360 graden klantbeeld

360-graden klantbeeld:
begrijp je klant

Met het Customer Data Platform (CDP) kun je twee belangrijke dingen: je communicatie personaliseren en een volledig klantbeeld opbouwen. Zodat je klanten en klantgroepen steeds beter begrijpt en kunt opvolgen.

Bekijk hoe ISE haar relevantie verhoogt met een 360-graden klantbeeld.

Wat is een 360-graden klantbeeld en hoe werkt onze oplossing

Download whitepaper Vraag demo aan

Klantdata centraal

Wij verzamelen, schonen en uniformeren al je klantdata tot unieke records in één profielendatabase die dagelijks wordt ververst.

Marketingdatabase voor 360-graden klantbeeld

Golden records

Wij matchen klantgegevens uit meerdere bronnen en brengen ze samen in ‘golden records’ van iedere unieke relatie.

Hoe specifieke en actuele informatie de klantrelatie verbetert
360 graden klantbeeld: kansrijke klantprofielen | Ternair.com

Kansrijke klantprofielen

Voor maximale segmentatie voeg je dynamisch berekende kenmerken toe, zoals interesseprofielen, Recency, Frequency, Volume, Monetary value en de Customer Lifetime Value.

Hoe je dynamische en persoonsgerichte content toepast op websites

Visualisatie, Reporting en Analytics

Bekijk basisvisualisaties van je data en integreer geprepareerde data via API’s in BI-tools voor maatwerk dashboards en analytics.

Ontdek hoe anderen succesvol werken met een 360-graden klantbeeld

Relevantie op basis van een 360° klantbeeld | Ternair.com

"Met behulp van de Ternair Marketing Cloud kunnen wij efficiënter en effectiever naar klanten en prospects communiceren over ons beursaanbod. Efficiënter, omdat het onszelf minder tijd en mankracht kost; effectiever, omdat de informatie die wij nu verspreiden is gebaseerd op geïntegreerde, actuele klantkennis. Dat uit zich in hogere conversies op onze marketingcommunicatie."

André Hooijer
Operations Director

360˚ klantbeeld

relevante inhoud op basis van volledige klantgegevens

160.000 Professionele

centrale marketingdatabase

Hogere

conversies en lagere kosten

Hoe BSL met specifieke en actuele informatie de klantrelatie verbetert | Ternair.com

"Met een 360 graden klantbeeld weten we van alle klanten wie ze zijn, wat ze afnemen, wat ze doen, wat ze raadplegen en wanneer en hoe vaak ze dat doen. Daarnaast kunnen we de ontwikkelingen daarin analyseren. Dat is belangrijk om bij het inrichten van de marketingkanalen alleen relevante aanbiedingen te sturen en geen klanten lastig te vallen met informatie die niet relevant is."

Michael Dam
Marketingmanager

360°

klantbeeld

60 miljoen

gepersonaliseerde e-mails per jaar

Privacy proof

database van Ternair is privacyproof

Uitgeverij bundelt klantdata en focust op output | Ternair.com

"De kracht van Ternair is dat zij zich snel kunnen verplaatsen in de problematiek. Wij hebben nooit met salesmensen gesproken, maar alleen met vaklieden. Omdat zij een kleine club zijn, is het makkelijk schakelen en zijn de lijnen kort. Dankzij de Ternair Marketing Cloud kunnen wij op een gestructureerde manier met onze doelgroep communiceren. Wij verliezen geen tijd meer met interne afstemming en zoekacties, maar kunnen focussen op output."

Pieter Lieverse
Algemeen Directeur

Data

Bundelen van klantgegevens

Besparing

Tijd besparing

Focus

Focus op output

Marketingdatabase voor 360º klantbeeld | Ternair.com

"RAI Amsterdam wilde een slag maken in het meer vraaggestuurd faciliteren van evenementen. Met de marketingdatabase van Ternair beschikt RAI Amsterdam over een 360° klantbeeld, die de overlap tussen bezoekers en exposanten en tussen bezoekers van evenementen aan het licht brengen. Dit stelt de organisatie in staat om gerichte marketingcampagnes te voeren."


Vraag een demo aan!

We laten je graag zien waarom onze software sneller en efficiënter is.

Nu aanvragen
Vraag een demo aan | Ternair.com

We zijn er om te helpen

Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

Stel je vraag
Stel je vraag Sjoerd | Ternair.com

360-graden klantbeeld: wat is het en hoe werkt het?

De term ‘360-graden klantbeeld’ geeft het streven weer naar een zo volledig mogelijk zicht op individuele klanten en het kunnen combineren van alle beschikbare klantdata. Je verzamelt op allerlei plekken contactinformatie: orders in de winkel, via de website, downloads, interactie met je e-mailings, gedrag in je app, op je social media, communicatie met de klantenservice. En dan zijn er ook nog openbare gegevensbronnen beschikbaar, zoals demografische en andere statistische gegevens. Met marketing technologie breng je het gedrag, de behoeften en mening van jouw klanten samen. Het klantbeeld dat je daarmee kunt vormen geeft inzicht in belangrijke verbanden, timing en kansen voor jouw organisatie.

 

Wat is een 360 graden klantbeeld?

Het 360-graden klantbeeld is in letterlijke zin de combinatie van alle klantdata. Door contactinformatie, verkoopinformatie, koopsignalen, informatiegedrag en communicatie te verzamelen, zie je geen klantsignalen over het hoofd.

Op zich is een 360-graden klantbeeld geen doel. In bredere zin gaat het erom je klant zo goed mogelijk te leren kennen, zodat je op het juiste moment een relevante boodschap communiceert. Dat lukt organisaties met een handvol klanten op eigen kracht. Maar hoe krijg je dat voor elkaar in een groeiende organisatie, als je enkele duizenden klanten bedient of als klantgegevens over meerdere bronnen verspreid zijn? Met het 360-graden klantbeeld begrijp je jouw klanten op basis van hun prioriteiten en voorkeuren. Daar komt nog bij dat je van klanten veelal 1-op-1 informatie krijgt, consent hebt en kunt gebruiken. Bij leads is dat lastiger. Je beschikt over minder informatie, minder consent om die te gebruiken en moet meer aannames maken. Wel belangrijk, want de opdracht van marketing is om leads te converteren naar klanten.

Wij helpen je een 360-graden klantbeeld zo te gebruiken dat je snel en hands-on die data uit je klantbeeld kunt inzetten die voor een specifiek doel van belang is. Vaak betreft dat slechts 60 graden, 90 graden, of 155 graden uit je totale informatie. Sterker nog, je gebruikt nooit 360-graden informatie tegelijk in een campagne. Hoe sneller je de data kunt bepalen die echt inspeelt op wensen, des te waardevoller je 360-graden klantbeeld. Het is dan geen doel meer op zich, maar een instrument geworden.

 

Personaliseren met een 360 graden klantbeeld

Het 360-graden klantbeeld biedt je de mogelijkheid om te personaliseren. Dat levert minimaal drie voordelen op:

 • Beter begrip van de behoeften van jouw klant
  Je begrijpt beter wie je voor je hebt. Dat maakt het eenvoudiger om een klant-managementstrategie uit te voeren. Het voorkomt dat je afgaat op de laatste communicatie met een klant. In plaats daarvan houd je rekening met alle informatie die je van de klant hebt.
 • Sterkere samenwerking en meer cross- en upsell
  Het klantbeeld helpt de samenwerking tussen sales, marketing en bijvoorbeeld klantcontactcenter (verder) te verbeteren. Een beter begrip van de klant en van behoeften maakt het onderling om vragen en klachten bij de klantenservice naar wens op te lossen en verkoopkansen te benutten.
 • Betere voorspellingen
  Met alle klantdata op één plek wordt het eenvoudiger om analyses te maken en voorspellingen te doen. Verkopers kunnen hun kansen beter inschatten, terwijl je de organisatie op basis van feitelijke data kunt bijsturen als dat nodig is.

Gebruik onze Customer Data Platform functionaliteiten en Marketingdatabase om waardevolle inzichten en informatie te verzamelen. Daarmee leg je de basis om jouw business te personaliseren. Dan profiteer je van data-gedreven marketing die je helpt om jouw klanten relevante informatie en aanbiedingen te verstrekken. Je hebt een veel beter begrip van wie je voor je hebt, zodat het makkelijker wordt om jouw aanbod daarop af te stemmen.

 

360 graden klantbeeld marketingstrategie

Een goede 360-graden klantbeeldstrategie garandeert dat klanten centraal staan in de koers van een (marketing)organisatie door een bewezen integraal klantbeeld.

Onze software helpt je klantdata te verzamelen, die te bundelen en daar vervolgens inzichten uit op te doen. Door bijvoorbeeld Advanced Analytics in te zetten, in de toekomst mogelijk zelfs Artificial Intelligence modellen, zoals een recommender die aangeeft welke boodschap je het beste via welk kanaal kunt zenden per individuele klant. Die inzichten vormen dus de basis om betere beslissingen te nemen, zowel om de doelgroep beter aan te spreken als om klanten beter te helpen en operationele processen te sturen. Denk aan levertijden, facturatie, logistieke processen, onboarding en voorraadbeheer. Met de juiste strategie voor een 360-graden klantbeeld neemt de klanttevredenheid toe én trek je meer nieuwe klanten aan.

 

360 graden klantbeeld bij Ternair

Met Ternair gebruik je Customer Data Platform (CDP) functionaliteiten die je in staat stellen klantdata te combineren, transformeren, aan te vullen en gereed te maken voor 1-op-1 communicatie. Daarnaast kun je databronnen als Leads of Individuele websiteclicks gaan categoriseren en kun je een 360-graden marketingdatabase toevoegen. Daarin combineer je klantdata om het ‘golden record’ te berekenen, alle kenmerken vast te leggen en nieuwe kenmerken te berekenen om marketingkansen te vergroten. Met aandacht voor behoeften, gebruik en gedrag creëer je rijke profielen die duidelijk maken wat jouw klanten van je verwachten.

Onze aanpak

Onze software en methode wijkt af van gangbare CDP en Marketing Automation software door het flexibele datamodel. Onze software past zich aan jouw klantgegevens aan met een directe connectie, waardoor geen tijdrovende en bewerkelijke data-sync (import-export, fixed custom field mapping) nodig is en je direct begint met activatie in campagnes van gecombineerde data. De waardevolle informatie die dit oplevert, bepaalt welke data je voor een 360-graden klantbeeld moet verzamelen, schonen en combineren in plaats van andersom. Dagelijkse updates zorgen ervoor dat je snel en dynamisch leert welke data voor jouw klanten relevant is.

Bovendien kun je ieder segment dagelijks bouwen en aanpassen wanneer je wilt, zonder belasting van de data of IT-afdeling. Dat is je basis voor optimalisatie van gepersonaliseerde interacties in ieder kanaal.

 

FAQ: veelgestelde vragen over het 360 graden klantbeeld

 • Wat levert een 360 graden klantbeeld op?
  Het 360-graden klantbeeld creëert de mogelijkheid steeds die gegevens van klanten te gebruiken die voor een specifiek doel (informatie geven, sales, conversie, betaling, levering, review) belangrijk is. Dankzij een beter begrip spreek je klanten op de juiste manier aan en stuur je jouw organisatie bij waar dat nodig is.
 • Gebruiken jullie bestaande klantdata?
  Je gebruikt je eigen (first party) data, koppelt extra databronnen en transformeert de data die je vervolgens combineert. Op die manier creëer je de beste klantprofielen voor elke campagne, op basis van alle (realtime) beschikbare data. Het uploaden van losse lijsten vanwaar je moet segmenteren is niet langer nodig
 • Welke gegevens kan ik verzamelen?
  Je verzamelt onder andere contactinformatie, orderinformatie, betalingsinformatie, gedrag uit mailings, op webpush- en app-berichten en op je websites, downloads en leads uit beurzen en events, communicatie met de klantenservice en uit reviews. Je kunt dit combineren met openbaar beschikbare data voor verrijking of als trigger om te communiceren. Bijvoorbeeld ’s morgens een sms sturen naar specifieke klanten omdat in hun regio veel files staan. Een zo rijk mogelijk profiel biedt de beste basis om jouw positionering steeds verder te verbeteren.

Laten we beginnen

Wil je weten wat Ternair voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag een intake aan en ervaar zelf hoe het platform werkt.

Ja, ik wil een gratis demo aanvragen!

  Liever direct iemand spreken?

  Stuur een e-mail info@ternair.com
  Volgende

  Data connectiviteit

  Vorige

  Customer Data Platform