die je daaruit zinvol kunt gebruiken, zijn flexibel en wisselend. Daar passen wij het datamodel op aan.

Je zit bij ons niet vast aan een model, een platform. Je legt leesgedrag vast en bouwt profielen op, bijvoorbeeld van individuele websitegebruikers, mensen die klikken op je e-mails, die iets hebben besteld, een formulier invullen of openbare data. Die data combineer je vervolgens met dat wat je weet uit andere bronnen en van het gedrag van andere klanten. Zo ontwikkel en verbeter je klantgerichte campagnes voor al jouw kanalen.

Onze aanpak

We verzamelen je persoonlijke data, transactiedata en gedragsdata. Die databronnen combineer je tot een (realtime) beeld van jouw bezoekers en contacten. Op basis daarvan creëer je gepersonaliseerde content of bied je jouw klant tijdens de klantreis op het juiste moment de juiste informatie aan. Dat levert weer nieuwe informatie op, waarmee je je inzichten, content en aanbiedingen verfijnt.

De data kan door iedere marketeer geselecteerd, gecombineerd en getransformeerd worden, waardoor ze heel dicht bij je business blijft en je niet onnodig lang op analisten, datascientisten of IT-processen hoeft te wachten. We zorgen bovendien dat je met geautomatiseerde content-feeds je content vanaf één of enkele plekken realtime aan de juiste ontvanger wordt gekoppeld. Zo verstuur je via één template in wel 8 verschillende talen, regio’s of franchises persoonlijke berichten met talloze gevarieerde boodschappen of producten per individu.

Op basis van triggers en schedules zorg je voor de perfecte timing. Dat doe je geautomatiseerd, zodat je met beperkte capaciteit en inzet een maximaal bereik onder geïnteresseerden creëert, nieuwe leads ontdekt, verrijkt en aan je bindt. Uiteraard blijft altijd handmatige beïnvloeding mogelijk.

 

FAQ: veelgestelde vragen over personalisatie

 • Wat is de oorsprong van personalisatie?
  Online personalisatie ontstond toen geavanceerde analyse- en websystemen die mogelijkheden begonnen te bieden voor grote hoeveelheden klantgegevens. Inmiddels verwachten klanten een persoonlijke benadering die aansluit bij hun specifieke behoeften op ieder moment tijdens de klantreis. En laten we eerlijk zijn, als je slager je persoonlijk aanspreekt in de winkel, omdat hij weet wat je lekker vindt, dat is toch net zo goed personalisatie?
 • Wat zijn de voordelen?
  Dankzij personalisatie van de website, e-mail en andere (online) marketingkanalen communiceer je precies de boodschap waar klanten behoefte aan hebben. Dat verhoogt de interesse en loyaliteit en uiteindelijk de conversie en omzet.
 • Hoe kan ik personalisatie inzetten?
  Personalisatie van content vraagt om het verzamelen van relevante gegevens. Onze software helpt je de data verzamelen, die te structureren en analyseren en op basis daarvan de verschillende communicatiekanalen te personaliseren.

Ontdek het zelf

Wil je weten wat Ternair voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag een intake aan en ervaar zelf hoe het platform werkt.

Ja, ik wil een gratis demo aanvragen!

  Indien het formulier niet wordt verzonden, kunt u een email sturen naar info@ternair.com. Excuses voor het ongemak.

  Liever direct iemand spreken?

  Stuur een e-mail info@ternair.com
  Volgende

  First party data

  Vorige

  Websitepersonalisatie