Succesverhalen

Zo blijft Aidsfonds effectief fondsen werven na verdwijnen acceptgiro

Lees hoe Aidsfonds de uitdaging van het verdwijnen van de acceptgiro heeft omgezet in een kans voor innovatie en groei. In een tijd waarin traditionele fondsenwervingsmethoden steeds meer verouderd raken, heeft Aidsfonds zichzelf opnieuw uitgevonden met een gedurfde en vernieuwende aanpak. Geconfronteerd met de uitdaging van het verdwijnen van de acceptgiro, heeft Aidsfonds de kans gegrepen om te innoveren en te experimenteren met nieuwe manieren om donaties te verzamelen.

Einde van de acceptgiro

Voorheen vertrouwde Aidsfonds op de acceptgiro voor het verzamelen van donaties. Met de afschaffing ervan in juni 2023 stond de organisatie voor een uitdaging: hoe konden ze het gemak en de vertrouwdheid van de acceptgiro behouden en tegelijkertijd moderne, digitale betaalopties benutten?

Het combineren en personaliseren van offline en online betaalopties

In samenwerking met Ternair heeft Aidsfonds een innovatieve oplossing gevonden. Ze implementeerden QR-codes in hun Red Ribbon-magazine, die lezers direct naar een donatiepagina op de website leiden.

Elke QR-code is uniek en gekoppeld aan de ontvanger, waardoor het donatieformulier automatisch wordt gevuld met persoonlijke gegevens.

Een indrukwekkende stijging in conversie van donaties

Dankzij deze strategie steeg de conversie van donaties aanzienlijk.

Van een initiële conversie van bijna 22% schoot dit omhoog naar ruim 45%.”

De combinatie van gepersonaliseerde QR-codes en vereenvoudigde donatieprocessen maakte het voor donateurs makkelijker dan ooit om bij te dragen aan de missie van Aidsfonds.

Naar een nog effectievere fondsenwerving

Aidsfonds kijkt nu naar verdere verbeteringen. Ze willen donaties segmenteren op basis van eerdere giften en overwegen directe iDeal-betalingen te integreren.

Zo blijven ze hun fondsenwerving optimaliseren en tegelijkertijd de betrokkenheid van hun donateurs vergroten.

Samen creëren we niet alleen een toekomst zonder hiv en aids, maar ook een wereld waarin liefde en solidariteit altijd overwinnen.

Over Aidsfonds: Een organisatie met een krachtige missie

Sinds 1985 zet Aidsfonds zich in voor mensen met hiv en aids. Wat begon als een lokale geldinzamelingsactie groeide uit tot een wereldwijde beweging.
Aidsfonds is er voor iedereen die met hiv en aids te maken heeft. Ongeacht van wie je houdt of wat je doet, hoe je leeft, welke kleur je huid is, of je man of vrouw of kind bent. Want iedereen heeft recht op zorg.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het combineren en personaliseren van online en offline betaalopties?

Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

Demo aanvragen
Benieuwd naar de mogelijkheden voor het combineren en personaliseren van online en offline betaalopties?
Volgende

Hoe Artsen zonder Grenzen effectief fondsen blijft werven na verdwijnen acceptgiro

Vorige

Hoe Liliane Fonds structureel donateurs werft door middel van een lead wervingscampagne