Marketing Automation

Marketing Automation:
efficiënt en persoonlijk

Data, content én automatisering in eigen hand. Creëer zelf campagnes die je via dynamische templates personaliseert en automatiseert. In iedere fase van de klantreis.

Bekijk hoe Vesting Finance marketing automation inzet voor online betalingen.

Wat is marketing automation en hoe werkt onze oplossing

Download whitepaper Vraag demo aan

Snel campagnes opzetten

Selecteer en combineer al je data en creëer dynamische campagnes met de intuïtieve drag-and-drop interface.

Bekijk video voorbeelden

Customer Journey flows

Laat data- en contentflows op elkaar aansluiten, van leadgeneratie tot onboarding. Combineer communicatie in al je kanalen, koppel real-time content en volg respons direct op.

Lees hoe Vluchtelingenwerk multichannel fondsen werft

Stem kanalen op elkaar af

Stem off- en online kanalen geautomatiseerd op elkaar af. Gebruik op ieder moment het meest relevante klantkanaal.

Met Bouwmaat op weg naar 100% Omnichannel B2B retail
Marketing automation: dynamische templates | Ternair.com

Dynamische templates

Op basis van je data worden templates dynamisch gevuld met de juiste content voor een actuele en persoonlijke ervaring. Het levert 10-30% meer resultaat en bespaart marketeers veel tijd.

KLM bespaart 90% tijd met dynamische e-mailtemplate

Automatiseer de uitvoering

Schedule je campagnes zelf of automatiseer de uitvoering op basis triggers van je contacten. Real-time wordt rekening gehouden met al je selectiecriteria.

Hoe het gedrag van de ontvanger het verzendmoment bepaalt

Ontdek hoe anderen marketing automation succesvol inzetten

Hoe Vesting Finance marketing automation inzet voor online betalingen | Ternair.com

"Ternair heeft uitstekend meegedacht in de digitale transformatie van de processen binnen Vesting Finance. De implementatie hebben we pilotwise opgepakt en is met advies van Ternair steeds breder in onze organisatie geïmplementeerd. Met behulp van Ternair hebben we nu beter inzicht in campagnes, e-mail acties en de geautomatiseerd e-mailflows."

Conrad Doornheim
Senior Data Intelligence Consultant

20%

meer online betalingen

Vergroting

betaalgemak

Verlaging

portokosten

Hoe de RAI 10% meer bezoekers werft | Ternair.com

"Met de inzet van SEO, contentmarketing en marketing automation realiseerde de RAI 10 procent meer bezoekers voor de Aquatech Amsterdam beurs. De rebook door exposanten bereikte een record van 62%."

Annelie Koomen
Senior Brand Marketing Manager

12%

meer registraties

10%

meer bezoekers

62%

rebook door exposanten

Hoe Springer Nature 50 procent meer conversie realiseert | Ternair.com

"Met Ternair kunnen we geautomatiseerd het juiste moment kiezen om bepaalde boodschappen te sturen. De flows zijn afgestemd op de interesses die iemand toont. We hebben zicht op het hele proces en weten steeds beter wie we wanneer wat moeten sturen, zodat we niemand lastigvallen met onze boodschappen."

Michael Dam
Marketingmanager

50%

stijging in open rates

x2

Click-Through-Ratio

30%

lagere opt-out

Hoe KLM wereldwijd 10 miljoen klanten persoonlijk en relevant benadert | Ternair.com

"Wij sturen het iFly KLM Magazine naar 10 miljoen klanten wereldwijd. Alles moet kloppen in de e-mails, deze moeten in een strak gereguleerd tijdschema verzonden worden om de loads op de servers te managen en binnen de lokale e-mailplanningen te passen. Met Ternair lukt dit en blijft de kwaliteit gewaarborgd en de kosten beheersbaar."

Marc Jansz
Customer Media Manager

10 miljoen

e-mails verspreid over 80 landen in 5 verschillende talen

90%

tijdsbesparing door data-driven 1-1 e-mailtemplate

83%

stijging in geopende e-mails door personalisatie

Dagelijks gepersonaliseerde content voor 1.5 miljoen professionals | Ternair.com

"De software van Ternair is flexibel genoeg om aan onze wensen te worden aangepast, robuust genoeg om als professionele tool te worden ingezet en voldoende gebruiksvriendelijk om door de business zelf gebruikt te worden. Een typisch voorbeeld van 'the best of both worlds'. Met Ternair besparen we tijd en realiseren we een hogere productiviteit. Daarnaast zien we een beter resultaat in onder meer clicks en openers."

Stephanie Gillissen
Marketingmanager Data & Projecten

1.5 miljoen

lezers

Klant

als uitgangspunt

Maximale

relevantie

Hoe Agrio haar doelgroep van hoogwaardige en gepersonaliseerde content voorziet | Ternair.com

"De software van Ternair is flexibel en de implementatie van de verschillende modules was binnen no-time geregeld. Ternair denkt mee vanuit de business, zij willen gas geven, net als wij."

Arjan Goorman
Hoofd Marketing

x4

stijging in conversie

x7

stijging in proefabonnementen

57%

stijging instroom nieuwe abonnementen

Zo maakt VluchtelingenWerk het multichannel fondsen werven succesvol | Ternair.com

"Vanuit VluchtelingenWerk zijn wij erg tevreden over de diensten en samenwerking met Ternair. Met grote flexibiliteit en professionaliteit worden oplossingen gezocht en gevonden. Issues worden snel en adequaat opgelost. Ternair levert een belangrijke bijdrage aan onze marketingcommunicatie."

Aase Kretzschmar
Communicatieadviseur

Optimaal benaderen

We kunnen nu via verschillende kanalen onze doelgroepen optimaal benaderen

campagnematige werken

Alle uitingen zijn aan elkaar gekoppeld en de opvolgingen gaan sneller

snel schakelen

We kunnen nu veel beter en sneller samenwerken

Vraag een demo aan!

We laten je graag zien waarom onze software sneller en efficiënter is.

Nu aanvragen
Vraag een demo aan | Ternair.com

We zijn er om te helpen

Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

Stel je vraag
Stel je vraag Sjoerd | Ternair.com

Marketing automation: wat is het en hoe werkt onze oplossing

De kracht van Marketing Automation is onbetwist. Was het jaren geleden een trend, inmiddels dringt op C-level door dat je grote groepen klanten persoonlijk en efficiënt moet bedienen om te voldoen aan klantverwachtingen.

 

Wat is Marketing Automation?

Marketing Automation is technologie of software waarmee je met grote groepen klanten en prospects persoonlijk kunt communiceren. Je benut de kracht van slimme en geautomatiseerde workflows om zowel je eigen productiviteit te verbeteren als een betere klantervaring te bieden.

Door een Marketing Automation platform in combinatie met een Customer Data Platform – of vergelijkbare technologie waarin je klantdata kunt samenvoegen – te gebruiken, creëer je een volledig beeld van eigenschappen, activiteiten en voorkeuren van relaties. Hierdoor kun je hen op de juiste momenten informatie geven om beslissingen te nemen. We noemen dat het ondersteunen van de Klantreis of Customer Journey. Van prospectverrijking, conversie tot en met loyalty acties.

 

Wat doet Marketing Automation?

In tegenstelling tot e-mail marketingtools die selecties op basis van vaste lijsten en bulk functies bieden, geeft een Marketing Automation platform je veel meer functies en (realtime) geïntegreerde data.

 • Hypersegmentatie
  Je creëert dynamische klantsegmenten uit alle beschikbare data. Die worden elk moment berekend en krijgen elk hun eigen persoonlijke opvolging. Zo ben je in staat om elke klant of prospect op het juiste moment een relevante boodschap te sturen of te tonen.
 • Geavanceerde e-mail Marketing Automation
  Je stuurt e-mails volgens een schema (schedule) of als die door een actie van een relatie gestart worden (webhook). Door meerdere schema’s elkaar te laten opvolgen wordt een complete customer journey workflow geautomatiseerd. Dit kan beginnen bij de eerste kennismaking op je sociale media, de webshop of de website, de betaling en onboarding na aanschaf en loyalty en upsell campagnes daarna.
 • Omnichannel
  Je relaties gebruiken op verschillende momenten en locaties verschillende communicatiemiddelen. Jij stemt de kanalen op elkaar af:
  – e-mailberichten met de juiste boodschap op het moment dat je doelgroep via e-mail bereikbaar is
  – sociale media (advertenties) aan je verschillende doelgroepen (custom audiences) op basis van de kennis uit jouw data
  – website en landingspagina gepersonaliseerd en vooraf ingevuld (geprefilled)
  – sms en app messages als je relaties mobiel (op locatie, in de winkel) zijn
  – web push berichten voor directe service en engagement als relaties online zijn
  – print en telemarketing exports en koppelingen met je CRM
 • Personalisatie
  Op basis van alle gecombineerde data kun je content personaliseren, afhankelijk van de persoon die de uiting ontvangt wordt de juiste content bij de data gebracht.

 

Waarom Marketing Automation?

Door de communicatie met relaties op het juiste moment te laten plaatsvinden en te personaliseren helpt een Marketing Automation platform je klant en prospect in zijn zoektocht en jou bij het behalen van rendement, het efficiënter voeren van campagnes en klantbehoud. Je kunt namelijk in iedere fase de juiste communicatie met relaties aangaan.

 

Marketing Automation voordelen

 • Rendement
  Door in de juiste fase relaties te interesseren in je product, informatie te geven ter oriëntatie, een gerichte aanbieding of service na aanschaf, vergroot je de kans dat jouw aanbod en service aansluit op de klantwens. Bij grote groepen relaties is het cruciaal om dat met software en op basis van samengevoegde data uit de organisatie te doen. Een hogere ROI is het gevolg (10-30%, zie McKinsey).
 • Efficiency
  Het persoonlijk benaderen van relaties op het juiste moment kan alleen met behulp van slimme techniek en software. Hiermee worden de ‘4 D’s’ samengebracht: Data, Decisions, Design-content en Distribution. Maar ook het automatiseren van handmatige, foutgevoelige organisatieprocessen wordt met Marketing Automation opgelost. Denk aan het boeken van afspraken of betalingsverkeer. Het levert nog eens 10-20% meer efficiency (McKinsey) in de organisatie. Tijd die besteedt kan worden aan optimalisatie, besparing of het niet hoeven uitbreiden in fte/medewerkers of inhuur van externe freelancers en partners.
 • Klantbehoud
  In je klantdata komen (real-time) allerlei signalen binnen. Van ordersystemen, klantenservice notities, web bezoeken tot winkel(kassa) informatie. De juiste registratie en opvolging van een order, een klacht en de vervolgaanbieding worden met Marketing Automation ondervangen. Meer retentie bij upsell betekent simpelweg ook minder druk op het genereren van nieuwe klanten.

 

Marketing Automation software

Er is veel marketingtechnologie op de markt. Soms heb je bij software meerdere aanvullende tools nodig, dus kies goed. Sommige software komt voort uit CRM-systemen en dat heeft voor- en nadelen. Andere software heeft beperkingen die voor een MKB-onderneming prima zijn, maar groeiende organisaties al snel beperken in hun mogelijkheden. In dit artikel vind je een goed overzicht van de meest voorkomende opties. Bekende Nederlandse en Engelse softwareleveranciers zijn ActiveCampaign, Adobe Eloqua, Act-On, HubSpot, Marketo, Ternair Marketing Automation, Selligent en Salesforce Pardot/Marketing Cloud. Let in verband met je organisatierichtlijnen en GDPR-wetgeving goed op waar data (inderdaad) wordt opgeslagen.

Meer informatie over wat er precies komt kijken bij het aanschaffen van Marketing Automation software lees je in dit artikel.

 

Wat kost Marketing Automation software?

Kleine MKB-ondernemingen kunnen al voor enkele tientjes per maand een Marketing Automation tool aanschaffen. Echter, de mogelijkheden staan in geen verhouding tot geavanceerde tooling. Hiervoor tel je enkele duizenden euro’s per maand neer, maar die bieden je optimale groeimogelijkheden qua rendement en besparen je volledige fte’s (medewerkers).

De belangrijkste drivers voor de kosten zijn het aantal relaties en klanten, de mogelijkheden om je data uit verschillende bronnen te integreren (van simpel en gestandaardiseerd tot maatwerk), het aantal in te zetten klantkanalen en het aantal gebruikers van de software.

Grofweg kun je de volgende range aanhouden:

Type organisatie Prijs per maand
MKB met weinig klanten 50 – 500
MKB met veel klanten 500 – 3.000
MKB+ tot Nationaal 3.000 – 10.000
Corporate tot Internationaal 10.000 – 30.000

Wat je met marketing software kunt, wil je goed kunnen vergelijken. Lees in dit artikel een vergelijk van de capaciteiten van verschillende marketing technologieën.

 

Wat levert Marketing Automation software op?

Rendement, efficiency en klantbehoud. Uiteraard levert Marketing Automation je meer op naarmate je meer klanten hebt, meerdere verkoopkanalen, een groter assortiment, hogere orderwaardes. Toch is je ambitie om op basis van data je klanten beter te kunnen bedienen veruit de grootste uitdaging. Dat is waar Marketing Automation je precies mee helpt.

Grofweg kun je de volgende percentages aanhouden:

Rendement +10-30% beter aanbod per klant en focus op campagnes
Efficiency +10-20% 5x zoveel campagnes met dezelfde capaciteit
Klantbehoud +5%-10% beter klantbeeld en gerichtere vervolgcampagnes

Verken en bereken je eigen business case voor marketing automation met onze whitepaper. Wil je voorbeelden zien van hoe marketing automation voor jou kan werken, bekijk dan onze webinar.

 

Marketing Automation bij Ternair

Ternair ontwikkelt marketing automation software, We doen dat in combinatie met Customer Data Platform-opties zodat je campagnes gebruik maken van ál je data samen, zonder dat je hier eerst een datawarehouse of CRM voor hoeft op te zetten.

Onze aanpak: Marketing Automation flows

Alle geavanceerde Marketing Automation mogelijkheden zitten standaard in Ternair, zoals het creëren van (e-mail) Marketing Automation flowcharts, het uitvoeren van A/B testing, contactdrukbeheer, webservices aanmaken, maar ook het versturen van nieuwsbrieven en eenmalige campagnes worden ondersteund. De automation software bevat een complete e-mailsoftware editor inclusief verzending. Technische kennis is niet nodig. Je combineert zelf real-time al je data voor iedere klant in ieder kanaal. Je hele Marketing Automation workflow wordt ondersteund. Ternair heeft Marketing Automation specialisten die je trainen en die beschikbaar zijn op het moment dat je wilt uitbesteden.

 

FAQ: veelgestelde vragen over Marketing Automation

 • Hoe kies ik de juiste Marketing Automation tool?
  Met Marketing Automation bereik je vaker de juiste prospects en klanten met minder gefragmenteerde middelen. Maar met macht komt verantwoordelijkheid. Wanneer je Marketing Automation software kiest op basis van verkeerde uitgangspunten en verwachtingen of deze niet correct inzet, kunnen je klanten vervreemd van je raken. Een goede voorbereiding is daarom essentieel.
 • Wat kost een Marketing Automation tool?
  De kosten van een Marketing Automation tool hangen sterk af van de precieze inzet, je ambities en de grootte van de organisatie. Dankzij een beter aanbod per klant en focus op campagnes (+10-30% meer rendement), 5 x zoveel campagnes met dezelfde capaciteit (+10-20% efficiency) en een beter klantbeeld met gerichtere vervolgcampagnes (+5-10% klantbehoud) verdient de investering zich normaal gesproken dubbel en dwars terug.
 • Welke organisaties gebruiken Marketing Automation?
  We zetten Marketing Automation in voor zowel grote als kleine(re) organisaties. Dankzij onze ervaring bij bedrijven zoals KLMVluchtelingenWerk, RAI Amsterdam, Springer Nature, Vesting Finance, Bouwmaat en kleine bedrijven begrijpen we wat jij belangrijk vindt en hoe we jou daarmee kunnen helpen.

Laten we beginnen

Wil je weten wat Ternair voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag een intake aan en ervaar zelf hoe het platform werkt.

Ja, ik wil een gratis demo aanvragen!

  Liever direct iemand spreken?

  Stuur een e-mail info@ternair.com
  Volgende

  E-mailmarketing

  Vorige

  Toegangscontrole