Hypersegmentatie

Hypersegmentatie:
klanten en doelgroepen

Alleen als je al je data maximaal kunt combineren, bewerken en activeren trek je klantcommunicatie en -conversie naar het hoogste niveau. Timing, personalisatie en content zorgen samen voor de meest waardevolle ervaring in ieder contact.

Bekijk hoe Agrio haar doelgroep met hypersegementatie voorziet van hoogwaardige en gepersonaliseerde content.

Wat is hypersegmentatie en hoe werkt onze oplossing

Download whitepaper Vraag demo aan

Hypersegmentatie relaties

Combineer al je data in iedere segmentatie die je kunt bedenken, zonder technische kennis. Verfijn op basis van dagelijkse resultaten tot 1-op-1 interacties.

Verrijk relatiegegevens

Verrijk persoonlijke gegevens met content, gedragsdata en externe data en ontdek vergelijkbare leads in je data.

Externe data helpt

Personaliseer op alle kenmerken

Personaliseren op bestellingen en klantwaarden ligt voor de hand. Combinaties met real-time lees- en klikgedrag, dynamische kenmerken en externe databronnen maken het verschil.

De beste customer journey bouwen met connectiviteit

Timing is alles

Zet een schedule op campagnes en activeer triggers die communicatie starten op het moment dat klanten en gebruikers specifiek gedrag vertonen.

Timing: de essentiële bouwsteen van personalisatie

Ontdek hoe anderen succesvol werken met hypersegmentatie

Hoe Agrio boeren van gepersonaliseerde content voorziet | Ternair.com

"De software van Ternair is flexibel en de implementatie van de verschillende modules was binnen no-time geregeld. Ternair denkt mee vanuit de business, zij willen gas geven, net als wij."

Arjan Goorman
Hoofd Marketing

40 events per jaar

Van 6 naar 40 events per jaar

Binnen 1,5 jaar

Van outbound naar inbound

Hoe BNNVARA connected bereik realiseert | Ternair.com

"Om een intensievere band met deze groepen te ontwikkelen, ontwikkelde BNNVARA een connected-bereik-strategie waarbij de interesses en behoeften van het individu centraal staan."

Niels Kleverlaan
Manager Marketing Operations

Connecteren

Verrijken

Converteren

Hoe Vesting Finance marketing automation inzet voor online betalingen | Ternair.com

"Vesting Finance zit midden in de digitale transformatie van de processen. Ternair heeft hierin uitstekend met ons meegedacht. De implementatie hebben we pilotwise opgepakt en is met advies van Ternair steeds breder in onze organisatie geïmplementeerd. Met behulp van Ternair hebben we nu beter inzicht in campagnes, e-mail acties en de geautomatiseerd e-mailflows."

Conrad Doornheim
Senior Data Intelligence Consultant

20%

stijging in aantal online betalingen

Vergroting

betaalgemak

Verlaging

portokosten

Doelgroepsegmentatie: wat is het en hoe werkt het

Doelgroepsegmentatie helpt je inzoomen op een specifiek klantsegment. Gebruik doelgroepsegmentatie om op basis van data precies aan te bieden waar bepaalde klanten behoefte aan hebben. Verhoog jouw rendement met 20% tot 50%, door binnen de doelgroep rekening te houden met concrete voorkeuren en verschillen tussen segmenten binnen B2C, B2B en meerdere type klanten te onderscheiden.

 

Wat is een klantsegment?

De totale doelgroep die je wilt bedienen, bestaat uit meerdere klantsegmenten. Door klanten te groeperen in de verschillende segmenten wordt het makkelijker om te beantwoorden aan hun specifieke behoeften.

Een klantsegment combineert klanten met vergelijkbare behoeften, gemeenschappelijke gedragingen en andere attributen die overeenkomen. De segmenten kunnen groot of klein zijn. Het businessmodel van jouw bedrijf bepaalt in welke mate je de segmenten van dienst kunt zijn met producten, diensten of oplossingen die dat segment zoekt.

Diverse klantsegmentatiemodellen en definities helpen je de doelgroep te verdelen op basis van:

 • Behoeften die vragen om een uniek aanbod
 • Distributiekanalen om klantsegmenten te bereiken
 • Verschillende vormen van relaties
 • Bereidheid om voor jouw aanbod te betalen
 • Winstgevendheid die kan verschillen

 

Wat is doelgroepsegmentatie?

Doelgroepsegmentatie is een ander woord voor klantsegmentatie. Je kunt de doelgroep segmenteren binnen B2C, B2B en bijvoorbeeld e-commerce. Onze software helpt je vast te stellen voor wie je het doet en om welke aanpak dat vraagt. Zo kun je bijvoorbeeld de volgende klantsegmenten bedienen:

 • Massamarkt
  De doelgroepsegmentatie criteria zijn het minst strikt bij een massamarkt. Je richt de waardepropositie, distributiekanalen en klantrelaties op één grote doelgroep. Dit is vooral gebruikelijk bij consumentenproducten, zoals elektronica.
 • Nichemarkt
  Het tegenovergestelde is een nichemarkt. Die juist vraagt om heel specifieke klantsegmentatie. Je stemt de propositie, distributie en klantrelaties af op heel concrete eisen. Dit komt veel voor bij B2B-leveranciers en hun afnemers.
 • Gesegmenteerde markt
  Bedrijven die een gesegmenteerde markt bedienen, richten zich op meerdere delen van de doelgroep. Het gaat bijvoorbeeld om banken met beleggers tot €100.000,- en vermogenden met meer dan 1 miljoen euro aan vermogen.
 • Gediversifieerde markt
  Bij gediversifieerde doelgroepsegmentatie is er sprake van meerdere segmenten die los van elkaar staan. Grote bedrijven bedienen soms B2B- en B2C-klanten. Beide types vragen om een totaal verschillende benadering en aanpak.
 • Multi-sided markten
  Onder andere creditcardmaatschappijen bedienen zowel klanten die de kaarten gebruiken als winkels die de creditcards accepteren. Het vraagt om twee aparte aanpakken, voor beide kanten van de doelgroep.

 

Doelgroepsegmentatiemodel

Een goed doelgroepsegmentatiemodel brengt zo goed mogelijk in kaart wie je precies bedient. En hoe je daarop jouw aanbod, de distributie en bijvoorbeeld de relaties afstemt. Je houdt dan rekening met factoren zoals:

 • Geografische gegevens
 • Demografische verschillen
 • Psychografische elementen
 • Socio-economische factoren
 • Gedragskenmerken
 • De levenscyclus van klanten
 • Koopmotieven en motivaties

Pas als de segmentatiecriteria die je gebruikt homogeen, bereikbaar en meetbaar zijn, kun je een doelgroep effectief segmenteren. Houd er bovendien rekening mee dat het segment groot genoeg moet zijn om winstgevend te kunnen worden.

 

Doelgroepsegmentatie bij Ternair

Jij kunt met onze software de belangrijke klantdata verzamelen en daar vervolgens meer uit halen. Dankzij een marketing automation tool benut je de mogelijkheden van klant- en doelgroepsegmentatie. Onze software helpt je een flexibel datamodel op te zetten en alle data eenvoudig te combineren en voor je kanalen en segmentaties in te zetten.

Onze aanpak

Maak jouw data snel toegankelijk, speciaal voor marketing automation op basis van hypersegmentatie. Zo zorg je ervoor dat je meer gedaan krijgt. Daar heb je geen technische kennis voor nodig en zelfs met een klein team is er al heel veel mogelijk.

Kom je er zelf niet uit? Wij begeleiden je graag om onze software slimmer te gebruiken. Er is altijd hulp beschikbaar, precies op het moment dat jij dat nodig hebt. Vervolgens kun jij ermee aan de slag om een specifiek segment binnen jouw doelgroep en klantenbestand te bereiken.

 

FAQ: veelgestelde vragen over hypersegmentatie

 • Is hypersegmentatie geschikt voor mijn bedrijf?
  Hypersegmentatie zet je met een groot of klein team succesvol in voor jouw bedrijf, in welke branche je ook zit. Gebruik onze software zoals jij wilt, zoals dat past bij een oplossing voor (hyper)segmentatie.
 • Wat levert klant- of doelgroepsegmentatie op?
  Dankzij segmentatie van klanten en doelgroepen realiseren onze klanten gemiddeld 20% tot 50% meer omzet. Dat is extra omzet uit bestaande klanten, dus een hoger rendement dankzij deze investering.
 • Hoe verzamel ik de benodigde data?
  Onze software helpt je de juiste data te verzamelen, die op te schonen als dat nodig is en inzichten te verkrijgen die helpen de volgende beslissing te nemen. Zo beschik jij altijd over de benodigde data.

Laten we beginnen

Wil je weten wat Ternair voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag een intake aan en ervaar zelf hoe het platform werkt.

Ja, ik wil een gratis demo aanvragen!

  Liever direct iemand spreken?

  Stuur een e-mail info@ternair.com
  Volgende

  AI marketing & Advanced Analytics

  Vorige

  Data connectiviteit