Uitgeverijen Maak van bezoekers betalende abonnees

Creëer loyale communities van lezers en adverteerders. Stimuleer op het juiste moment conversie naar (proef)abonnementen, advertenties en evenementen op basis van contentvoorkeuren in een gepersonaliseerd aanbod.
Hoe werkt marketing automation voor uitgeverijen.

Download whitepaper Ik wil een demo

Maak klantdata van je content

Herken leesgedrag en voorkeuren om op het juiste moment vervolgacties te starten.

Complete klantprofielen via online gedragsherkenning

Automatiseer nieuwsbrieven

Automatiseer met behoud van redactionele keuzes en nieuwswaarde je nieuwsbriefcontent, gepersonaliseerde onboarding en stimuleer engagement naar je website.

Complete e-mailmarketing als onderdeel van je marketing platform

Stimuleer (proef) abonnementen

Gebruik het optimale moment en de juiste content in kanalen als e-mail, web push en social media om proefabonnementen te genereren.

Geef klanten de maximale beleving in al je kanalen

Iedere lezer een aanbod op maat

Laat de klantdata bepalen welk aanbod past bij welk type lezer. Optimaliseer het rendement van wervingscampagnes.

Optimale gebruikerservaring met persoonlijke content

Resultaten bij onze klanten uit de branche

Hoe Agrio haar doelgroep van hoogwaardige en gepersonaliseerde content voorziet | Ternair.com

"De software van Ternair is flexibel en de implementatie van de verschillende modules was binnen no-time geregeld. Ternair denkt mee vanuit de business, zij willen gas geven, net als wij."

Arjan Goorman
Hoofd Marketing

x4

stijging in conversie

x7

stijging in proefabonnementen

57%

stijging instroom nieuwe abonnementen

Hoe MindCampus de e-mailmarketing conversie verdrievoudigd | Ternair

"De kracht van Ternair is dat zij zich snel kunnen verplaatsen in de problematiek. Dankzij de Ternair Marketing Cloud kunnen wij op een gestructureerde manier met onze doelgroep communiceren. Wij verliezen geen tijd meer met interne afstemming en zoekacties, maar kunnen focussen op output."

Pieter Lieverse
Algemeen Directeur

x3

stijging in conversie

x2

stijging in geopende e-mails

25%

conversie afkomstig van remarketing e-mails

Hoe Springer Nature 50 procent meer conversie realiseert | Ternair.com

"Met Ternair kunnen we geautomatiseerd het juiste moment kiezen om bepaalde boodschappen te sturen. De flows zijn afgestemd op de interesses die iemand toont. We hebben zicht op het hele proces en weten steeds beter wie we wanneer wat moeten sturen, zodat we niemand lastigvallen met onze boodschappen."

Michael Dam
Marketingmanager

50%

stijging in open rates

x2

Click-Through-Ratio

30%

lagere opt-out

Hoe Vakmedianet gepersonaliseerde content toepast op websites | Ternair.com

"Door inzet van een integraal klantbeeld en slim opgebouwde campagnes maakt Vakmedianet niet alleen nieuwsbrieven dynamisch maar ook de content op zijn websites. Met een fors hogere click through ratio als resultaat."

Stephanie Gillissen
Marketingmanager Data & Projecten

360°

klantbeeld

x3-x10

Click-Through-Ration

>50

titels met websiteherkenning

Hoe BSL met specifieke en actuele informatie de klantrelatie verbetert | Ternair.com

"Met een 360 graden klantbeeld weten we van alle klanten wie ze zijn, wat ze afnemen, wat ze doen, wat ze raadplegen en wanneer en hoe vaak ze dat doen. Daarnaast kunnen we de ontwikkelingen daarin analyseren. Dat is belangrijk om bij het inrichten van de marketingkanalen alleen relevante aanbiedingen te sturen en geen klanten lastig te vallen met informatie die niet relevant is."

Michael Dam
Marketingmanager

360°

klantbeeld

60 miljoen

gepersonaliseerde e-mails per jaar

Privacy proof

database van Ternair is privacyproof

Multi-brand e-mail­marketing | Ternair.com

"De kracht van Ternair ligt in twee dingen, de oplossing en de organisatie. De oplossingen zijn heel compleet: 90% van de databasevraagstukken kun je met de software standaard oplossen. Voor de overige 10% staat Ternair klaar om mee te denken over een oplossing. Daar zie je de kracht van hun organisatie: ze zijn deskundig en professioneel, ze nemen onze business serieus."

Erwin van Faassen
Mede-eigenaar en -oprichter

120

zakelijke en vakinhoudelijke titels

Centrale

marketingdatabase

Multi-brand

e-mailmarketing

Authenticatie en autorisatie van klanten | Ternair.com

"BSL zat verlegen om een goede techniek voor authenticatie en autorisatie van klanten. Met behulp van de Ternair Marketing Cloud beschikt BSL over één centraal data-platform waarmee het bedrijf in staat is om snel en effectief afgeschermde content op de diverse websites te ontsluiten voor geregistreerde gebruikers."

Michael Dam
Marketingmanager

Uitgeverij bundelt klantdata en focust op output | Ternair.com

"De kracht van Ternair is dat zij zich snel kunnen verplaatsen in de problematiek. Wij hebben nooit met salesmensen gesproken, maar alleen met vaklieden. Omdat zij een kleine club zijn, is het makkelijk schakelen en zijn de lijnen kort. Dankzij de Ternair Marketing Cloud kunnen wij op een gestructureerde manier met onze doelgroep communiceren. Wij verliezen geen tijd meer met interne afstemming en zoekacties, maar kunnen focussen op output."

Pieter Lieverse
Algemeen Directeur

Data

Bundelen van klantgegevens

Besparing

Tijd besparing

Focus

Focus op output

Dagelijks gepersonaliseerde content voor 1.5 miljoen professionals | Ternair.com

"De software van Ternair is flexibel genoeg om aan onze wensen te worden aangepast, robuust genoeg om als professionele tool te worden ingezet en voldoende gebruiksvriendelijk om door de business zelf gebruikt te worden. Een typisch voorbeeld van 'the best of both worlds'. Met Ternair besparen we tijd en realiseren we een hogere productiviteit. Daarnaast zien we een beter resultaat in onder meer clicks en openers."

Stephanie Gillissen
Marketingmanager Data & Projecten

1.5 miljoen

lezers

Klant

als uitgangspunt

Maximale

relevantie

Vraag een demo aan!

We laten je graag zien waarom onze software sneller en efficiënter is.

Nu aanvragen
Vraag een demo aan | Ternair.com

We zijn er om te helpen

Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

Stel je vraag
Stel je vraag Sjoerd | Ternair.com

Marketing automation voor uitgeverijen

Gebruik marketing automation om lezers te converteren naar (proef)abonnementen. Of zet onze software in om adverteerders precies op het juiste moment de informatie te presenteren die voor hen belangrijk is. Onze software helpt jou content te automatiseren én te personaliseren, afgestemd op de doelgroep die je daarmee wilt bereiken.

 

Waarom marketing automation voor uitgeverijen?

Organisaties als Sijthoff Media, Springer Nature, Agrio, Business Insider en Adformatie die al met ons platform werken, maken van lezers proefabonnees en betalende gebruikers, en van geïnteresseerde gebruikers maken zij bezoekers van events. Ze verzamelen en activeren continu klant- en gedragsdata. Het vormt de basis voor relevante communicatie die leidt tot een betere klantervaring.

Je wilt lezers en/of adverteerders precies de informatie aanbieden die op dat moment relevant voor hen is. Of je wilt de doelgroep stimuleren een (proef)abonnement af te sluiten of contact op te nemen. Wat het doel ook is, met de juiste content maak je de stap om in actie te komen een stuk kleiner. Bovendien bouw je aan een sterkere band, omdat je de waarde biedt waar de ander naar op zoek is.

Met ons platform voor marketing automation voor uitgeverijen automatiseer je de content, met het doel om die te personaliseren. Je gebruikt relevante databronnen, voor inzichten in de doelgroep en in het gedrag dat individuele bezoekers of gebruikers vertonen. Die kennis benut je om het content-aanbod daar zo specifiek mogelijk op af te stemmen.

 

Wat levert marketing automation voor uitgeverijen op?

Met marketing automation voor uitgeverijen maak je het een stuk makkelijker om iedere bezoeker en gebruiker op de juiste manier te bedienen. Stem content af op (website)bezoekers, lezers en bijvoorbeeld op adverteerders die je wilt aanzetten tot actie. Met ons platform optimaliseer je voor de doelgroep die jij van informatie of andere content wilt voorzien.

 • Effectiever aanzetten tot actie
  Zet adverteerders effectiever aan tot actie of stimuleer lezers om een (proef)abonnement af te sluiten en daar betalende klanten van te maken. Gebruik data en specifieke inzichten om te achterhalen wat er werkt, en daarmee vervolgens jouw communicatie te optimaliseren.
 • Geautomatiseerde content
  Gebruik geautomatiseerde content voor de nieuwsbrief, voor een onboarding, om meer engagement te creëren op de website of op een ander platform. Dankzij onze automatisering gaat daar veel minder tijd in zitten, dus kunnen jij en andere medewerkers weer aan de slag met het creatieve proces.
 • Precies de juiste informatie
  Presenteer precies op het juiste moment de informatie waar lezers, bezoekers of adverteerders naar op zoek zijn. Gebruik data om hun motivaties en behoeften in te schatten en te achterhalen. Met onze software voor marketing automation voor uitgeverijen ben je voortaan extra attent en altijd oplettend.

 

Marketing automation voor uitgeverijen: de beste software

Gebruik de beste software voor uitgeverijen, als het gaat om marketing automation. Stimuleer bijvoorbeeld (proef)abonnementen en bied iedere lezer een aanbod op maat. Of zet adverteerders aan tot actie, door ze de argumenten te presenteren die voor hen belangrijk zijn om een advertentie-beslissing te nemen.

 • Voor meer betalende abonnees
  Stimuleer lezers en andere bezoekers om een (proef)abonnement af te sluiten. Gebruik inzichten vanuit de data om te weten wat er werkt. Personaliseer content en call-to-actions, voor de meest effectieve aanzet tot actie.
 • Het laatste zetje voor adverteerders
  Vertel adverteerders wat ze graag willen weten. Personaliseer de argumenten en het aanbod, om adverteerders over de streep te trekken voor jouw magazines, online platformen en andere vormen van content om in te adverteren.
 • Intuïtief automatiseren en optimaliseren
  Onze software werkt intuïtief, om gebruiksvriendelijk te automatiseren en optimaliseren. Ontdek steeds meer nieuwe mogelijkheden, die je eenvoudig integreert in de werkwijze om content te personaliseren en op de doelgroep af te stemmen.

 

Marketing automation platform

Ontdek ons marketing automation platform, dat speciaal geschikt is voor uitgeverijen. Stimuleer lezers om een abonnement bij je af te sluiten of richt je op de adverteerders die je wilt bereiken. Of richt je op allebei natuurlijk, omdat je met onze software alle content die je creëert eenvoudig personaliseert.

Ga er gebruiksvriendelijk mee aan de slag en ervaar hoe je als uitgeverij meer kunt halen uit de data die je al verzamelt. Koppel de diverse databronnen, optimaliseer en personaliseer de content en pluk daar vervolgens de vruchten van.

 

Marketing automation bij Ternair

Bij Ternair hebben we veel ervaring met marketing automation, specifiek voor uitgeverijen. We hielpen bijvoorbeeld een uitgeverij om 40 succesvolle evenementen per jaar te organiseren, terwijl dat er voor onze komst slechts zes waren. Bovendien hielpen we uitgeverijen te veranderen van outbound naar inbound, in slechts anderhalf jaar tijd.

We helpen uitgeverijen, zoals Vakmedianet, BSL, MindCampus en Admitter, te veranderen, te optimaliseren en te personaliseren. Als jij lezers, gebruikers en/of adverteerders wilt bereiken hebben wij de software en het platform die je daarvoor nodig hebt.

 

FAQ: veelgestelde vragen over marketing automation

 • Wie kan ik met marketing automation bereiken?
  Target lezers die je wilt stimuleren een (proef)abonnement af te sluiten, richt je op adverteerders of op andere gebruikers van jouw platform of kanaal. Jij bepaalt welke doelgroep je voorziet van gepersonaliseerde en geoptimaliseerde content.
 • Welke data heb ik hiervoor nodig?
  Gebruik gegevens over leesgedrag en websitebezoek, graaf in e-mailstatistieken of voeg andere databronnen toe. Je bepaalt zelf welke data je wilt gebruiken of wat je gaat verzamelen, om het vervolgens te koppelen met ons platform voor marketing automation.
 • Wat levert marketing automation op?
  Onderaan de streep verdient marketing automation voor uitgeverijen zich dubbel en dwars terug. Verhoog de omzet uit (proef)abonnementen of zet meer adverteerders aan tot actie, die adverteren in de verschillende kanalen of platformen die je aanbiedt.

Laten we beginnen

Wil je weten wat Ternair voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag een intake aan en ervaar zelf hoe het platform werkt.

Ja, ik wil een gratis demo aanvragen!

  Liever direct iemand spreken?

  Stuur een e-mail info@ternair.com
  Volgende

  Omroepen & Events

  Vorige

  Automotive