Succesverhalen

Van beurswebsite tot platform voor communities

RAI Amsterdam merkte dat ze steeds meer tijd kwijt waren aan het verzamelen van content van exposanten. Door de websites van de eigen beurstitels te laten functioneren als platform voor communities zijn veel handelingen die voorheen handmatig werden uitgevoerd geautomatiseerd, wat de kans op fouten en het tijdsbeslag verkleint.

Logo RAI klein | Ternair.com

RAI Amsterdam
Internationale beurs- en congresorganisatie

In de aanloop naar de eigen beurzen verzamelt RAI Amsterdam veel content van exposanten in verschillende disciplines, bijvoorbeeld catalogi, persberichten en whitepapers. Deze content was verspreid aanwezig bij de verschillende titels. Bovendien was de informatie in veel gevallen alleen in aanloop naar en tijdens de betreffende beurs beschikbaar. Daarna werd het weer stil. Dat moest anders.

 

Platform voor communities

De websites van de eigen beurstitels moesten gaan functioneren als platform voor communities. Beursexposanten moeten content aan kunnen leveren, die RAI Amsterdam op haar platform kan publiceren. Op deze manier blijven de beurssites het hele jaar door aantrekkelijk, terwijl exposanten exposure krijgen. Aanvankelijk wilde RAI Amsterdam dit plan uitvoeren binnen het bestaande webplatform. Aan de voorkant, voor bezoekers, was dat geen probleem. De achterkant, het portaal waar exposanten hun content aan moeten leveren, stelde RAI Amsterdam echter voor een vraag. Ternair had een passend antwoord.

 

“Het is prettig werken met Ternair. Er wordt gedacht vanuit de business en niet alleen vanuit de techniek. Bovendien kunnen ze snel schakelen en dat is belangrijk voor ons. Met de oplossing van Ternair hebben we realtime aansluiting op de bestaande systemen, met als grote voordeel dat alle data op één plek wordt  opgeslagen en altijd up-to-date is.”

Richard van Yperen, Online Strateeg RAI Amsterdam

 

Leadgeneratie

Met de Ternair Marketing Cloud heeft een Mijn-omgeving ingericht. Deze omgeving is gekoppeld aan het ERP-systeem van RAI Amsterdam. Zodra een order is geplaatst wordt de exposant uitgenodigd om de “Mijn”-omgeving te gaan vullen met content, zoals Whitepapers of informatie over het bedrijf en producten. Exposanten kunnen content aanmerken als “besloten”, waardoor gebruikers alleen toegang krijgen nadat ze zich identificeren. Zo kan de exposant leads genereren.

Inmiddels bestaat 65% van de content van de beurswebsites uit informatie die via selfservice door de exposanten wordt aangeleverd. Exposanten geven aan dat ze de mogelijkheden tot leadgeneratie waarderen. Het proces van creatie van content is sneller en goedkoper geworden voor RAI Amsterdam: handelingen die voorheen handmatig werden uitgevoerd zijn nu geautomatiseerd, wat de kans op fouten en het tijdsbeslag verkleint.

 

Over RAI Amsterdam
RAI Amsterdam is een internationale beurs- en congresorganisatie. Als faciliterende partij creëren wij de ideale condities waarin inspirerende ontmoetingen plaatsvinden en krachtige verbindingen ontstaan. Als organiserende partij verbinden wij met inspirerende nationale en internationale evenementen context, content en communities.

Ook inspelen op de behoefte van je leads met gerichte campagnes?

Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.
Demo aanvragen
Ook inspelen op de behoefte van je leads met gerichte campagnes?
Volgende

Multi-brand e-mail­marketing

Vorige

Relevantie op basis van een 360° klantbeeld