Succesverhalen

Hoe VersTrade klantcontactmomenten structureel opvolgt

VersTrade, een online foodplatform, stond voor de uitdaging om klantcontactmomenten effectief op te volgen. Met gegevens verspreid over diverse kanalen en een handmatig opvolgingsproces, ontbrak het aan een gestructureerde aanpak. Het ontbrak aan inzicht en efficiëntie in het benutten van beschikbare data, terwijl het  creëren van relevante content geen prioriteit had. Het gebrek aan gecentraliseerde opvolging en het handmatig verwerken van gegevens vroegen om een oplossing die de processen kon automatiseren en optimaliseren.

Logo Verstrade | Klant van Ternair

VersTrade
Online foodplatform

  Oplossingen & resultaten

  • Verspreide gegevens en handmatige opvolging
  • Centralisatie en automatisering met Ternair
  • Geoptimaliseerde processen en groei in klantinzicht
  • Betere service via online en offline kanalen
  • Uitbreiding en verfijning van klantbetrokkenheid
  • Verbinden van foodprofessionals en leveranciers

   

  Centralisatie en automatisering met Ternair

  VersTrade koos ervoor om samen te werken met Ternair om deze uitdaging aan te gaan. Met een duidelijke datastrategie in gedachten, bestaande uit verschillende stappen, werden de databronnen gecentraliseerd en beter toegankelijk gemaakt.

  Deze strategie omvatte het centraliseren en verrijken van databronnen om een beter inzicht te krijgen in klanten en hun behoeften.

  Een gestroomlijnde workflow is opgezet voor nieuwe registraties, waarbij elke registratie automatisch wordt doorgestuurd naar Ternair. Er wordt automatisch gecontroleerd of het KVKnummer correct is en indien bekend, wordt het verrijkt met relevante SBIcodes (branche codeomschrijving).

  Na registratie ontvangen klanten direct een persoonlijke kennismakingsmail, waarin ze worden geïnformeerd over VersTrade en hoe ze het platform
  optimaal kunnen gebruiken. Deze, en de daaropvolgende, mails worden met behulp van ChatGPT gepersonaliseerd op basis van de SBI-code, waardoor
  relevante productaanbevelingen worden gedaan op basis van eerdere aankopen of segmenten waarin het bedrijf zich bevindt.

  Tegelijkertijd wordt de klantenservice geïnformeerd over de nieuwe registratie, waardoor ze direct actie kunnen ondernemen om upselling mogelijk te maken. Als een klant niet binnen 24 uur in het systeem staat, ontvangt de klantenservice automatisch een herinnering om de registratie op te volgen.

   

  Geoptimaliseerde processen en groei in klantinzicht

  Handmatige processen zijn geautomatiseerd, waardoor de efficiëntie is verhoogd en de kwaliteit van klantinzicht met meer dan 61% is toegenomen.

  “Belangrijke prestatieindicatoren, zoals de CTO, groeiden significant van 12% naar 39%.” 

  Sinds de oplevering gebruikt VersTrade de welkomstcampagne naar volle tevredenheid. Deze zal verder worden uitgebreid om prospectopvolging en seizoenaanbiedingen te integreren, ondersteund door de AI-technologie in Ternair.

  Uitbreiding en verfijnde klantbetrokkenheid

  VersTrade kijkt vooruit naar verdere verbeteringen in klantbetrokkenheid. De welkomstcampagne wordt uitgebreid naar prospectopvolging en seizoenaanbiedingen, terwijl loyale klanten worden benaderd met specifieke content en aanbiedingen. Door voortdurend te blijven innoveren en te profiteren van geavanceerde technologieën, zal VersTrade haar missie blijven nastreven om een duurzaam en eerlijk online foodplatform te creëren.

   

  Over VersTrade: Verbinden van foodprofessionals en leveranciers

  VersTrade is een online foodplatform voor elke foodprofessional. Producten bestel je via de VersTrade-app direct bij de leverancier. Dit zorgt voor minder schakels in de keten en daarmee voor scherpere prijzen. Het is de missie van VersTrade om een duurzaam en eerlijk online foodplatform te creëren. De visie van VersTrade is om foodprofessionals en leveranciers te verbinden zonder tussenkomst van de groothandel en voertuigbewegingen te reduceren door bundeling van goederenstromen.

  Ook klantcontactmomenten structureel opvolgen?

  Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

  Demo aanvragen
  Ook klantcontactmomenten structureel opvolgen?
  Volgende

  Hoe Liliane Fonds structureel donateurs werft door middel van een lead wervingscampagne

  Vorige

  Hoe Vesting Finance marketing automation inzet voor online betalingen