Email marketing

Email marketing: meer conversie
uit geopende e-mails

Stuur klantvriendelijke, gepersonaliseerde e-mails die gebruikmaken van alle variabelen in je data. Stel zelf dynamische templates op die voor elk merk, doelgroep of locatie de juiste content of aanbieding automatisch selecteren. Via je RSS feeds of zelfgekozen snippets.

Bekijk hoe KLM 90% tijdsbesparing realiseert door data-driven 1-1 e-mailtemplate(s).

Wat is email marketing en hoe werkt onze oplossing

Download whitepaper Vraag demo aan
down-arrow

Eenvoudige contentcreatie

Maak snel en eenvoudig e-mails en creëer zelf een onbeperkt aantal templates en snippets in je huisstijl. Gebruik de drag-and-drop editor voor de samenstelling of upload je HTML.

Bekijk hoe het werkt

Personaliseer je e-mails

Gebruik de klantprofielen uit je data om dynamisch persoonlijke gegevens, afzender, onderwerp, timing en content te bepalen voor elke ontvanger.

E-mailpersonalisatie: hoe pak je het aan?

Alle lijsten eenvoudig beheren

Beheer e-maillijsten voor meerdere merken, partners of doelgroepen in één omgeving, met elk hun eigen beheer en voorkeursinstellingen.

Multibrand e-mailmarketing klantcase
Email marketing: integratie RSS Feeds | Ternair.com

Integratie RSS-content

Koppel real-time je content en producten via RSS. Zo stuur je op elk triggermoment beschikbare en actuele interessecontent, voorkeursproducten en topaanbiedingen.

Bekijk een voorbeeld

A/B testen

Optimaliseer je open- en clickratio door altijd te testen en de winnende e-mail volledig geautomatiseerd te versturen.

Video A/B testen

Real-time rapportages

Volg je resultaten live. Bekijk opens, clicks en heatmap-resultaten om je e-mails te optimaliseren. Stel automatische opvolgcampagnes in of koppel respons aan je (crm) systeem.

E-mail traffic meten: waar moet je op letten?
Email marketing: hoge e-mail deliverability | Ternair.com

Hoge e-mail deliverability

We zorgen voor een hoog afleverpercentage door intensieve monitoring, advies over verzenddomeinen, actief lijst- en bouncebeheer en botclick monitoring.

Betere deliverability van jouw e-mail?

Ontdek hoe anderen e-mailmarketing succesvol inzetten

Hoe KLM 90 procent tijdsbesparing realiseert met data-driven 1-1 e-mailtemplates | Ternair.com

"Wij zijn een internationale marketingorganisatie en sturen het iFly KLM Magazine naar 10 miljoen klanten wereldwijd. Alles moet kloppen in de e-mails, deze moeten in een strak gereguleerd tijdschema verzonden worden om de loads op de servers te managen en binnen de lokale e-mailplanningen te passen. Ternair stelt ons in staat om al deze complexiteit te managen waarbij kwaliteit gegarandeerd is en de kosten beheersbaar blijven."

Marc Jansz
Customer Media Manager

10 miljoen

e-mails verspreid over 80 landen in 5 verschillende talen

90%

tijdsbesparing

5

data-driven e-mailtemplates

Hoe Springer Nature 50 procent meer conversie realiseert | Ternair.com

"Met Ternair kunnen we geautomatiseerd het juiste moment kiezen om bepaalde boodschappen te sturen. De flows zijn afgestemd op de interesses die iemand toont. We hebben zicht op het hele proces en weten steeds beter wie we wanneer wat moeten sturen, zodat we niemand lastigvallen met onze boodschappen."

Michael Dam
Marketingmanager

50%

stijging in open rates

x2

Click-Through-Ratio

30%

lagere opt-out

Hoe MindCampus de e-mailmarketing conversie verdrievoudigd | Ternair

"De kracht van Ternair is dat zij zich snel kunnen verplaatsen in de problematiek. Dankzij de Ternair Marketing Cloud kunnen wij op een gestructureerde manier met onze doelgroep communiceren. Wij verliezen geen tijd meer met interne afstemming en zoekacties, maar kunnen focussen op output."

Pieter Lieverse
Algemeen Directeur

x3

stijging in conversie

x2

stijging in geopende e-mails

25%

conversie afkomstig van remarketing e-mails

Multi-brand e-mail­marketing | Ternair.com

"De kracht van Ternair ligt in twee dingen, de oplossing en de organisatie. De oplossingen zijn heel compleet: 90% van de databasevraagstukken kun je met de software standaard oplossen. Voor de overige 10% staat Ternair klaar om mee te denken over een oplossing. Daar zie je de kracht van hun organisatie: ze zijn deskundig en professioneel, ze nemen onze business serieus."

Erwin van Faassen
Mede-eigenaar en -oprichter

120

zakelijke en vakinhoudelijke titels

Centrale

marketingdatabase

Multi-brand

e-mailmarketing

Dagelijks gepersonaliseerde content voor 1.5 miljoen professionals | Ternair.com

"De software van Ternair is flexibel genoeg om aan onze wensen te worden aangepast, robuust genoeg om als professionele tool te worden ingezet en voldoende gebruiksvriendelijk om door de business zelf gebruikt te worden. Een typisch voorbeeld van 'the best of both worlds'. Met Ternair besparen we tijd en realiseren we een hogere productiviteit. Daarnaast zien we een beter resultaat in onder meer clicks en openers."

Stephanie Gillissen
Marketingmanager Data & Projecten

1.5 miljoen

lezers

Klant

als uitgangspunt

Maximale

relevantie

Hoe de RAI 10% meer bezoekers werft | Ternair.com

"Met de inzet van SEO, contentmarketing en marketing automation realiseerde de RAI 10 procent meer bezoekers voor de Aquatech Amsterdam beurs. De rebook door exposanten bereikte een record van 62%."

Annelie Koomen
Senior Brand Marketing Manager

12%

meer registraties

10%

meer bezoekers

62%

rebook door exposanten

Vraag een demo aan!

We laten je graag zien waarom onze software sneller en efficiënter is.

Nu aanvragen
Vraag een demo aan | Ternair.com

We zijn er om te helpen

Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

Stel je vraag
Stel je vraag Sjoerd | Ternair.com

E-mailmarketing: wat is het en hoe werkt onze oplossing

Zet e-mailmarketing in om klanten opnieuw te laten kopen, om geïnteresseerden te converteren en om anderen te informeren over jouw producten, diensten, evenementen. Met onze software voor e-mailmarketing maak je het jezelf gemakkelijk, terwijl je professionele mogelijkheden benut.

 

Wat is email marketing?

E-mailmarketing is misschien wel de oudste vorm van digitale communicatie. Het is nog altijd de meest effectieve methode, omdat je jouw doelgroep direct aanspreekt. E-mail is de meest lucratieve vorm van marketing, dankzij de hoogste return on investment (ROI).

Simpel gezegd stuur je e-mails naar jouw klanten, geïnteresseerden en anderen die zich hebben aangemeld voor jouw mailinglijst(en). Met de e-mails breng je jouw bedrijf, merk, product of dienst onder de aandacht. Deze vorm van marketing is uitermate geschikt om meer verkoop te realiseren, updates te delen en aan te zetten tot actie.

 

Waarom email marketing?

Maar liefst 99% van alle consumenten checkt dagelijks zijn of haar e-mail inbox. Het is de meest persoonlijke vorm van onlinecommunicatie, waarmee je de doelgroep heel direct aanspreekt.

E-mailmarketing combineert gerichte communicatie met een hoge ROI en allerlei mogelijkheden tot optimalisatie. Met Ternair software profiteer je bijvoorbeeld van:

 • Eenvoudige content creatie en geautomatiseerde content via RSS feeds
 • Templates en snippets in jouw huisstijl, die je met drag-and-drop plaatst waar je wilt
 • Gepersonaliseerde e-mails
 • Klantprofielen om het onderwerp, de timing en de content perfect te personaliseren.
 • A/B-testen
 • Vervolgflows op basis van de open- en clickratio van jouw e-mail campagnes
 • Maximale bezorging (deliverability) van jouw e-mails
 • Optimale spam/robotherkenning

 

Email marketing strategie

Een uitgekiende e-mailmarketingstrategie garandeert goede resultaten. Houd bijvoorbeeld rekening met deze best practices:

 • Maak het menselijk
  Er is geen menselijker en persoonlijker vorm dan e-mailmarketing. Maak het menselijk, zowel in tekst als in aanpak en de afbeeldingen die je gebruikt.
 • Trek de aandacht
  Gebruik het onderwerp van een e-mail (en de preheader, de tekst die in de preview pane van de inbox zichtbaar is) om de aandacht te trekken. Zorg dat je opvalt zonder te vervallen in termen die de belofte niet waarmaken, zogenaamde click-baits.
 • Houd het kort
  Vertel het met een minimaal aantal woorden.
 • Gebruik meerdere CTA’s
  Plaats zowel bovenaan als onderaan de e-mail een call-to-action. Maak het snelle beslissers én doorgewinterde zoekers makkelijk om in actie te komen of contact op te nemen.
 • Over-deliver waar dat kan
  Beloof wat je kunt waarmaken en ga het liefst nog een stap verder. Dat is de beste e-mailmarketingstrategie om dj ROI te verhogen.

 

Email marketing software

Met e-mailmarketingsoftware of -tools zoals die van ons ben je klaar voor vervolgstappen. Zonder goede data-input met persoonlijke gegevens van ontvangers kun je de mooiste e-mails maken, maar worden ze nooit echt relevant. Segmenteer je doelgroep, automatiseer e-mails, personaliseer ze en test verschillende varianten. Analyseer vervolgens wat het beste werkt en pas het direct aan. Bovendien helpen de software en programma’s voor e-mailmarketing je het overzicht te houden.

Dus zoek je software om jouw e-mailmarketing beter te maken? Ontgrendel professionele mogelijkheden, terwijl je daar gemakkelijk mee kunt werken. Dat is het voordeel van gebruiksvriendelijke tools, die onder de motorkap bijzonder krachtig blijken.

 

Email marketing platform

Ons e-mailmarketing platform maakt het makkelijk om gepersonaliseerde e-mails te creëren en geautomatiseerd te verzenden. We delen real-time rapportages zodat je direct je campagnes kan optimaliseren. Daarnaast zorgen we voor het hoogste afleverpercentage met intensieve monitoring, advies over verzenddomeinen, bot click monitoring. En met actief lijst- en bouncebeheer voorkomen we dat e-mails niet aankomen of op plekken terechtkomen waar niemand ze leest. De grootste toegevoegde waarde is dat wij al je data (realtime) koppelen en je e-mail in combinatie met andere kanalen (website, social media, sms) kunt inzetten. Voor de meest optimale klantbeleving, journey én conversie.

 

Email marketing optimaliseren

Je wilt jouw e-mailmarketing optimaliseren. Stel onze specialisten daarom vragen over de te verwachten stijging in het conversiepercentage, de te verwachten stijging in geopende e-mails en ervaringen met conversie vanuit remarketing e-mails. Het zijn namelijk belangrijke KPI’s voor veel organisaties die serieus aan de slag gaan met e-mailmarketing.

 

Email marketing bij Ternair

E-mailmarketing behoort is een van de kernen van ons platform, waarmee we je online succesvol maken. Echter, Ternair is meer. Met Ternair is ook al je klantdata realtime en gecombineerd beschikbaar. Je content kunnen we vanaf een (online) locatie zoals je website of webshop inladen. Daarnaast kun je e-mail combineren met andere kanalen zoals website personalisatie, app push berichten en sms. Dus loop je tegen beperkingen van je huidige e-mailtool aan, gebruik je nu een CRM-tool om te e-mailen of is je e-mailtool te ingewikkeld. Dan zijn wij je volgende stap in het personaliseren van je e-mails.

Onze aanpak

Ben je benieuwd naar onze aanpak en de beste manier waarop je e-mailmarketing kunt inzetten? We schreven een whitepaper over marketing automation, gericht op e-mail in het bijzonder. Download onze whitepaper en ontdek hoe jij hiermee de volgende stap zet naar extra online succes.

 

Tips voor jouw email marketing

En zoek je vooral naar concrete tips, voor e-mailmarketing en automation? Blader op je gemak door de kennisartikelen die we schreven. Of stel ons daarover je vragen, als je meer toelichting zoekt. We zijn benieuwd naar jouw vragen!

 

FAQ: veelgestelde vragen over email marketing

 • Hoe kan ik e-mailmarketing inzetten?
  E-mailmarketing laat zich heel flexibel inzetten, afgestemd op jouw specifieke doel. Dus wil je de conversies verhogen, meer omzet halen uit bestaande klanten of de mailinglijst verder uitbreiden? Wij helpen je jouw doel te bereiken.
 • Wat kost e-mailmarketing?
  De precieze kosten hangen af van hoe je e-mailmarketing inzet en wat je daar precies van verwacht. Dankzij de hoge ROI weet je in ieder geval zeker dat het je onderaan de streep uiteindelijk meer oplevert dan wat het kost.
 • Welke bedrijven gebruiken e-mailmarketing?
  We zetten e-mailmarketing in voor zowel grote als kleine(re) organisaties. Dankzij onze ervaring bij bedrijven zoals KLM, BNNVARA, Sijthoff Media, Artsen zonder Grenzen, Bouwmaat en Vesting Finance begrijpen we wat jij belangrijk vindt en hoe we jou daarmee kunnen helpen.

Laten we beginnen

Wil je weten wat Ternair voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag een intake aan en ervaar zelf hoe het platform werkt.

Ja, ik wil een gratis demo aanvragen!

  Liever direct iemand spreken?

  Stuur een e-mail info@ternair.com
  Volgende

  Omnichannel marketing

  Vorige

  Marketing automation