Succesverhalen

Zo maakt VluchtelingenWerk het multichannel fondsen werven succesvol

Twee jaar geleden koos VluchtelingenWerk voor een nieuwe strategie en tooling voor fondsenwerving. Ternair leverde Ternair Marketing Cloud als oplossing en hielp bij de inrichting. Daarmee wordt data ontsloten, efficiënter en flexibeler gecommuniceerd en groeien de campagnes met de bijbehorende resultaten.

Logo Vluchtelingenwerk klein | Ternair.com

VluchtelingenWerk
Organisatie voor vluchtelingen en asielzoeker

  Agile marketing maakt productiever

  De nieuwe inrichting van de marketingactiviteiten maakt een nieuwe manier van werken mogelijk tussen de teams.

  “We kunnen nu veel beter en sneller samenwerken.”

  “Bij belangrijke, actuele gebeurtenissen in de media komen we direct bij elkaar – fondsenwerving, communicatie, eventueel met iemand van persvoorlichting en iemand vanuit de inhoud erbij. We kijken vanuit de urgentie: wat is de boodschap? Welke acties kunnen we ondernemen? En dat doen we vervolgens. We kunnen nu heel snel schakelen, schetst Simone.”

  “Ook het campagnematige werken is structureel verbeterd. Alle uitingen zijn aan elkaar gekoppeld en de opvolgingen gaan sneller.”

  “Al onze communicatie is uiteindelijk gericht op het welzijn van vluchtelingen, bijvoorbeeld door het draagvlak voor vluchtelingen in de samenleving te vergroten. Elke tweet of e-mail moet daaraan bijdragen. Dat kunnen we nu heel effectief afstemmen”, vertelt Simone. “Er gaat geen direct marketing brief de deur uit zonder dat het online team ervan weet en er een online koppeling is gemaakt. We weten direct wie er gerespondeerd heeft op een actie en kunnen ook direct een opvolging doen. Dat maakt ons veel nauwkeurig en sneller, waardoor we als team veel productiever zijn geworden.”

  Net op tijd

  De anderhalvemetersamenleving maakte fysieke fondsenwerving in 2020 erg lastig. Acties, fieldmarketing en campagnes zoals “Bakkie Doen?” waarmee contact en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders worden bevorderd, waren niet mogelijk zoals gebruikelijk. VluchtelingenWerk had net op tijd haar strategie vormgegeven in een digitaal platform.

  “We kunnen nu via verschillende kanalen onze doelgroepen optimaal benaderen. We weten veel beter wie we aanspreken, en kunnen van begin tot eind de resultaten monitoren.”

  “Mede daardoor konden we ook in het coronajaar een heel goed jaar draaien”, stelt Simone.

  Toekomstbeeld

  VluchtelingenWerk zet steeds meer structurele campagnes in om leads te converteren naar nieuwe donateurs. Ook de sympathisanten zijn nu beter in beeld, waaronder de resultaten van de activiteiten op deze doelgroep. “Wat mag het kosten om een sympathisant te converteren tot donateur? Hoe lang gaat daar overheen? Tot zekere hoogte richtten we ons al op deze doelgroep die hoger zit in de funnel, maar nu kunnen we dat veel efficiënter doen. We hebben meer inzicht en kunnen beter resultaatgericht te werk gaan”, legt Simone uit.

  De persoonlijke benadering van Ternair ervaart ze als heel prettig: “De samenwerking met Nick loopt erg goed, ook nu hij niet meer bij ons gedetacheerd is en meer vanuit een leveranciersrol werkt. Nick voelt echt als een collega.” 

  Over VluchtelingenWerk
  VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Als onafhankelijke organisatie zet ze zich met 14.500 vrijwilligers in voor de bescherming van mensen die huis en haard moesten verlaten vanwege oorlog, politiek geweld, hun seksuele geaardheid, afkomst of religie. VluchtelingenWerk begeleidt hen vanaf het moment van binnenkomst tot en met hun integratie in de Nederlandse samenleving.

  Ook aan de slag met multichannel fondsenwerving?

  Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

  Demo aanvragen
  Ook aan de slag met multichannel fondsenwerving?
  Volgende

  Leadgeneratie in elke stap van de customer lifetime cycle

  Vorige

  De beste customer journey bouwen met connectiviteit