Retail & e-commerce Een persoonlijke, omnichannel winkelervaring

Geen sterk merk zonder slimme activatie. Gebruik je offline en online klantdata om het online oriëntatieproces naar sales te bewegen. Toon de juiste aanbiedingen in het juiste kanaal en behoud waardevolle klanten.

Hoe werkt marketing automation voor retail en e-commerce.

Download whitepaper Ik wil een demo

Alle klantdata combineren

De uitdaging is alle klantdata geïntegreerd in te kunnen zetten. Transactiedata, assortimenten, webgedrag, kassadata én openbare data, zoals het weerbericht per regio. Onze expertise is die te integreren, ook vanuit je bestaande database, datawarehouse of CRM. De marketeers beheren ze zelf, zonder technische kennis.

Slim al je data gekoppeld zonder gedoe en tijdverlies

Genereer traffic met al je media

Zet al je media samenhangend in voor jouw webshops en winkels. Toon aanbiedingen aan nieuwe klanten, waardeer loyale klanten. Alle data en kanalen worden centraal aangestuurd en dynamisch berekend per relatie.

Geef klanten de maximale beleving in al je kanalen

Koester loyaliteit

Waardevolle klanten zijn goud waard. Herken en ontdek ze, deel relevante content en biedt voordelen met specifieke loyaliteitsprogramma’s en kortingscodes.

Klantsegmentatie van het hoogste niveau

Automatiseer e-mailprocessen

Automatiseer nieuwsbrieven met dynamische content van je website/webshop en bereken het ideale verzendmoment. Voor elk merk, elke locatie, partner of label via één template aan te sturen.

Complete e-mailmarketing als onderdeel van je marketing platform

Personaliseer je website

Herken individueel gedrag op je website en toon je gebruikers relevante content. Maak de gebruikerservaring perfect voor 20-50% hogere conversie.

Optimale gebruikerservaring met persoonlijke content

Ontdek de kracht van geautomatiseerde klantdata!

 

Resultaten bij onze klanten uit de branche

Hoe Bouwmaat een persoonlijke winkelervaring omnichannel maakt | Ternair.com

"Ternair biedt ons de mogelijkheid om snel gepersonaliseerde campagnes op te tuigen. Iedere bouwer is anders en hier spelen we graag op in. Ternair houdt net als wij van aanpakken en staat met de voeten in de klei. Zodoende was de samenwerking in no-time opgetuigd en konden we aan de slag. "

Nick Vieberink
Marketing Manager & E-commerce

80.000

gepersonaliseerde e-mails

30%

groei in online bestellingen

8.7

gemiddelde klantbeoordeling

Vraag een demo aan!

We laten je graag zien waarom onze software sneller en efficiënter is.

Nu aanvragen
Vraag een demo aan | Ternair.com

We zijn er om te helpen

Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

Stel je vraag
Stel je vraag Sjoerd | Ternair.com

Marketing automation voor retail en e-commerce

Zet marketing automation in voor retail of e-commerce en maak extra omzet dankzij slimme activatie. Gebruik onze software om offline en online klantdata te verzamelen. Toon relevante aanbiedingen, stem je aanbod af op de behoeften en communiceer precies op het moment dat jouw doelgroep daarvoor het meest gevoelig is. Met ons platform voor marketing automation combineer je alle (online) marketingkanalen tot een integrale aanpak die jou de meest waardevolle klanten oplevert.

 

Waarom marketing automation voor retail en e-commerce?

Organisaties als Bouwmaat, VersTrade en Welhof.com die al met ons platform werken, maken van nieuwe bezoekers en klanten een loyale groep terugkerende relaties. Ze verzamelen en activeren klant- en gedragsdata. Het vormt de basis voor relevante communicatie die leidt tot een betere klantervaring.

Marketing automation voor retail of e-commerce combineert al jouw klantdata. Dat geldt voor online en offline data, zoals transactiedata, assortimenten, webgedrag, kassadata en openbare data, zoals het weerbericht per regio. Met zoveel mogelijk kennis van jouw klanten en hun gedrag en beweegredenen leg je een basis om jouw aanbod en communicatie af te stemmen. Onze software is speciaal geschikt voor retailers en e-commercebedrijven. Dus heb je een webwinkel, webshop of een fysieke winkel? Ons platform is geschikt voor jou.

De juiste data biedt je een ingang naar effectieve communicatie en een aanbod dat aansluit bij de behoeften. Dus wil je als winkelier zeker weten dat je relevant bent, omdat je de doelgroep begrijpt? Met name in de retail en e-commerce is marketing automation van grote toegevoegde waarde.

 

Wat levert marketing automation voor retail en e-commerce op?

Dankzij een beter begrip van de behoeften van jouw doelgroep speel je daar makkelijker op in. Je koopt efficiënter in, bent relevant met de producten die je aanbiedt en weet beter welke prijsstelling je daarvoor moet gebruiken. Neem een voorsprong op anderen door vanuit data vast te stellen welke volgende stap je moet zetten om jouw doelgroep op de juiste manier te bedienen.

Met marketing automation voor e-commerce en retail profiteer je van een aantal belangrijke voordelen:

 • Beter begrip van de behoeften van jouw klanten
  Door jouw klanten beter te begrijpen, sluit je met een relevanter aanbod beter aan op de behoeften. Je merkt dat je meer verkoopt, terwijl je daar minder voor hoeft te doen.
 • Sneller sturen op basis van slimme data
  Alle verzamelde data schetst een duidelijk beeld van wie je voor je hebt. Onze slimme software laat je precies zien wanneer je moet bijsturen en op welke manier.
 • Meer omzet uit bestaande en nieuwe klanten
  Haal met marketing automation voor retail en e-commerce meer omzet uit zowel bestaande klanten als uit nieuwe klanten. Spreek ze persoonlijk aan en warm ze op een relevante manier op.

 

Marketing automation voor retail en e-commerce: de beste software

Onze software voor marketing automation helpt bedrijven in de retail en e-commerce meer traffic te genereren. Dus wil jij meer klanten in je winkel of meer bezoekers in de webshop of webwinkel? Dat is precies wat je met ons programma realiseert:

 • Nieuwe klanten in de winkel
  Trek nieuwe klanten naar de winkel door de doelgroep uit te breiden en die relevante berichten te sturen of te laten zien. Word zichtbaar bij iedereen die nu nog geen klant is.
 • Betere band met bestaande klanten
  Bouw een band op en verbeter die met een dieper inzicht op basis van data. Versterk de onderlinge loyaliteit om bestaande klanten zo goed mogelijk aan boord te houden.
 • Specifieke promoties met relevante acties
  Promoot specifieke acties die precies aansluiten bij de behoeften van jouw doelgroep. Gebruik marketing automation om op het juiste moment relevant te zijn.
 • Omnichannel benadering
  Stem offline en online kanalen geautomatiseerd op elkaar af. Gebruik op ieder moment het meest relevante klantkanaal voor jouw klanten.

 

Marketing automation platform

Met ons marketing automation platform kun je gewoon zelf aan de slag; ook als jouw marketeers daar nog weinig ervaring mee hebben. Dankzij de gebruiksvriendelijke opzet wordt meteen duidelijk welke data je al hebt en hoe je die kunt gebruiken. Benut de data en inzichten om jouw klanten nog beter van dienst te zijn. Bespaar tijd, capaciteit en kosten, terwijl je klanten meerwaarde levert ten opzichte van wat ze van je gewend zijn.

Zoek je bovendien naar geavanceerde mogelijkheden om de loyaliteit van jouw klanten verder te verhogen? Gebruik onze slimme tools en oplossingen om de boodschap en communicatie te personaliseren. Zo spreek je ieder segment op de juiste manier aan, precies op het moment dat zij ontvankelijk zijn voor wat jij wilt promoten of aanbieden.

 

Marketing automation bij Ternair

Bij Ternair maken we software die jou helpt de marketing te automatiseren en optimaliseren. Dat geldt bijvoorbeeld voor e-mails die je verstuurt op basis van het gedrag van klanten in de winkel of de webshop. Jij hebt daar weinig omkijken naar, omdat wij het technische huiswerk alvast voor je hebben gedaan.

Met onze oplossingen integreer je de verschillende vormen van data, bijvoorbeeld dat uit de datawarehouse en professionele CRM dat je al gebruikt. Jouw marketeers kunnen alle data zelf beheren, zonder dat ze daar technische kennis voor nodig hebben.

 

FAQ: veelgestelde vragen over marketing automation

 • Wat houdt marketing automation precies in?
  Marketing automation draait om de volledige automatisering van jouw marketing. Je zet op het juiste moment de juiste boodschap in en voegt waarde toe precies waar dat nodig is, omdat je jouw doelgroep beter begrijpt.
 • Is marketing automation geschikt voor mijn winkel?
  Ja, met onze software voor marketing automation stem je de inzet af op jouw type winkel of webshop. We vertellen je graag meer over de verschillende klanten die onze oplossingen gebruiken binnen hun specifieke branche of niche.
 • Wat levert het onderaan de streep op?
  Dankzij marketing automation kun je met minder tijd, capaciteit en kosten onderaan de streep meer omzet maken. Het is de beste investering in meer relevante communicatie, die zich dubbel en dwars terugverdient.

Laten we beginnen

Wil je weten wat Ternair voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag een intake aan en ervaar zelf hoe het platform werkt.

Ja, ik wil een gratis demo aanvragen!

  Liever direct iemand spreken?

  Stuur een e-mail info@ternair.com
  Volgende

  Fondsenwerving

  Vorige

  Reizen & Vrije tijd