Marketing Automation

Marketing Automation; wat is het
en hoe werkt onze oplossing

Data, content én automatisering in eigen hand. Creëer zelf campagnes die je via dynamische templates personaliseert en automatiseert. In iedere fase van de klantreis.

Download whitepaper Vraag demo aan
Marketing automation: snel campagnes opzetten | Ternair.com

Snel campagnes opzetten

Selecteer en combineer al je data en creëer dynamische campagnes met de intuïtieve drag-and-drop interface.

Bekijk video voorbeelden
Marketing automation: customer Journey flows | Ternair.com

Customer Journey flows

Laat data- en contentflows op elkaar aansluiten, van leadgeneratie tot onboarding. Combineer communicatie in al je kanalen, koppel real-time content en volg respons direct op.

Lees hoe Vluchtelingenwerk multichannel fondsen werft
Marketing automation: stem kanalen op elkaar af | Ternair.com

Stem kanalen op elkaar af

Stem off- en online kanalen geautomatiseerd op elkaar af. Gebruik op ieder moment het meest relevante klantkanaal.

Bouwmaat kiest voor omnichannel retail
Marketing automation: dynamische templates | Ternair.com

Dynamische templates

Op basis van je data worden templates dynamisch gevuld met de juiste content voor een actuele en persoonlijke ervaring. Het levert 10-30% meer resultaat en bespaart marketeers veel tijd.

KLM bespaart 90% tijd met dynamische e-mailtemplate
Marketing automation: automatiseer de uitvoering | Ternair.com

Automatiseer de uitvoering

Schedule je campagnes zelf of automatiseer de uitvoering op basis triggers van je contacten. Real-time wordt rekening gehouden met al je selectiecriteria.

Ontdek hoe anderen Marketing Automation succesvol inzetten

Hoe de RAI 10% meer bezoekers werft | Ternair

"Met de inzet van SEO, contentmarketing en marketing automation realiseerde de RAI 10 procent meer bezoekers voor de Aquatech Amsterdam beurs. De rebook door exposanten voor 2021 bereikte een record van 62%"

Annelie Koomen
Senior Brand Marketing Manager

12%

meer registraties

10%

meer bezoekers

62%

rebook door exposanten voor 2021. Beursrecord!

Hoe Vesting Finance marketing automation inzet voor online betalingen | Ternair

"Vesting Finance zit midden in de digitale transformatie van de processen. Ternair heeft hierin uitstekend met ons meegedacht. De implementatie hebben we pilotwise opgepakt en is met advies van Ternair steeds breder in onze organisatie geïmplementeerd. Met behulp van Ternair hebben we nu beter inzicht in campagnes, e-mail acties en de geautomatiseerd e-mailflows."

Conrad Doornheim
Senior Data Intelligence Consultant

20%

stijging in aantal online betalingen

Vergroting

betaalgemak

Verlaging

portokosten

Hoe Springer Nature 50 procent meer conversie realiseert | Ternair

"Met Ternair kunnen we geautomatiseerd het juiste moment kiezen om bepaalde boodschappen te sturen. De flows zijn afgestemd op de interesses die iemand toont. We hebben zicht op het hele proces en weten steeds beter wie we wanneer wat moeten sturen, zodat we niemand lastigvallen met onze boodschappen."

Michael Dam
Marketingmanager

50%

stijging in open rates

x2

Click-Through-Ratio

20% - 30%

lagere opt-out

VluchtelingenWerk | Ternair

"Vanuit VluchtelingenWerk zijn wij erg tevreden over de diensten van Ternair en de samenwerking die wij hebben. Met grote flexibiliteit en professionaliteit worden oplossingen gezocht en gevonden. Issues worden snel en adequaat opgelost. Ternair levert een belangrijke bijdrage aan de marketingcommunicatie van VluchtelingenWerk."

Aase Kretzschmar
Communicatieadviseur

Hoe KLM 10 miljoen klanten relevant benaderd | Ternair

"Wij sturen het iFly KLM Magazine naar 10 miljoen klanten wereldwijd. Alles moet kloppen in de e-mails, deze moeten in een strak gereguleerd tijdschema verzonden worden om de loads op de servers te managen en binnen de lokale e-mailplanningen te passen. Met Ternair lukt dit en blijft de kwaliteit gewaarborgd en de kosten beheersbaar."

Marc Jansz
Customer Media Manager

10 miljoen

e-mails verspreid over 80 landen in 5 verschillende talen

90%

tijdsbesparing door data-driven 1-1 e-mailtemplate

83%

stijging in geopende e-mails door personalisatie

Dagelijks gepersonaliseerde content voor 1.2miljoen professionals | Ternair

"De software van Ternair is flexibel genoeg om aan onze wensen te worden aangepast, robuust genoeg om als professionele tool te worden ingezet en voldoende gebruiksvriendelijk om door de business zelf gebruikt te worden. Een typisch voorbeeld van 'the best of both worlds'. Met Ternair besparen we tijd en realiseren we een hogere productiviteit. Daarnaast zien we een beter resultaat in onder meer clicks en openers."

Ceesjan de Vos
Hoofd Marketing & Business Development

1.2 miljoen lezers

Dagelijks ontvangen 1.2 miljoen lezers gepersonaliseerde content

Hoge engagement

Hoge productiviteit

Hoe Agrio boeren van gepersonaliseerde content voorziet | Ternair

"De software van Ternair is flexibel en de implementatie van de verschillende modules was binnen no-time geregeld. Ternair denkt mee vanuit de business, zij willen gas geven, net als wij."

Arjan Goorman
Hoofd Marketing

40 events per jaar

Van 6 naar 40 events per jaar

Binnen 1,5 jaar

Van outbound naar inbound

Wat is marketing automation?

Marketing automation is technologie of software waarmee je met grote groepen klanten en prospects toch persoonlijk kunt communiceren. Je benut de kracht van slimme en geautomatiseerde workflows om zowel je eigen productiviteit te verbeteren als een betere klantervaring te bieden.

Door een marketing automation platform in combinatie met een Customer Data Platform -of dergelijke technologie waarin klantdata wordt samengebracht- te gebruiken, creëer je een volledig beeld van eigenschappen, activiteiten en voorkeuren van je relaties. Hierdoor kun je hen op de juiste momenten informatie geven om beslissingen te nemen. We noemen dat het ondersteunen van de Klantreis of Customer Journey.

 

Wat doet marketing automation?

In tegenstelling tot e-mail marketingtools die alleen basisselecties en bulk-e-mailfuncties bieden, geeft een marketing automation platform je veel meer functies. Een aantal van de meest voorkomende:

 1. Hypersegmentatie: je creëert dynamische klantsegmenten uit alle beschikbare data. Die worden elk moment berekend en krijgen elk hun eigen opvolging.
 2. Geavanceerde e-mail marketing automation. Hiermee stuur je e-mails volgens een schema of die door een actie van een relatie gestart worden. Door meerdere schema’s elkaar te laten opvolgen wordt een complete workflow geautomatiseerd. Dit kan beginnen bij de eerste kennismaking op je sociale media of website en eindigen met de betaling of onboarding na aanschaf.
 3. Omnichannel: je relaties gebruiken op verschillende momenten en locaties verschillende communicatiemiddelen. Zo stem je kanalen op elkaar af:
  – e-mailberichten met de juiste boodschap op het juiste moment,
  – sociale media (advertenties) aan de juiste doelgroepen
  – website en landingspagina gepersonaliseerd en geprefilled met persoonlijke informatie
  – sms en app messages als je relaties mobiel (op locatie) zijn
  – web push berichten voor extra engagement als relaties online zoeken
 4. Personalisatie: op basis van alle gecombineerde data kun je in een template elk stukje content personaliseren, afhankelijk van de persoon die de uiting ontvangt.

 

Waarom marketing automation?

Door de communicatie met relaties op het juiste moment te laten plaatsvinden en te personaliseren helpt een marketing automation platform je bij het behalen van rendement, het efficiënter voeren van campagnes en bij klantbehoud. Je kunt in iedere fase de juiste communicatie met relaties aangaan.

 

Marketing automation voordelen

 1. Rendement

Door in de juiste fase mensen de interesseren in uw product, informatie te geven ter oriëntatie, een gerichte aanbieding of service na aanschaf, vergroot je de kans dat jouw aanbod en service aansluit op de klantwens. Bij grote groepen relaties is het cruciaal om dat op basis van samengevoegde data in de organisatie te doen. Een hogere ROI is het gevolg. (10-30%, McKinsey)

 1. Efficiency

Het persoonlijk benaderen van relaties op het juiste moment kan alleen met behulp van slimme technieken en software. Maar ook het automatiseren van handmatige, foutgevoelige organisatieprocessen wordt met marketing automation opgelost. Denk aan het boeken van afspraken of alle betalingsverkeer. Het levert nog eens 10-20% meer efficiency (McKinsey)

 1. Klantbehoud

In je klantdata komen real-time allerlei signalen binnen, van ordersystemen, klantenservice, web bezoeken en winkelbezoeken. De juiste registratie en opvolging van een order, een klacht, een vervolgaanbieding wordt met marketing automation ondervangen. En, meer retentie ben upsell betekent simpelweg ook minder druk op het genereren van nieuwe klanten.

 

Marketing automation met Ternair

Ternair ontwikkelt marketing automation software, We doen dat in combinatie met Customer Data Platform-opties zodat je campagnes gebruik maken van ál je data samen, zonder dat je hier eerst een datawarehouse of CRM voor hoeft op te zetten.

 

Marketing automation flows

Alle geavanceerde mogelijkheden zitten standaard in Ternair, zoals het creëren van (e-mail) marketing automation flowcharts, maar ook het versturen van nieuwsbrieven en eenvoudige campagnes worden ondersteund. Technische kennis is niet nodig, je combineert zelf real-time al je data voor iedere klant in ieder kanaal. Je hele marketing automation workflow wordt ondersteund.

 

Marketing automation software

Er is veel marketing technologie op de markt. Soms heb je bij software meerdere aanvullende tools nodig, dus oriënteer je goed. Sommige software komt voort uit CRM-systemen en dat heeft voor en nadelen. Andere software heeft beperkingen die voor een MKB-onderneming prima zijn, maar grotere organisatie al snel beperken in hun mogelijkheden. In dit artikel vind je een goed overzicht van de meest voorkomende opties.

 

Wat kost marketing automation software?

Voor MKB-ondernemingen kun je al voor enkele tientjes per maand een marketing automation tool aanschaffen. Echter, de mogelijkheden staan in geen verhouding tot geavanceerde tooling waarvoor je enkele duizenden euro’s per maand neertelt, maar die je dan ook optimale groeimogelijkheden bieden qua rendement en bijvoorbeeld het besparen van een volledige fte (medewerker).

De belangrijkste kenmerken zijn het aantal relaties, de mogelijkheden om je data te integreren (van simpel en gestandaardiseerd tot maatwerk) het aantal te gebruiken klantkanalen en het aantal gebruikers van de software.

Grofweg kun je de volgende range aanhouden:

Type organisatie Prijs per maand
MKB met weinig klanten 50 – 500
MKB met veel klanten 500 – 3.000
MKB+ tot Nationaal 3.000 – 10.000
Corporate tot Internationaal 10.000 – 30.000

 

Wat je met marketing software kunt, wil je goed kunnen vergelijken. Lees in dit artikel een vergelijk van de capaciteiten van verschillende marketing technologieën.

 

Wat levert marketing automation software op?

Rendement, efficiency en klantbehoud. Uiteraard levert marketing automation je meer op naarmate je meer klanten hebt, meerdere verkoopkanalen, een groter assortiment, hogere orderwaardes. Toch is je ambitie om op basis van data je klanten beter te kunnen bedienen veruit de grootste uitdaging om te zien wat marketing automation je oplevert.

Grofweg kun je de volgende percentages aanhouden:

Rendement +10-30% beter aanbod per klant en focus op campagnes
Efficiency +10-20% 5x zoveel campagnes met dezelfde capaciteit
Klantbehoud +5%-10% beter klantbeeld en gerichtere vervolgcampagnes

 

Verken en bereken je eigen business case voor marketing automation met onze whitepaper. Wil je voorbeelden zien van hoe marketing automation voor jou kan werken, schrijf je dan in voor onze webinar of download een eerder opgenomen versie.

Laten we beginnen

Wil je weten wat Ternair voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag een intake aan en ervaar zelf hoe het platform werkt.

Ja, ik wil een gratis demo aanvragen!

  Liever direct iemand spreken?

  Stuur een e-mail info@ternair.com
  Volgende

  E-mailmarketing

  Vorige

  Nieuwsbrieven platform