Email marketing

Email marketing; meer conversie
uit geopende e-mails

Stuur klantvriendelijke, gepersonaliseerde e-mails die gebruikmaken van alle variabelen in je data. Stel zelf dynamische templates op die voor elk merk, doelgroep of locatie de juiste content of aanbieding automatisch selecteren. Via je RSS feeds of zelfgekozen snippets.

Bekijk hoe KLM 90% tijdsbesparing realiseert door data-driven 1-1 e-mailtemplate(s).

Download whitepaper Vraag demo aan
down-arrow
E-mailmarketing: eenvoudige contentcreatie | Ternair.com

Eenvoudige contentcreatie

Maak snel en eenvoudig e-mails en creëer zelf een onbeperkt aantal templates en snippets in je huisstijl. Gebruik de drag-and-drop editor voor de samenstelling of upload je HTML.

Bekijk hoe het werkt
E-mailmarketing: Gerichte personalisatie | Ternair.com

Personaliseer je e-mails

Gebruik de klantprofielen uit je data om dynamisch persoonlijke gegevens, afzender, onderwerp, timing en content te bepalen voor elke ontvanger.

E-mailpersonalisatie: hoe pak je het aan?
E-mailmarketing: alle lijsten eenvoudig beheren | Ternair

Alle lijsten eenvoudig beheren

Beheer e-maillijsten voor meerdere merken, partners of doelgroepen in één omgeving, met elk hun eigen beheer en voorkeursinstellingen.

Multibrand e-mailmarketing klantcase
E-mailmarketing: integratie RSS Feeds | Ternair.com

Integratie RSS-content

Koppel real-time je content en producten via RSS. Zo stuur je op elk triggermoment beschikbare en actuele interessecontent, voorkeursproducten en topaanbiedingen.

Bekijk een voorbeeld
E-mailmarketing: a/b testen | Ternair.com

A/B testen

Optimaliseer je open- en clickratio door altijd te testen en de winnende e-mail volledig geautomatiseerd te versturen.

Video A/B testen
E-mailmarketing: real-time rapportages | Ternair.com

Real-time rapportages

Volg je resultaten live. Bekijk opens, clicks en heatmap-resultaten om je e-mails te optimaliseren. Stel automatische opvolgcampagnes in of koppel respons aan je (crm) systeem.

E-mail traffic meten: waar moet je op letten?
E-mailmarketing: afleveren e-mailings | Ternair.com

Hoge e-mail deliverability

We zorgen voor een hoog afleverpercentage door intensieve monitoring, advies over verzenddomeinen, actief lijst- en bouncebeheer en botclick monitoring.

Betere deliverability van jouw e-mail?

Ontdek hoe anderen e-mailmarketing succesvol inzetten

Hoe KLM 90 procent tijdsbesparing realiseert met data-driven 1-1 e-mailtemplates | Ternair

"Wij zijn een internationale marketingorganisatie en sturen het iFly KLM Magazine naar 10 miljoen klanten wereldwijd. Alles moet kloppen in de e-mails, deze moeten in een strak gereguleerd tijdschema verzonden worden om de loads op de servers te managen en binnen de lokale e-mailplanningen te passen. Ternair stelt ons in staat om al deze complexiteit te managen waarbij kwaliteit gegarandeerd is en de kosten beheersbaar blijven. Daarnaast heeft Ternair uitgebreide ervaring en vakinhoudelijke kennis over e-mail- en dataprocessen die goed aansluit op onze eisen en wensen."

Marc Jansz
Customer Media Manager

10 miljoen

e-mails verspreid over 80 landen in 5 verschillende talen

90%

tijdsbesparing door data-driven 1-1 e-mailtemplate

5

dynamische templates

Hoe Mindcampus de e-mailmarketing conversie verdrievoudigd | Ternair.com

"De kracht van Ternair is dat zij zich snel kunnen verplaatsen in de problematiek. Dankzij de Ternair Marketing Cloud kunnen wij op een gestructureerde manier met onze doelgroep communiceren. Wij verliezen geen tijd meer met interne afstemming en zoekacties, maar kunnen focussen op output."

Pieter Lieverse
Algemeen Directeur

x3

stijging in conversie

x2

stijging in geopende e-mails

25%

conversie via remarketing e-mails

Multi-brand e-mail­marketing | Ternair

"De kracht van Ternair ligt in twee dingen, de oplossing en de organisatie. De oplossingen zijn heel compleet: 90% van de databasevraagstukken kun je met de software standaard oplossen. Voor de overige 10% staat Ternair klaar om mee te denken over een oplossing. Daar zie je de kracht van hun organisatie: ze zijn deskundig en professioneel, ze nemen onze business serieus."

Erwin van Faassen
Mede-eigenaar en -oprichter

120 titels

multi-brand e-mailmarketing voor 120 zakelijke en vakinhoudelijke titels

1 dynamisch template

gepersonaliseerd per mediamerk

Dagelijks gepersonaliseerde content voor 1.2miljoen professionals | Ternair

"De software van Ternair is flexibel genoeg om aan onze wensen te worden aangepast, robuust genoeg om als professionele tool te worden ingezet en voldoende gebruiksvriendelijk om door de business zelf gebruikt te worden. Een typisch voorbeeld van 'the best of both worlds'. Met Ternair besparen we tijd en realiseren we een hogere productiviteit. Daarnaast zien we een beter resultaat in onder meer clicks en openers."

Ceesjan de Vos
Hoofd Marketing & Business Development

1.2 miljoen lezers

Dagelijks ontvangen 1.2 miljoen lezers gepersonaliseerde content

Hoge engagement

Hoge productiviteit

Hoe Springer Nature 50 procent meer conversie realiseert | Ternair

"Met Ternair kunnen we geautomatiseerd het juiste moment kiezen om bepaalde boodschappen te sturen. De flows zijn afgestemd op de interesses die iemand toont. We hebben zicht op het hele proces en weten steeds beter wie we wanneer wat moeten sturen, zodat we niemand lastigvallen met onze boodschappen."

Michael Dam
Marketingmanager

50%

stijging in open rates

x2

Click-Through-Ratio

20% - 30%

lagere opt-out

Hoe de RAI 10% meer bezoekers werft | Ternair

"Met de inzet van SEO, contentmarketing en marketing automation realiseerde de RAI 10 procent meer bezoekers voor de Aquatech Amsterdam beurs. De rebook door exposanten voor 2021 bereikte een record van 62%"

Annelie Koomen
Senior Brand Marketing Manager

12%

meer registraties

10%

meer bezoekers

62%

rebook door exposanten voor 2021. Beursrecord!

Hoe KLM 10 miljoen klanten relevant benaderd | Ternair

"Wij sturen het iFly KLM Magazine naar 10 miljoen klanten wereldwijd. Alles moet kloppen in de e-mails, deze moeten in een strak gereguleerd tijdschema verzonden worden om de loads op de servers te managen en binnen de lokale e-mailplanningen te passen. Met Ternair lukt dit en blijft de kwaliteit gewaarborgd en de kosten beheersbaar."

Marc Jansz
Customer Media Manager

10 miljoen

e-mails verspreid over 80 landen in 5 verschillende talen

90%

tijdsbesparing door data-driven 1-1 e-mailtemplate

83%

stijging in geopende e-mails door personalisatie

Email marketing; wat is het en hoe werkt onze oplossing

Zet email marketing in om klanten opnieuw te laten kopen, om geïnteresseerden te converteren en om anderen te informeren over jouw producten, diensten, evenementen en meer. Met onze software voor email marketing maak je het jezelf makkelijk, terwijl je professionele mogelijkheden benut.

 

Wat is email marketing?

Email marketing is misschien wel de oudste vorm van digitale communicatie. Het is tegelijkertijd ook de meest effectieve methode, omdat je jouw doelgroep er direct mee aanspreekt. E-mail is de meest lucratieve vorm van marketing, dankzij de hoogste return on investment (ROI).

Simpel gezegd stuur je emails naar jouw klanten, geïnteresseerden en anderen die zich hebben aangemeld voor jouw mailinglijst(en). Met de emails breng je jouw bedrijf, merk, product of dienst onder de aandacht. Deze vorm van marketing is goed geschikt om meer verkoop te realiseren, updates te delen en aan te zetten tot actie.

 

Waarom email marketing?

Maar liefst 99% van alle consumenten checkt dagelijks zijn of haar emailinbox. Het is de meest persoonlijke vorm van online communicatie, waarmee je de doelgroep heel direct aanspreekt.

Email marketing combineert gerichte communicatie met een hoge ROI en allerlei mogelijkheden tot optimalisatie. Met onze software profiteer je bijvoorbeeld van:

 • Eenvoudige contentcreatie
  Maak templates en snippets in jouw huisstijl, die je met drag-and-drop plaatst waar je wil.
 • Gepersonaliseerde emails
  Gebruik klantprofielen om het onderwerp, de timing en de content perfect te personaliseren.
 • A/B-testen
  Test en optimaliseer op basis van de open- en clickratio van jouw emailcampagnes.

 

Email marketing strategie

Een goede email marketing strategie garandeert goede resultaten. Houd bijvoorbeeld rekening met deze best practices:

 • Maak het menselijk
  Er is geen meer menselijke en persoonlijke vorm van online communicatie dan email marketing. Maak het menselijk, zowel in tekst als in aanpak en afbeeldingen die je gebruikt.
 • Trek de aandacht
  Gebruik het onderwerp van een email (en de snippet) om de aandacht te trekken. Zorg dat je opvalt in de inbox, zonder te vervallen in click-bait die de belofte niet waarmaakt.
 • Houd het kort
  Vertel zo veel mogelijk met een minimaal aantal woorden.
 • Gebruik meerdere CTA’s
  Plaats zowel bovenaan als onderaan de email een call-to-action. Maak het snelle beslissers én doorgewinterde onderzoekers makkelijk om in actie te komen of contact op te nemen.
 • Over-deliver waar dat kan
  Beloof wat je kunt waarmaken en ga het liefst nog een stap verder. Dat is de beste email marketing strategie om de ROI verder te verhogen.

 

Email marketing software

Met email marketing software of tools zoals die van ons maak je het jezelf zo makkelijk mogelijk. Automatiseer emails, test verschillende varianten en analyseer vervolgens wat er het best werkt. Bovendien helpen de software en programma’s voor email marketing je het overzicht te houden.

Dus zoek je software om jouw email marketing eenvoudiger te maken? Ontgrendel professionele mogelijkheden, terwijl je daar heel makkelijk mee kunt werken. Dat is het voordeel van gebruiksvriendelijke tools, die onder de motorkap bijzonder krachtig blijken.

 

Email marketing platform

Ons email marketing platform maakt het makkelijk om emails te creëren en geautomatiseerd te verzenden. We delen real-time rapportages zodat je direct je campagnes kan optimaliseren. Daarnaast zorgen we voor het hoogste afleverpercentage. Met intensieve monitoring, advies over verzenddomeinen, botclick monitoring en actief lijst- en bouncebeheer voorkomen we dat emails niet aankomen of op plekken terechtkomen waar niemand ze leest.

 

Email marketing optimaliseren

Je wilt jouw email marketing optimaliseren. Stel onze specialisten daarom vragen over de te verwachten stijging in het conversiepercentage, de te verwachten stijging in geopende emails en ervaringen met conversie vanuit remarketing emails. Het zijn namelijk belangrijke KPI’s voor veel organisaties die serieus aan de slag gaan met email marketing.

 

Email marketing bij Ternair

Email marketing behoort tot de kern van ons platform, waarmee we jou online succesvol maken. Dus zoek je een manier om jouw klanten opnieuw te benaderen, wil je leads opwarmen of simpelweg meer halen uit de mailinglijst die je hebt opgebouwd? Wij zijn sterk in marketing via email.

Onze aanpak

Ben je benieuwd naar onze aanpak en de beste manier waarop je email marketing kunt inzetten? We schreven een whitepaper over marketing automation, gericht op email in het bijzonder. Download onze whitepaper en ontdek hoe jij hiermee de volgende stap zet naar extra online succes.

 

Tips voor jouw email marketing

En zoek je vooral naar concrete tips, voor email marketing en automation? Blader op je gemak door de kennisartikelen die we schreven. Of stel ons daarover je vragen, als je meer toelichting zoekt. We zijn benieuwd naar jouw vragen!

 

FAQ: veelgestelde vragen over email marketing

 • Hoe kan ik email marketing inzetten?
  Email marketing laat zich heel flexibel inzetten, afgestemd op jouw specifieke doel. Dus wil je de conversies verhogen, meer omzet halen uit bestaande klanten of de mailinglijst verder uitbreiden? Wij helpen je jouw doel te bereiken.
 • Wat kost email marketing?
  De precieze kosten hangen af van hoe je email marketing inzet en wat je daar precies van verwacht. Dankzij de hoge ROI weet je in ieder geval zeker dat het je onderaan de streep uiteindelijk meer oplevert dan wat het kost.
 • Welke bedrijven gebruiken email marketing?
  We zetten email marketing in voor zowel grote als kleine(re) organisaties. Dankzij onze ervaring bij bedrijven zoals KLM, VluchtelingenWerk, RAI Amsterdam en kleine bedrijven begrijpen we wat jij belangrijk vindt en hoe we jou daarmee kunnen helpen.

Laten we beginnen

Wil je weten wat Ternair voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag een intake aan en ervaar zelf hoe het platform werkt.

Ja, ik wil een gratis demo aanvragen!

  Liever direct iemand spreken?

  Stuur een e-mail info@ternair.com
  Volgende

  Omnichannel marketing

  Vorige

  Marketing automation