Succesverhalen

Uitgeverij bundelt klantdata en focust op output

MindCampus wilde de hoeveelheid klantgegevens die verspreid in de organisatie aanwezig waren bundelen. Door alle gegevens te verzamelen in een centrale marketingdatabase verliest MindCampus geen tijd meer met interne afstemming en zoekacties maar kan het focussen op de output.

Logo Mindcampus klein | Ternair.com

Mindcampus
Opleidings- en mediabedrijf

MindCampus onderhoudt actief contact met haar doelgroepen. Dat contact vindt voornamelijk online plaats. De hoeveelheid klantgegevens die MindCampus via haar online media verzamelt groeit sterk. De gegevens werden echter versnipperd door het bedrijf opgeslagen. Daardoor werd het gebruik van deze gegevens voor effectieve communicatie met doelgroepen steeds moeilijker.

 

Centrale marketingdatabase

In 2012 besloot MindCampus stappen te zetten om alle data te combineren in een centrale marketingdatabase. Op die manier zou het bedrijf de aanwezige informatie kunnen samenvoegen tot volwaardige klantprofielen, die als basis kunnen dienen voor gerichte marketingoplossingen. In de zoektocht naar een gespecialiseerde partij kwam MindCampus bij Ternair terecht.

 

“De kracht van Ternair is dat zij zich snel kunnen verplaatsen in de problematiek. Wij hebben nooit met salesmensen gesproken, maar alleen met vaklieden. Het is makkelijk schakelen en zijn de lijnen kort.”

Pieter Lieverse, Algemeen Directeur MindCampus

 

Marketing automation platform

In de Ternair Marketing Cloud is een centrale marketingdatabase ingericht op basis van koppelingen met verschillende databronnen. Deze gegevens worden ontsloten in de marketing automation oplossing van Ternair. Hiermee kunnen specifieke doelgroepen worden geselecteerd en e-mailcampagnes worden opgemaakt en verstuurd op basis van dynamische templates.

Sinds de implementatie beschikt het bedrijf over een geautomatiseerd marketingplatform waarin alle informatie over klanten en prospects samenkomt. Zo ontstaat klantkennis die MindCampus in staat stelt om haar doelgroepen heel gericht te benaderen via verschillende kanalen zoals e-mail, telemarketing en social media.

 

“Dankzij de Ternair Marketing Cloud kunnen wij op een gestructureerde manier met onze doelgroep communiceren. Wij verliezen geen tijd meer met interne afstemming en zoekacties, maar kunnen focussen op output”

Pieter Lieverse, Algemeen Directeur MindCampus

 

Over MindCampus
MindCampus verzorgt opleidingen op gebied van personeelsmanagement en facilitaire dienstverlening, de zogenoemde HR-Academy en F-Academy. Daarnaast worden er evenementen georganiseerd en biedt MindCampus nieuwsplatforms voor de twee doelgroepen.

Ternair en Mindcampus – toen nog onder de naam Weka Business Media – werken sinds 2012 samen.

Ook je klantdata bundelen en focussen op output?

Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

Demo aanvragen
Ook je klantdata bundelen en focussen op output?
Volgende

Relevantie op basis van een 360° klantbeeld

Vorige

Dagelijks gepersonaliseerde content voor 1.5 miljoen professionals