Succesverhalen

Uitgeverij bundelt klantdata en focust op output

Logo MindCampus | Ternair

Mindcampus
Klantdata bundelen en focussen op output

MindCampus wilde de hoeveelheid klantgegevens die verspreid in de organisatie aanwezig waren bundelen. Door alle gegevens te verzamelen in een centrale marketingdatabase verliest MindCampus geen tijd meer met interne afstemming en zoekacties maar kan het focussen op de output.

MindCampus onderhoudt actief contact met haar doelgroepen. Dat contact vindt voornamelijk online plaats. De hoeveelheid klantgegevens die MindCampus via haar online media verzamelt groeit sterk. De gegevens werden echter versnipperd door het bedrijf opgeslagen. Daardoor werd het gebruik van deze gegevens voor effectieve communicatie met doelgroepen steeds moeilijker.

Centrale marketingdatabase

In 2012 besloot MindCampus stappen te zetten om alle data te combineren in een centrale marketingdatabase. Op die manier zou het bedrijf de aanwezige informatie kunnen samenvoegen tot volwaardige klantprofielen, die als basis kunnen dienen voor gerichte marketingoplossingen. In de zoektocht naar een gespecialiseerde partij kwam MindCampus bij Ternair terecht.

 

“De kracht van Ternair is dat zij zich snel kunnen verplaatsen in de problematiek. Wij hebben nooit met salesmensen gesproken, maar alleen met vaklieden. Het is makkelijk schakelen en zijn de lijnen kort. Dankzij de Ternair Marketing Cloud kunnen wij op een gestructureerde manier met onze doelgroep  communiceren. Wij verliezen geen tijd meer met interne afstemming en zoekacties, maar kunnen focussen op output”

Pieter Lieverse, Algemeen Directeur MindCampus

Marketing automation platform

Ternair heeft een centrale marketingdatabase ingericht op basis van koppelingen met verschillende databronnen. Deze gegevens worden ontsloten in de e-mail &  campagnemanagement oplossing van Ternair. Hiermee kunnen specifieke doelgroepen worden geselecteerd en e-mailcampagnes worden opgemaakt en verstuurd op basis van dynamische templates.

Sinds de implementatie beschikt het bedrijf over een geautomatiseerd marketingplatform waarin alle informatie over klanten en prospects samenkomt. Zo ontstaat klantkennis die MindCampus in staat stelt om haar doelgroepen heel gericht te benaderen via verschillende kanalen zoals e-mail, telemarketing en social media.

 

Over MindCampus
MindCampus verzorgt opleidingen op gebied van personeelsmanagement en facilitaire dienstverlening, de zogenoemde HR-Academy en F-Academy. Daarnaast worden er evenementen georganiseerd en biedt MindCampus nieuwsplatforms voor de twee doelgroepen.

Ternair en Mindcampus – toen nog onder de naam Weka Business Media – werken sinds 2012 samen. 

Terug naar succesverhalen

Laten we beginnen!

Wil je meer weten over wat Ternair voor jouw organisatie kan betekenen? Boek dan een demo met één van onze specialisten. En ervaar zelf hoe het platform werkt.

Ja, ik wil een gratis demo aanvragen!

  Liever direct iemand spreken?

  Stuur een e-mail info@ternair.com
  Volgende

  Van beurswebsite tot platform voor communities

  Vorige

  Dagelijks gepersonaliseerde content voor 1.2 miljoen professionals