Nieuws

Agrio genomineerd voor Dutch Interactive Award 2022

05 april 2022

Mooi nieuws! De nominaties voor de Dutch Interactive Awards (DIA) 2022 zijn 5 april 2022 bekend gemaakt. Met trots delen we mee dat wij samen met onze klant Agrio zijn genomineerd in DIA Award categorie Data.

De DIA Awards zijn prijzen voor het allerbeste interactieve werk van Nederlandse makers. Bekijk de case hieronder, lees op Emerce meer over de nominatie of lees het interview over de strategie van Agrio.

Over de DIA awards

De Dutch Interactive Awards (DIA) zijn dé prijzen voor het allerbeste interactieve werk van Nederlandse makers. De DIA reikt binnen 16 categorieën een Gold en Silver award uit aan de meest vooraanstaande bureaus en opdrachtgevers. De DIA wordt georganiseerd door Emerce en DDA en sinds 2010 jaarlijks uitgereikt.

Op 22 april mag Agrio haar case pitchen tijdens de jurydag. De publieke bekendmaking is op 2 juni in de Beurs van Berlage.

De andere genomineerden in categorie DATA zijn:

  • Privacy safe attribution to drive impact for Renault, Annalect
  • KlusCV: a giant leap for marketplace-mankind!, Freshheads, ICTRecht
  • Dynamische video ads op basis van Spotify-luistergedrag, Happy Horizon
  • De Tweede Wereldoorlog dichtbij, IN10
  • Automated Lead Potential Scoring Algorithm&Trade (ALPSA&trade), Tomorrowmen

DIA Award Case 2022 Agrio

Van 0 naar 100% datagedreven de boer op!

Agrio weet wat er leeft op het boerenerf. En als dan ook de boer online gaat, hoe ga je als niche uitgever in pluimvee, melkvee, varkens, akkerbouw en regionale titels daarin mee?

Hoe creëer je schaalbare, gepersonaliseerde marketing campagnes en automatiseer je journalistiek waarin redactionele keuzen en meerwaarde voluit meewegen?

 

Doelstellingen

Commercieel doel was autonome groei in online abonneewerving, waarbij op basis van lezersdata compleet geautomatiseerde en gepersonaliseerde campagnes voor meerdere agrarische titels moeten zijn opgezet en deze onderdeel zijn geworden van de gangbare workflow in de uitgeverij.

 

Gebruikmakend van alle data touchpoints die in customer journeys van agrariërs te ontdekken zijn, had Ternair meerdere uitdagingen met Agrio in te vullen:

  • ten eerste die van schaalbaarheid, want het aantal handen is beperkt voor deze niche-titels.
  • ten tweede moest bij het combineren van geautomatiseerde processen enerzijds rekening worden gehouden met de interesses per lezer op basis van data en anderzijds met de nieuwswaarde van artikelen die grotendeels door redacties wordt bepaald. Waarin vervolgens wel weer geautomatiseerd de afnemende actualiteit moest worden meegenomen.

Mens en machine combineren dus; een boer heeft nooit anders gedaan. Dit is een data en marketing automation case met veel personalisatie, een hoge impact op de data-organisatie voor het koppelen van data en content processen, voor redacties die nu zelf impact op data keuzes hebben. En uiteraard voor een doelgroep die niet snel verandert van gewoonte, maar zich wel door de kwaliteit van een oplossing laat overtuigen.

 

Resultaat

Boeren mogen een traditioneel imago hebben, in slechts enkele maanden tijd is deze case van datamanagement tot aan content workflows geactiveerd.

 

Klantdata (first party) is geïntegreerd in dynamische gebruikerssegmenten. Specifiek leesgedrag, koopgedrag, persoonskenmerken en demografische profielen van agrariërs wordt dagelijks berekend. Content wordt hierop aangepast en gepersonaliseerd. 1-op-1 per lezer in nieuwsbrieven, maar ook via webpush notificaties.

 

Keuzes van redacties worden transparant verwerkt in de uiteindelijke personalisatie, waardoor autoriteit en nieuwswaarde geborgd zijn en voorkeuren van lezers worden gehonoreerd. Een mooi staaltje samenwerking.

 

Marketing plukt de vruchten, want via dynamische templates wordt abonneewerving ingericht op individuele content met individuele aanbiedingen. Liever meer lezen over inkoopprijzen of over transportmogelijkheden? Ieder geeft zijn eigen waarde aan de content.

 

De softconversie ligt factor 3 hoger dan de controlegroep, de harde conversie is verdubbeld. Voor het eerst in jaren wordt een netto stijging van abonnementen genoteerd. Hoe? Vanuit proefabonnementen wordt geautomatiseerd leesfrequentie gestimuleerd via incentives om van het abonnement gebruik te maken. Timing is essentieel, campagnes worden dan ook door lezers getriggerd. Ieder touchpoint levert weer een ander betaald aanbod op, passend bij frequentie en volume.

 

Waar dit ooit leek voorbehouden aan grote nieuwstitels met een hoge must-have waarde, is bewezen dat er schaalbare oplossingen zijn voor niches. Dat online abonneewerving zijn vruchten afwerpt met een instroom die met 50% is toegenomen, betekent dat nu ook deze sector definitief de digitale transitie omarmt. De basis is schaalbaar zodat focus weer op het creatieve proces ligt, waarin Agrio nieuwe digitale proposities voor lezers test en ontwikkelt.

 

Ternair

Ternair heeft Agrio geholpen bij het ontsluiten van al haar databronnen, het integreren van klantdata tot klantinzicht en -informatie.

 

Customer Journeys zitten grotendeels in de hoofden van individuele marketeers en data analisten en zijn in kaart gebracht. Business users konden deze vervolgens in Ternair software zonder technische kennis omzetten naar campagneflows voor verschillende kanalen.

 

Deze combinatie waarin klantdata en de activatie zeer dicht bij elkaar worden gehouden op een voor de business begrijpelijke manier leidt tot een snelle acceptatie van nieuwe werkwijzen. Daarbij zorgt het ervoor dat heel snel datamodellen én campagnes kunnen worden bijgestuurd. Het bewijst dat datagestuurd werken niet moeilijker hoeft te zijn dan nodig en transparant voor iedereen.

 

Tags

#marketingautomation #datamapping #datacollection #klantbeeld #personalisatie #customerdata #digitaletransitie

Geïnteresseerd?

Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

Contact opnemen
Geïnteresseerd?
Volgende

Ternair behaalt topnotering in Emerce100 2022

Vorige

Voiceworks en i4IP (Enreach) richten partnerservice verder in met Ternair