First party data

First party data:
Maak jezelf onafhankelijk van je ROI op adverteren

Door je eigen data, je eigen leads, te verzamelen -ook als ze vanuit advertentiecampagnes komen- krijg je diepgaand inzicht in gebruikersgedrag en ben je niet meer afhankelijk van cookies. Met de opt-in profielen kun je direct gepersonaliseerde 1-op-1 marketing doen en klantervaringen verbeteren door profiel- met gedragsdata te combineren.

Bekijk hoe CruiseOnline.com 'verlaten boekingen' en oriënterend webgedrag realtime reactiveert.

Wat zijn First party data en hoe werkt onze oplossing

Download whitepaper Vraag demo aan

Bouw je data rustig op, segmenteer direct

Met onze geïntegreerde CDP-Marketing Automation software raak je niet verstrikt in een jarenlang platformtraject. Verzamel data, bouw aan waardevolle profielen, voeg gaandeweg gegevensbronnen toe. En activeer vanaf dag één (geautomatiseerde) flows en campagnes.

First-party data slim inzetten: 7 best practices

Individueel webgedrag op basis van toestemming

Bouw individuele first party dataprofielen van web(shop)gedrag met ons unieke script. Combineer het met online en offline klantgegevens. Geen afhankelijkheid van 3rd party en Google-data.

Inbound marketing met dynamische content

Optin-management GDPR-proof

Toestemming op kanaal- en merkniveau wordt automatisch geïntegreerd per e-mailadres. Met uiteraard de mogelijkheid de gegevens ook in je bronsystemen te koppelen.

Timing essentiële bouwsteen van personalisatie

Ontdek hoe anderen succesvol werken met first party data

Hoe de RAI 10% meer bezoekers werft | Ternair.com

"Met de inzet van SEO, contentmarketing en marketing automation realiseerde de RAI 10 procent meer bezoekers voor de Aquatech Amsterdam beurs. De rebook door exposanten bereikte een record van 62%."

Annelie Koomen
Senior Brand Marketing Manager

12%

meer registraties

10%

meer bezoekers

62%

rebook door exposanten

Hoe Vakmedianet gepersonaliseerde content toepast op websites | Ternair.com

"Door inzet van een integraal klantbeeld en slim opgebouwde campagnes maakt Vakmedianet niet alleen nieuwsbrieven dynamisch maar ook de content op zijn websites. Met een fors hogere click through ratio als resultaat."

Stephanie Gillissen
Marketingmanager Data & Projecten

360°

klantbeeld

x3-x10

Click-Through-Ration

>50

titels met websiteherkenning

Hoe Springer Nature 50 procent meer conversie realiseert | Ternair.com

"Met Ternair kunnen we geautomatiseerd het juiste moment kiezen om bepaalde boodschappen te sturen. De flows zijn afgestemd op de interesses die iemand toont. We hebben zicht op het hele proces en weten steeds beter wie we wanneer wat moeten sturen, zodat we niemand lastigvallen met onze boodschappen."

Michael Dam
Marketingmanager

50%

stijging in open rates

x2

Click-Through-Ratio

30%

lagere opt-out

Hoe BSL met specifieke en actuele informatie de klantrelatie verbetert | Ternair.com

"Met een 360 graden klantbeeld weten we van alle klanten wie ze zijn, wat ze afnemen, wat ze doen, wat ze raadplegen en wanneer en hoe vaak ze dat doen. Daarnaast kunnen we de ontwikkelingen daarin analyseren. Dat is belangrijk om bij het inrichten van de marketingkanalen alleen relevante aanbiedingen te sturen en geen klanten lastig te vallen met informatie die niet relevant is."

Michael Dam
Marketingmanager

360°

klantbeeld

60 miljoen

gepersonaliseerde e-mails per jaar

Privacy proof

database van Ternair is privacyproof

Hoe MindCampus de e-mailmarketing conversie verdrievoudigd | Ternair

"De kracht van Ternair is dat zij zich snel kunnen verplaatsen in de problematiek. Dankzij de Ternair Marketing Cloud kunnen wij op een gestructureerde manier met onze doelgroep communiceren. Wij verliezen geen tijd meer met interne afstemming en zoekacties, maar kunnen focussen op output."

Pieter Lieverse
Algemeen Directeur

x3

stijging in conversie

x2

stijging in geopende e-mails

25%

conversie afkomstig van remarketing e-mails

Vraag een demo aan!

We laten je graag zien waarom onze software sneller en efficiënter is.

Nu aanvragen
Vraag een demo aan | Ternair.com

We zijn er om te helpen

Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

Stel je vraag
Stel je vraag Sjoerd | Ternair.com

First party data: wat is het en hoe werkt het?

In de marketingwereld draait alles om het begrijpen van je doelgroep. Daar komt first party data om de hoek kijken als een krachtig instrument. Maar wat houdt het precies in en hoe werkt het? First party data verwijst naar de informatie die je als bedrijf rechtstreeks van eigen klanten en prospects verzamelt. Dit omvat gegevens zoals website-interacties, aankoopgeschiedenis en voorkeuren. Het is een waardevolle bron die je in staat stelt om inzicht te krijgen in het gedrag en de voorkeuren van je doelgroep.

 

Wat is first party data?

First party data is de rijke bron van klantinformatie die rechtstreeks afkomstig is van de bron: de klant zelf. Het zijn gegevens die verzameld zijn via verschillende kanalen, zoals websitebezoeken, interacties op sociale media, e-mailvoorkeuren en meer. Deze directe bron van informatie biedt een uniek inzicht in (potentiële) klanten.

 

Waarom first party data?

De kracht van first party data ligt in de nauwkeurigheid en relevantie. Omdat het rechtstreeks afkomstig is van de klant, is het betrouwbaarder en actueler dan andere vormen van gegevens. Met first party data kun je je klanten beter begrijpen, anticiperen op hun behoeften en een meer gepersonaliseerde benadering hanteren. Het is de sleutel tot het opbouwen van duurzame klantrelaties en het optimaliseren van rendement.

 

First party data: software

Individuele website herkenning verzamelt in eerste instantie relevante data van bezoekers. Zij delen via een opt-in gegevens zoals:
Geavanceerde software stelt bedrijven in staat om first party data effectief te verzamelen, op te slaan, te analyseren en in te zetten voor marketingdoeleinden. Het gaat niet alleen om het vastleggen van gegevens, maar ook om het ontsluiten van de volledige potentie ervan door middel van analytische mogelijkheden en personalisatietools.

 

First party data bij Ternair

Bij Ternair begrijpen we de waarde van first party data als de basis voor effectieve marketing. Het gaat niet alleen om het verzamelen van gegevens, maar ook het benutten van deze gegevens voor gepersonaliseerde communicatie. Met behulp van Ternair kunnen bedrijven hun first party data strategisch inzetten om de klantbetrokkenheid te vergroten en de algehele marketingprestaties te verbeteren.

 

Onze aanpak

Onze aanpak is gericht op het maximaliseren van de waarde van first party data. We bieden een geavanceerde tool en strategieën die je helpen om je first party data effectief te benutten. Van dataverzameling tot geavanceerde analyses en gepersonaliseerde campagnes; wij streven ernaar om, met behulp van onze tool, de marketingdoelen te bereiken.

 

FAQ: veelgestelde vragen over first party data

 • Wat maakt first party data anders dan andere vormen van klantgegevens?
  First party data is direct afkomstig van de klant zelf, waardoor het de meest betrouwbare en actuele informatie is. In tegenstelling tot third party data, die van externe bronnen komt, biedt first party data een nauwkeuriger inzicht in individuele klanten.
 • Hoe kan first data party worden gebruikt voor gepersonaliseerde marketing?
  First party data stelt marketeers in staat om gedetailleerde klantprofielen te creëren, waardoor ze gepersonaliseerde marketingcampagnes kunnen ontwikkelen. Door de voorkeuren, aankoopgeschiedenis en gedragspatronen van klanten te begrijpen, kunnen bedrijven relevante en boeiende content leveren.
 • Hoe waarborgt Ternair de beveiliging van first party data?
  Bij Ternair nemen we gegevensbeveiliging zeer serieus. Onze systemen zijn ontworpen met strikte beveiligingsmaatregelen om de vertrouwelijkheid en integriteit van first party data te waarborgen. We volgen strikte richtlijnen en voldoen aan de geldende privacywetgeving.

Laten we beginnen

Wil je weten wat Ternair voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag een intake aan en ervaar zelf hoe het platform werkt.

Ja, ik wil een gratis demo aanvragen!

  Liever direct iemand spreken?

  Stuur een e-mail info@ternair.com
  Volgende

  Websiteherkenning

  Vorige

  Contentpersonalisatie