Succesverhalen

Relevantie op basis van een 360° klantbeeld

Integrated Systems Events (ISE) wilde professionaliseren en de communicatie over haar evenementen afstemmen op individuele klantkenmerken. Door het opbouwen van een 360˚ klantbeeld van de bezoekers – over de grenzen van meerdere beursedities heen – is ISE in staat relevante content te bieden op basis van volledige klantgegevens.

Logo ISE klein | Ternair.com

Integrated Systems Europe
Internationale beursorganisatie

Van beginjaar 2004 tot 2016 had iedere beurseditie van ISE zijn eigen database met bezoekersregistratie. Het ontbreken van een compleet klantbeeld leidde tot een weinig gestroomlijnde communicatie en onnodige kosten. Klanten konden bijvoorbeeld geïnformeerd worden over beursdomeinen die hun interesse niet hadden. Daarnaast was ISE veel tijd kwijt aan marketingcampagnes voor de bezoekerswerving door bewerkingen van gegevens uit verschillende databases en –systemen. Dit moest anders. ISE besloot om de per beurseditie opgebouwde klantinformatie samen te voegen tot één 360˚ klantbeeld.

 

360˚ klantbeeld

In de Ternair Marketing Cloud zijn verschillende ISE-systemen met klantgegevens (N200 en Salesforce) gekoppeld in een marketingdatabase. Deze gegevens worden gestandaardiseerd, gematcht, ontdubbeld en samengevoegd. Zo ontstaat een ‘golden record’ per klant.

In de marketing automation oplossing van Ternair worden doelgroepen geselecteerd en gepersonaliseerde e-mails opgemaakt en verzonden op basis van dynamisch template(s): binnen één opmaak kunnen alle onderdelen van de nieuwsbrief (afzender, onderwerp, content) worden gepersonaliseerd op basis van bijvoorbeeld de bezoekfrequentie en het interesseprofiel.

Daarnaast zorgt Ternair Marketing Cloud voor de automatische administratie van aan- en afmeldingen voor de ISE-nieuwsbrieven, evenals het abonnementenbeheer en retourproces van de ISE-magazines.

 

“Met behulp van de Ternair Marketing Cloud kunnen wij efficiënter en effectiever naar klanten en prospects communiceren over ons beursaanbod. Efficiënter, omdat het onszelf minder tijd en mankracht kost; effectiever, omdat de informatie die wij nu verspreiden is gebaseerd op geïntegreerde, actuele klantkennis. Dat uit zich in hogere conversies op onze marketingcommunicatie.”

André Hooijer, Operations Director ISE

 

Meer conversie en lagere kosten

Na een implementatieperiode van tien weken is een centrale database opgebouwd met meer dan 160.000 professionals. Hiermee is ISE in staat om informatie te verspreiden die gebaseerd is op geïntegreerde, actuele klantkennis. Afgezien van hogere conversies en lagere kosten rondom haar eigen beurzen biedt deze database de mogelijkheid additionele businessmodellen op te zetten.

 

Over ISE
Integrated Systems Events (ISE) organiseert b2b beurzen en conferenties voor de professionele audiovisuele, elektronische systeemintegratie en IT-industrie. Het de hoofdevenement is Integrated Systems Europe, ’s werelds meest bekende evenement voor professionele Audio & Video en de integratie van elektronische systemen.

Ook een 360° klantbeeld vanuit één platform?

Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

Demo aanvragen
Ook een 360° klantbeeld vanuit één platform?
Volgende

Van beurswebsite tot platform voor communities

Vorige

Uitgeverij bundelt klantdata en focust op output