Nieuws

Marketingdatabase voor 360º klantbeeld

RAI Amsterdam wilde een slag maken in het meer vraaggestuurd faciliteren van evenementen. Met de marketingdatabase van Ternair Marketing Cloud beschikt RAI Amsterdam over een 360° klantbeeld, die de overlap tussen bezoekers en exposanten en tussen bezoekers van evenementen aan het licht brengen. Dit stelt de organisatie in staat om gerichte marketingcampagnes te voeren.

Logo RAI klein | Ternair.com

RAI Amsterdam
Internationale beurs- en congresorganisatie

De informatie over de bezoekers van de eigen beurstitels was in 2006 versnipperd aanwezig bij RAI Amsterdam. Ieder evenement had eigen databases met bezoekersgegevens. Een koppeling bestond niet. Dat moest anders, een duidelijk beeld van bezoekers en exposanten was daarvoor noodzakelijk.

 

Koppelen van databronnen

In drie maanden tijd richtte Ternair een marketingdatabase in voor RAI Amsterdam. Er werden koppelingen gelegd met verschillende systemen. Het ERP backoffice-systeem (EBMS) levert gegevens van exposanten en orders. Via de koppeling met de e-mailservice provider kunnen nieuwsbrieven verstuurd worden. Klikgedrag wordt gevolgd met Google Analytics. Voor registratie en scannen van bezoekers werd een koppeling gelegd met ticketingpartijen Paylogic en N200.

Alle informatie uit de verschillende bronnen wordt automatisch gestandaardiseerd, bijvoorbeeld naar branche en functie. Via fuzzy matching herkent de marketingdatabase alle klanten en voegt ze samen vanuit de verschillende systemen.

 

“De uitgebreide mogelijkheden en flexibiliteit van het Ternair Platform helpt ons dagelijks in het behalen van onze marketingdoelstellingen. Ternair denkt actief met ons mee over optimalisaties door zich als partner op te stellen in de samenwerking. Op die manier blijven we relevant in onze directie communicatie met onze klanten.”

Mark de Bra – Database marketeer RAI Amsterdam

 

Centrale marketingdatabase

Sinds de oplevering gebruikt RAI Amsterdam de marketingdatabase naar volle tevredenheid. In de loop van de tijd zijn er nog veel meer bronnen gekoppeld: registratiedata van vakbeurzen, exposanten- data, aan- en afmeldingen op nieuwsbrieven, web- formulieren et cetera.

De marketingdatabase is de centrale omgeving waarin alle feiten en het gedrag van klanten samenkomen. De Ternair Marketing Cloud vormt bijna vijftien jaar de basis voor de outbound en inbound marketing van RAI Amsterdam.

 

Over RAI Amsterdam
RAI Amsterdam is een internationale beurs- en congresorganisatie. Als faciliterende partij creëren wij de ideale condities waarin inspirerende ontmoetingen plaatsvinden en krachtige verbindingen ontstaan. Als organiserende partij verbinden wij met inspirerende nationale en internationale evenementen context, content en communities.

Ook een marketingdatabase voor een 360º klantbeeld?

Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

Demo aanvragen
Ook een marketingdatabase voor een 360º klantbeeld?
Volgende

Hoe Vakmedianet dynamische en persoonsgerichte content toepast op websites

Vorige

Hoe Carrière de no-show van kandidaten op hun sollicitatiegesprek verlaagt