Highlighted features

Web Push: veel abonnees en goede respons

Het kanaal Web Push, waarmee je bezoekers online berichten van je website toont, wordt door marketeers nog lang niet altijd even goed benut als e-mail, social media, apps en landingpages. Terwijl Web Push juist de website als (inbound)kanaal het voordeel biedt van actieve (outbound) berichtgeving zonder persoonsgegevens te hoeven verzamelen. Het is bovendien een eigen, owned marketingkanaal met verrassend goede resultaten en eenvoudig in te stellen. Ook binnen Ternair Campaign activeer je het kanaal eenvoudig, een uitkomst voor drukbezette marketeers.

Naast dat het een eenvoudig en doeltreffend in te zetten kanaal is, dwingt het je tot relevante communicatie. Een content- en testplan is dan ook aan te raden, al hoeft dit niet heel uitgebreid te zijn. Als je meer wilt weten over wat Web Push is en hoe je het inzet in je kanalenmix, lees dan dit artikel.

Snelle groei abonnees

Wat zijn de resultaten? Laten we beginnen met de opt-in. Zodra je Web Push activeert, krijgen bezoekers eenmalig een ‘opt-in prompt’ te zien: http://www.url.nl wil het volgende: .. Toestaan of Bokkeren?

 

Voorbeeld opt-in | Ternair.com

 

De resultaten van onze uitgebreide test waren boven verwachting. Van bruto 246.000 bezoekers in twee maanden registreerden 26.500 zich voor het ontvangen van de Web Pushberichten. Netto ligt het responspercentage nog veel hoger dan die 11% omdat uit relevantie-overwegingen alleen bezoekers die meer dan 3 pagina’s bezochten de opt-in te zien kregen. Ook zagen niet alle gebruikers de opt-in omdat niet alle browsers de functionaliteit in alle besturingssystemen ondersteunen. Zo heb je dus in 2 maanden een outbound kanaal met 26.500 abonnees erbij op basis van een doordachte strategie, maar zonder uitgebreide wervingsactiviteiten. Een droom voor marketeers.

 

In twee maanden een outbound kanaal met 26.500 abonnees erbij. Dat is een droom voor marketeers.”

 

Betere repons dan in andere kanalen

Kijken we naar de respons op Web Pushberichten, zien we weer uitstekende cijfers. We kennen Click Trough Rates (ctr) van advertenties, ook de doelgroepgerichte, van social media posts en van e-mail. Behalve bij e-mail zijn twee cijfers achter de komma vaak nodig om resultaten te duiden. Als we op itemniveau gaan vergelijken met een e-mailing– een WebPushbericht bevat immers maar één item –  blijkt de ctr op Web Pushberichten meer dan 10x (!) hoger te zijn dan die op hetzelfde bericht in de e-mail! Voila, een prachtig aanvullend kanaal voor breaking nieuws, unieke aanbiedingen en special services.

 

Geïntegreerd in Ternair

Als klant van Ternair is het Web Pushkanaal geïntegreerd op je platform in Campaign. Je stelt het eenvoudig in via de tutorial (ook als video) en je kunt er direct mee aan de slag. Laat de kans op een betere ROI en klantenbinding niet onbenut! We gaan Web Push uiteraard verder ontwikkelen voor optimale combinaties in je klantdata en kanalenmix.

Meer weten over de Web Push functionaliteit van Ternair?

Praat met een specialist en ontdek hoe Web Pushberichten het resultaat binnen jouw organisatie kan verbeteren.

Plan een afspraak
Meer weten over de Web Push functionaliteit van Ternair?
Volgende

Waarom webhooks belangrijk zijn voor jou als marketeer

Vorige

Web Pushberichten sturen vanuit Ternair