Customer data platform

Customer data platform:
Data verzamelen, bewerken, segmenteren, personaliseren

CDP’s zijn er in vormen en maten. Ons CDP is opgezet vanuit het principe: alle data flexibel connecteren en direct kunnen gebruiken in campagnes. Je kunt bij Ternair het CDP eerst voor je Marketing Automation inzetten, om vervolgens een 360° klantbeeld op te bouwen.

Bekijk hoe BSL met een Customer Data Platform 50 a 60 miljoen  gepersonaliseerde e-mails per jaar verstuurt.

Wat is een Customer Data Platform (CDP) en hoe werkt onze oplossing?

Download whitepaper Vraag demo aan

Verzamelen van alle relatiegegevens

We connecteren transactiedatabases, ERP, CRM, Datawarehouse, webshop, email, welke gegevensbronnen je ook hebt. En met ons geïntegreerde platform ga je veel data genereren die je ook direct in het CDP opslaat.

Marketingdatabase voor 360-graden klantbeeld

Bewerken en segmenteren

Zonder impact op operationele processen ben je vrij om je data samen te voegen, Customer Lifetime Values te berekenen, Churn risico’s, loyale doelgroepen. Of voeg via Excel of andere platformen data toe. Onbeperkt en realtime beschikbaar voor alle gebruikers.

Hoe specifieke en actuele informatie de klantrelatie verbetert
360 graden klantbeeld: kansrijke klantprofielen | Ternair.com

Personalisatie en 360°

Een CDP is geen vast datamodel; klanten bewegen en je CDP beweegt mee. Door te analyseren, visualiseren en te leren van campagnes, bouw je aan steeds beter gepersonaliseerde journeys en volledige profielen van je klanten.

Hoe je dynamische en persoonsgerichte content toepast op websites

Ontdek hoe anderen succesvol werken met een customer data platform

Hoe BSL met specifieke en actuele informatie de klantrelatie verbetert | Ternair.com

"Met een 360 graden klantbeeld weten we van alle klanten wie ze zijn, wat ze afnemen, wat ze doen, wat ze raadplegen en wanneer en hoe vaak ze dat doen. Daarnaast kunnen we de ontwikkelingen daarin analyseren. Dat is belangrijk om bij het inrichten van de marketingkanalen alleen relevante aanbiedingen te sturen en geen klanten lastig te vallen met informatie die niet relevant is."

Michael Dam
Marketingmanager

360°

klantbeeld

60 miljoen

gepersonaliseerde e-mails per jaar

Privacy proof

database van Ternair is privacyproof

Relevantie op basis van een 360° klantbeeld | Ternair.com

"Met behulp van de Ternair Marketing Cloud kunnen wij efficiënter en effectiever naar klanten en prospects communiceren over ons beursaanbod. Efficiënter, omdat het onszelf minder tijd en mankracht kost; effectiever, omdat de informatie die wij nu verspreiden is gebaseerd op geïntegreerde, actuele klantkennis. Dat uit zich in hogere conversies op onze marketingcommunicatie."

André Hooijer
Operations Director

360˚ klantbeeld

relevante inhoud op basis van volledige klantgegevens

160.000 Professionele

centrale marketingdatabase

Hogere

conversies en lagere kosten

Uitgeverij bundelt klantdata en focust op output | Ternair.com

"De kracht van Ternair is dat zij zich snel kunnen verplaatsen in de problematiek. Wij hebben nooit met salesmensen gesproken, maar alleen met vaklieden. Omdat zij een kleine club zijn, is het makkelijk schakelen en zijn de lijnen kort. Dankzij de Ternair Marketing Cloud kunnen wij op een gestructureerde manier met onze doelgroep communiceren. Wij verliezen geen tijd meer met interne afstemming en zoekacties, maar kunnen focussen op output."

Pieter Lieverse
Algemeen Directeur

Data

Bundelen van klantgegevens

Besparing

Tijd besparing

Focus

Focus op output

Marketingdatabase voor 360º klantbeeld | Ternair.com

"RAI Amsterdam wilde een slag maken in het meer vraaggestuurd faciliteren van evenementen. Met de marketingdatabase van Ternair beschikt RAI Amsterdam over een 360° klantbeeld, die de overlap tussen bezoekers en exposanten en tussen bezoekers van evenementen aan het licht brengen. Dit stelt de organisatie in staat om gerichte marketingcampagnes te voeren."


Vraag een demo aan!

We laten je graag zien waarom onze software sneller en efficiënter is.

Nu aanvragen
Vraag een demo aan | Ternair.com

We zijn er om te helpen

Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

Stel je vraag
Stel je vraag Sjoerd | Ternair.com

Customer data platform: wat is het en hoe werkt het?

Om bedrijven te helpen hun klantgegevens te organiseren en te benutten, biedt een Customer Data Platform (CDP) uitkomst. Maar hoe functioneert een CDP precies? Een Customer Data Platform is een geavanceerd systeem dat verschillende bronnen van klantgegevens integreert en centraliseert, waardoor marketeers een goed beeld van hun klanten krijgen. Dit platform werkt realtime en maakt gebruik van geavanceerde algoritmen om een 360-gradenoverzicht van klantinteracties te creëren.

 

Wat is een customer data platform?

Een Customer Data Platform is meer dan alleen een opslagplaats voor klantgegevens; het is een geavanceerde oplossing die bedrijven in staat stelt om klantinteracties te begrijpen en te optimaliseren. Het integreert gegevens uit diverse kanalen, zoals websites, sociale media, e-mails en aankopen, om een samenhangend klantprofiel te creëren. Met een CDP kunnen marketeers deze gegevens gebruiken om gepersonaliseerde en relevante ervaringen te leveren aan individuele klanten, waardoor de betrokkenheid en loyaliteit worden vergroot.

 

Waarom een customer data platform?

De waarde van een Customer Data Platform ligt in de mogelijkheid om klantgegevens te transformeren in bruikbare inzichten. Door een gecentraliseerd overzicht te bieden van klantinteracties, stelt een Customer Data Platform bedrijven in staat om doelgerichte marketingcampagnes te ontwikkelen, de klanttevredenheid te verbeteren en de bedrijfsprestaties te optimaliseren. Het is de sleutel tot het begrijpen van klantgedrag en het nemen van datagedreven beslissingen.

 

Customer data platform: software

Achter het succes van een Customer Data Platform schuilt geavanceerde software. Deze software maakt niet alleen de verzameling en opslag van klantgegevens mogelijk, maar biedt ook krachtige analyse- en automatiseringsmogelijkheden. Met de juiste profiteer je van realtime inzichten, segmentatie van doelgroepen en het activeren van gepersonaliseerde campagnes.

 

CDP bij Ternair

Bij Ternair begrijpen we de cruciale rol van een Customer Data Platform. Ons CDP stelt bedrijven in staat om naadloos gegevens te integreren, te segmenteren en te activeren voor gepersonaliseerde communicatie. Met Ternair kun je de kracht van klantgegevens volledig benutten om relevante interacties te creëren en de klantbetrokkenheid te vergroten.

Onze aanpak

Onze aanpak omvat niet alleen de implementatie van het Customer Data Platform maar ook een strategische benadering van het gebruik van klantgegevens. We helpen bedrijven bij het definiëren van hun doelen, het optimaliseren van hun datagebruik en het ontwikkelen van gepersonaliseerde campagnes die waarde toevoegen aan elke klantinteractie.

 

FAQ: veelgestelde vragen over een customer data platform

 • Wat maakt een Customer Data Platform anders dan andere gegevensopslagsystemen?
  Een CDP onderscheidt zich door zijn vermogen om gegevens uit diverse bronnen te integreren en te organiseren in individuele klantprofielen. In tegenstelling tot traditionele opslagsystemen biedt een CDP realtime inzichten en mogelijkheden voor gepersonaliseerde acties.
 • Hoe draagt een Customer Data Platform bij aan marketingautomatisering?
  Een CDP speelt een essentiële rol in marketingautomatisering door gegevensgestuurde automatisering mogelijk te maken. Het stelt marketeers in staat om gepersonaliseerde campagnes te automatiseren op basis van gedrag en voorkeuren, wat de efficiëntie verhoogt en de impact van marketingactiviteiten vergroot.
 • Welke maatregelen neemt Ternair om de veiligheid van klantgegevens binnen het Customer Data Platform te waarborgen?
  Bij Ternair nemen we gegevensbeveiliging uiterst serieus. Ons Customer Data Platform is ontworpen met strikte beveiligingsmaatregelen om de vertrouwelijkheid en integriteit van klantgegevens te waarborgen. We voldoen aan alle relevante privacywetgeving en normen.

Laten we beginnen

Wil je weten wat Ternair voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag een intake aan en ervaar zelf hoe het platform werkt.

Ja, ik wil een gratis demo aanvragen!

  Liever direct iemand spreken?

  Stuur een e-mail info@ternair.com
  Volgende

  360-graden klantbeeld

  Vorige

  Leadgeneratie