Leadgeneratie

Leadgeneratie: meer leads
van betere kwaliteit

Gebruik ieder touchpoint in de journey van je prospects. Herken anonieme leads en benut  conversiemomenten in je data. Deel content op het juiste moment.

Bekijk hoe RAI Amsterdam 10% meer bezoekers werft.

Wat is leadgeneratie en hoe werkt onze oplossing

Download whitepaper Vraag demo aan

Centrale leadregistratie

Koppel al je landingpagina’s, downloads en de handmatige invoer van leads in één centrale leadregistratie. Of regel dit voor je partners.

Leadgeneratie voor beursexposanten

Kwalificeren van leads

Identificeer en kwalificeer leads door het scoren en wegen van interacties, gedragsdata en klantprofielen.

Sneller en effectiever werven met leadscoring

Lead nurturing

Benut ieder touchpoint in de Customer Journey, op het juiste moment. Kwalificeer leads en klanten voor conversie en upsell.

Leadgeneratie in elke stap van de journey

Lead management

Krijg gedetailleerd inzicht in jouw leads en beheer eenvoudig de verschillende soorten leads en groepen.

Begrijpt je data je klant wel

Verbind Marketing en Sales

Maak leadgeneratie meetbaar en zichtbaar. Gekwalificeerde leads komen op het juiste moment bij Sales en in je CRM.

Ontdek hoe anderen succesvol werken met leadgeneratie

Van beurswebsite tot platform voor communities | Ternair.com

"De uitgebreide mogelijkheden en flexibiliteit van het Ternair Platform helpt ons dagelijks in het behalen van onze marketing doelstellingen. Ternair denkt actief met ons mee over optimalisaties door zich als partner op te stellen in de samenwerking. Op die manier blijven we relevant in onze directie communicatie met onze klanten."

Mark de Bra
Database Marketeer

Hoe Agrio boeren van gepersonaliseerde content voorziet | Ternair.com

"De software van Ternair is flexibel en de implementatie van de verschillende modules was binnen no-time geregeld. Ternair denkt mee vanuit de business, zij willen gas geven, net als wij."

Arjan Goorman
Hoofd Marketing

40 events per jaar

Van 6 naar 40 events per jaar

Binnen 1,5 jaar

Van outbound naar inbound

Dagelijks gepersonaliseerde content voor 1.2miljoen professionals | Ternair.com

"De software van Ternair is flexibel genoeg om aan onze wensen te worden aangepast, robuust genoeg om als professionele tool te worden ingezet en voldoende gebruiksvriendelijk om door de business zelf gebruikt te worden. Een typisch voorbeeld van 'the best of both worlds'. Met Ternair besparen we tijd en realiseren we een hogere productiviteit. Daarnaast zien we een beter resultaat in onder meer clicks en openers."

Ceesjan de Vos
Hoofd Marketing & Business Development

1.2 miljoen lezers

Dagelijks ontvangen 1.2 miljoen lezers gepersonaliseerde content

Hoge engagement

Hoge productiviteit

Leadgeneratie: wat is het en hoe werkt het

Nieuwe leads zijn potentiële klanten die interesse tonen in jouw product, dienst of merk. Onze software helpt je anonieme leads te herkennen en optimaal gebruik te maken van conversiemomenten in jouw customer journey. Goede leadgeneratie genereert voldoende aanwas aan nieuwe potentiële klanten, zodat jij de investering daarin eenvoudig terugverdient.

 

Wat is leadgeneratie?

De leadgeneratie betekenis is eigenlijk heel simpel: het gaat om alle activiteiten die erop gericht zijn om met potentiële klanten in contact te komen. Het combineert sales en marketing, op basis van below-the-line middelen. Dat betekent dat je geen grootse advertentiecampagne opzet, maar in plaats daarvan heel specifiek target om potentiële klanten te vinden, aan te spreken, te overtuigen en te verwelkomen.

De betekenis van leadgeneratie valt uit te spreiden in een aantal tactieken, zoals:

Je gebruikt verschillende vormen van content om de interactie aan te gaan met jouw doelgroep. Of, belangrijker nog, om in eerste instantie de aandacht te trekken. Dus zoek je voor jouw e-commerce, B2C- of B2B-bedrijf naar meer nieuwe klanten? Met leadgeneratie creëer je een funnel, waarin je potentiële klanten in iedere fase waar zij doorheen gaan de juiste informatie aanbiedt. Potentiële klanten spreek je aan als Suspect en warm je vervolgens op via Prospect tot Lead (MQL) en Hot-lead (SQL). Uiteindelijk overtuig je diegene tot klant.

 

Wat leveren leadgeneratiecampagnes op?

Wat is leadgeneratie en wat levert het op? Die vraag krijgen we regelmatig. We komen graag met je in contact om de resultaten te delen die onze klanten halen met database-verrijking. Zij behalen goede resultaten met bijvoorbeeld e-mails met call-to-actions, het nabellen van bedrijven, DM’s op social media en integratie met ons CRM-systeem.

Het grote voordeel van een leadgeneratiecampagne is dat je daarmee gericht aan de slag gaat. Je richt je op basis van de doelstellingen en jouw KPI’s op potentiële klanten met de grootste kans op verkoop.

 • Gerichte marketingcommunicatie
  Je target potentiële klanten met een grote koopbereidheid of op basis van hun specifieke segment en profiel binnen jouw brede doelgroep.
 • Meetbare resultaten
  Je houdt bij hoeveel suspects en prospects je converteert tot leads en hot-leads en uiteindelijk tot nieuwe klanten.
 • Resultaat op korte termijn
  Anders dan een above-the-line mediacampagne levert leadgeneratie juist op korte termijn resultaat op.

 

Leadgeneratie optimaliseren

Je wilt leadgeneratie optimaliseren: onze software helpt je daarbij. Wij hebben ons huiswerk gedaan, zodat jij succesvolle campagnes kunt creëren. Dat succes bouwt op drie belangrijke pijlers:

 • Sterke database
  Vanuit een sterke database bereik je potentiële klanten met interesse in jouw product, dienst of merk. Kwalitatief goede adressen verhogen het rendement aanzienlijk.
 • Voldoende merkbekendheid
  Je hoeft geen Apple of Coca-Cola te zijn, mits jouw doelgroep binnen de branche op de hoogte is van wie je bent. Met voldoende naamsbekendheid lukt het beter om leads te genereren.
 • Creatieve boodschap
  Creëer een creatieve boodschap om leadgeneratie tot een succes te maken. Je trekt de aandacht en volgt de leads succesvol op.

Ten slotte stuur je met onze software aan op een sterke samenwerking tussen sales en marketing. Die samenwerking is essentieel om leadgeneratie tot een succes te maken. Sales weet wat er speelt bij de klant, zodat marketing daar effectief op kan inspelen. Samen zorgen ze ervoor dat je de aandacht trekt bij potentiële klanten, en die opwarmt en uiteindelijk converteert.

 

Leadgeneratie software

Onze software voor leadgeneratie is onder andere geschikt voor e-mailmarketing en marketing automation. Daarmee genereer jij nieuwe leads, die uiteindelijk extra omzet opleveren en de investering terugverdienen.

 

Leadgeneratie bij Ternair

We zijn bij Ternair gespecialiseerd in software voor leadgeneratie voor e-commerce, B2B en B2C. Jij gaat met die software aan de slag om leads te generen, om die vervolgens op te warmen tot nieuwe klanten die je kunt verwelkomen.

Onze aanpak

Onze aanpak bestaat uit onder andere:

 • Centrale lead-registratie
  Door landingspagina’s, downloads en de handmatige invoer van leads aan elkaar te koppelen, zorg je voor één centrale leadregistratie. Dat garandeert overzicht en is een belangrijke basis om aan de slag te gaan.
 • Lead-kwalificatie
  Door leads te kwalificeren op basis van interacties, gedragsdata en klantprofielen krijg je een veel beter beeld van wie de meeste potentie heeft. Onze software helpt je hiermee sneller en effectiever te werven.
 • Lead-nurturing
  Door ieder touchpoint tijdens de customer journey te benutten, laat je geen kans schieten. Je benadert jouw potentiële klanten steeds op het juiste moment met de informatie die ze op dat moment graag willen hebben.
 • Lead-management
  Met beter inzicht in jouw leads en de verschillende segmenten en subgroepen wordt het makkelijker om daarop te sturen en reageren. Onze software zorgt voor overzicht en inzicht, om meer nieuwe klanten aan te trekken.

 

FAQ: veelgestelde vragen over leadgeneratie

 • Hoe begin ik met leadgeneratie?
  De belangrijkste voorwaarde is connectiviteit, zodat je kunt bouwen aan klantprofielen en leadnurturing. Heb je dat voor elkaar dan kun je stap voor stap je leadgeneratie gaan opbouwen in de gehele customer lifetime cycle.
 • Wat voor invloed heeft het wegvallen van third party data op leadgeneratie?
  Het wegvallen van third party data door wetgeving en privacyzorgen zal resulteren in een nieuwe rol voor de marketeer. Deze kan straks niet meer blind vertrouwen op de handige marketing tools van een Google en Facebook, maar zal leadgeneratie via de eigen kanalen moeten opbouwen. Het goede nieuws: pak je dat slim aan, dan pas je leadgeneratie in elke stap van de customer lifetime cycle toe.
 • Is leadgeneratie voor mij geschikt?
  Onze klanten zetten leadgeneratie in voor e-commerce, voor B2B en voor B2C. Dat doen ze in allerlei branches, dus de kans is bijna 100% dat onze software ook jou hiermee kan helpen.

Laten we beginnen

Wil je meer weten over wat Ternair voor jouw organisatie kan betekenen? Boek dan een demo met een van onze specialisten. En ervaar zelf hoe het platform werkt en hoe het jouw online conversies kan verhogen.

Ja, ik wil een gratis demo aanvragen!

  Liever direct iemand spreken?

  Stuur een e-mail info@ternair.com
  Volgende

  360-graden klantbeeld

  Vorige

  Websiteherkenning