Omnichannel marketing

Omnichannel marketing:
de beste klantervaring

Geef klanten een maximale beleving in al je kanalen. Creëer zelf campagnes die je via dynamische templates personaliseert en automatiseert. In iedere fase van de klantreis.

Bekijk hoe Bouwmaat een persoonlijke winkelervaring omnichannel maakt.

Wat is omnichannel marketing en hoe werkt onze oplossing

Download whitepaper Vraag demo aan

Snel campagnes opzetten

Selecteer en combineer al je data en creëer dynamische campagnes met de intuïtieve drag-and-drop interface.

Bekijk hoe het werkt

Customer Journey flows

Laat data- en contentflows op elkaar aansluiten, van leadgeneratie tot onboarding. Combineer communicatie in al je kanalen, koppel real-time content en volg respons direct op.

Lees hoe Vluchtelingenwerk multichannel fondsen werft

Stem kanalen op elkaar af

Stem off- en online kanalen geautomatiseerd op elkaar af. Gebruik op ieder moment het meest relevante klantkanaal.

Bouwmaat kiest voor omnichannel retail
Marketing automation: dynamische templates | Ternair.com

Dynamische templates

Op basis van je data worden templates dynamisch gevuld met de juiste content voor een actuele en persoonlijke ervaring. Het levert 10-30% meer resultaat en bespaart marketeers veel tijd.

KLM bespaart 90% tijd met dynamische emailtemplate

Automatiseer de uitvoering

Schedule je campagnes zelf of automatiseer de uitvoering op basis triggers van je contacten. Real-time wordt rekening gehouden met al je selectiecriteria.

Hoe het gedrag van de ontvanger het verzendmoment bepaalt

Ontdek hoe anderen omnichannel marketing succesvol inzetten

Hoe Bouwmaat een persoonlijke winkelervaring omnichannel maakt | Ternair.com

"Ternair biedt ons de mogelijkheid om snel gepersonaliseerde campagnes op te tuigen. Iedere bouwer is anders en hier spelen we graag op in. Ternair houdt net als wij van aanpakken en staat met de voeten in de klei. Zodoende was de samenwerking in no-time opgetuigd en konden we aan de slag. "

Nick Vieberink
Marketing Manager & E-commerce

80.000

gepersonaliseerde e-mails

30%

groei in online bestellingen

8.7

gemiddelde klantbeoordeling

Hoe de RAI 10% meer bezoekers werft | Ternair.com

"Met de inzet van SEO, contentmarketing en marketing automation realiseerde de RAI 10 procent meer bezoekers voor de Aquatech Amsterdam beurs. De rebook door exposanten bereikte een record van 62%."

Annelie Koomen
Senior Brand Marketing Manager

12%

meer registraties

10%

meer bezoekers

62%

rebook door exposanten

Hoe Vesting Finance marketing automation inzet voor online betalingen | Ternair.com

"Ternair heeft uitstekend meegedacht in de digitale transformatie van de processen binnen Vesting Finance. De implementatie hebben we pilotwise opgepakt en is met advies van Ternair steeds breder in onze organisatie geïmplementeerd. Met behulp van Ternair hebben we nu beter inzicht in campagnes, e-mail acties en de geautomatiseerd e-mailflows."

Conrad Doornheim
Senior Data Intelligence Consultant

20%

meer online betalingen

Vergroting

betaalgemak

Verlaging

portokosten

Hoe Springer Nature 50 procent meer conversie realiseert | Ternair.com

"Met Ternair kunnen we geautomatiseerd het juiste moment kiezen om bepaalde boodschappen te sturen. De flows zijn afgestemd op de interesses die iemand toont. We hebben zicht op het hele proces en weten steeds beter wie we wanneer wat moeten sturen, zodat we niemand lastigvallen met onze boodschappen."

Michael Dam
Marketingmanager

50%

stijging in open rates

x2

Click-Through-Ratio

30%

lagere opt-out

Hoe KLM wereldwijd 10 miljoen klanten persoonlijk en relevant benadert | Ternair.com

"Wij sturen het iFly KLM Magazine naar 10 miljoen klanten wereldwijd. Alles moet kloppen in de e-mails, deze moeten in een strak gereguleerd tijdschema verzonden worden om de loads op de servers te managen en binnen de lokale e-mailplanningen te passen. Met Ternair lukt dit en blijft de kwaliteit gewaarborgd en de kosten beheersbaar."

Marc Jansz
Customer Media Manager

10 miljoen

e-mails verspreid over 80 landen in 5 verschillende talen

90%

tijdsbesparing door data-driven 1-1 e-mailtemplate

83%

stijging in geopende e-mails door personalisatie

Dagelijks gepersonaliseerde content voor 1.5 miljoen professionals | Ternair.com

"De software van Ternair is flexibel genoeg om aan onze wensen te worden aangepast, robuust genoeg om als professionele tool te worden ingezet en voldoende gebruiksvriendelijk om door de business zelf gebruikt te worden. Een typisch voorbeeld van 'the best of both worlds'. Met Ternair besparen we tijd en realiseren we een hogere productiviteit. Daarnaast zien we een beter resultaat in onder meer clicks en openers."

Stephanie Gillissen
Marketingmanager Data & Projecten

1.5 miljoen

lezers

Klant

als uitgangspunt

Maximale

relevantie

Hoe Agrio haar doelgroep van hoogwaardige en gepersonaliseerde content voorziet | Ternair.com

"De software van Ternair is flexibel en de implementatie van de verschillende modules was binnen no-time geregeld. Ternair denkt mee vanuit de business, zij willen gas geven, net als wij."

Arjan Goorman
Hoofd Marketing

x4

stijging in conversie

x7

stijging in proefabonnementen

57%

stijging instroom nieuwe abonnementen

Zo maakt VluchtelingenWerk het multichannel fondsen werven succesvol | Ternair.com

"Vanuit VluchtelingenWerk zijn wij erg tevreden over de diensten en samenwerking met Ternair. Met grote flexibiliteit en professionaliteit worden oplossingen gezocht en gevonden. Issues worden snel en adequaat opgelost. Ternair levert een belangrijke bijdrage aan onze marketingcommunicatie."

Aase Kretzschmar
Communicatieadviseur

Optimaal benaderen

We kunnen nu via verschillende kanalen onze doelgroepen optimaal benaderen

campagnematige werken

Alle uitingen zijn aan elkaar gekoppeld en de opvolgingen gaan sneller

snel schakelen

We kunnen nu veel beter en sneller samenwerken

Vraag een demo aan!

We laten je graag zien waarom onze software sneller en efficiënter is.

Nu aanvragen
Vraag een demo aan | Ternair.com

We zijn er om te helpen

Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

Stel je vraag
Stel je vraag Sjoerd | Ternair.com

Omnichannel marketing: wat is het en hoe werkt onze oplossing

Je biedt klanten de beste beleving met omnichannel marketing. Omdat ze op het juiste moment via het gewenste kanaal worden aangesproken en jou overal kunnen bereiken. Waarbij ieder kanaal ook met elkaar verbonden is en gebruik maakt van informatie die via dat kanaal is ontvangen. Stem daarom offline (locatie, beurs, event, direct mail, telemarketing) en onlinekanalen op elkaar af en gebruik voor iedere klant persoonlijk op ieder moment het meest relevante kanaal.

 

Wat is omnichannel marketing?

Omnichannel marketing omvat het gebruiken én combineren van alle mogelijk kanalen die klanten gebruiken om met jouw organisatie te communiceren. Je stemt bijvoorbeeld signalen op een fysieke locatie (in de winkel) en via digitale kanalen (website, social media, email) op elkaar af. Dat doe je 1-op-1, voor iedere klant persoonlijk, omdat klanten nu eenmaal verschillen in hun voorkeur voor kanalen.

De omnichannel definitie luidt:

‘Omnichannel omvat marketing, verkoop en ondersteuning via verschillende kanalen en platformen, voor een samenhangende en gepersonaliseerde klantervaring met maximale merkbeleving.’

Het doel van omnichannel marketing is door de inzet van verschillende kanalen jouw klant zo goed mogelijk te bedienen. Pas als digitale campagnes, online informatie, gepersonaliseerde email én de verkoper in de winkel bijdragen aan hetzelfde doel is er sprake van maximale klantbeleving. Deze vorm van marketing brengt alle kanalen samen, om de klant in iedere fase te informeren op basis van op dat moment ervaren behoeften.

 

Waarom omnichannel marketing?

Met omnichannel marketing bouw je aan een betere relatie met je klant. Klanten worden dagelijks gebombardeerd met boodschappen van allerlei bedrijven en organisaties. Dat maakt ze selectief in met wie ze graag contact houden. Met omnichannel marketing laat je klanten zien dat je ze begrijpt. Je verhoogt de betrokkenheid, waarmee je profiteert van drie belangrijke voordelen:

 • Tot 30 procent meer verkopen
  Klanten kopen bij aanbieders bij wie ze betrokkenheid ervaren. Zodra je bewijst dat je de klant begrijpt, verlaag je de drempel tot een aankoop. Dat levert gemiddeld 30% meer omzet op.
 • Meer terugkerende klanten
  Betrokkenheid leidt tot meer loyaliteit. Dankzij omnichannel-inzet verhoog je het percentage terugkerende klanten. Die terugkerende klanten zijn gemiddeld goed voor maar liefst 40 procent van de omzet.
 • Meer inzicht in het klanttraject
  Meer inzicht in het klanttraject. Dankzij de data op de verschillende touchpoints tijdens een klantreis, breng je steeds duidelijker in kaart op welke punten en momenten je de harten van klanten wint en waar het nog beter kan.

 

Omnichannel marketingstrategie

Een goede omnichannel marketingstrategie combineert drie belangrijke onderdelen:

Een goede omnichannel marketingstrategie zorgt voor een sterkere relatie met jouw klant. Je gebruikt daarvoor relatiedata en voorkeuren van klanten om op het juiste moment de juiste ‘trigger’ te gebruiken. Die automatisering garandeert dat je bij ieder touchpoint de gewenste informatie deelt of beleving biedt.

 

Omnichannel marketingsoftware

“Als je alleen een hamer hebt, is elk probleem een spijker.” Psycholoog Maslow zag dat iedere vorm van hokjes denken of framing leidt tot meer van dezelfde oplossing. Een grotere, slimmere hamer is het gevolg. Als je niet buiten je huidige gereedschapskist kan denken, blijft je oplossing beperkt.

Voor de gereedschapskist van marketeers geldt hetzelfde. Als je e-mailkanaal, persona of huidige doelgroep segmentatie je waarheid is, dan is dat misschien overzichtelijk, maar het beperkt je in de mogelijkheid meer uit je markt te halen.

 

Omnichannel marketing platform

Een omnichannel marketingplatform zorgt dat touchpoints binnen de klantreis samengebracht worden, voortdurend getransformeerd kunnen worden tot dynamische segmenten en geactiveerd in alle kanalen. Het omnichannel platform geeft mogelijkheden om klanten aan te spreken in de fase waarin zij zich bevinden. De verzameling van al die signalen en kansen om beleving te creëren, biedt het overzicht om op het juiste moment de meest waardevolle boodschap te communiceren.

Omnichannel marketing voor Retail

Bij omnichannel in Retail combineer je communicatie via kanalen zoals de webshop voor productinformatie en bestellen, de winkel voor het afhalen, e-mail voor de factuur en de klantenservice voor retourprocessen. In plaats van losse processen kun je al deze klantdata integraal op elkaar afstemmen. Zo houd je bijvoorbeeld rekening met kortingsacties, ander recent klantcontact en reviews. Zo stel je de klant centraal in de Retail, op basis van een omnichannel marketingstrategie die een betere klantbeleving creëert.

Omnichannel marketing voor Financiële dienstverlening

De financiële dienstverlening verschuift van productgerichtheid naar een klantgerichte aanpak. Vanuit klantwensen, voorkeuren en klanteigenschappen wordt gekeken welk product het beste past en hoe dit kan worden aangeboden. Dat kan een verzekerings- of beleggingsproduct zijn, maar ook een incasso-platform, een betalingswijze of -termijnregeling.

Omnichannel marketing voor events, beurzen, congressen, opleidingen

Beurs- en eventorganisatoren werven via alle kanalen bezoekers en exposanten gedurende enkele maanden. Op basis van specifieke interesses op verschillende kanalen worden bezoekers getriggerd, beursprogramma’s aangescherpt en nieuwe exposanten gestimuleerd aanwezig te zijn met hun aanbod. Contacten tussen beide doelgroepen worden voorafgaand aan de beurs/het event gelegd via apps; specifieke aanbiedingen worden per email en social media gecommuniceerd met geregistreerde bezoekers. Tijdens beurs- en eventdagen wordt via app en sms relevante informatie 1-op-1 verspreid op basis van de exacte plek waar bezoekers zich bevinden. Zo worden relevante ervaringen en ontmoetingen gecreëerd. Na afloop worden contacten en netwerken vastgelegd en onderhouden. Alle kanalen, content en doelgroepen worden optimaal gebruikt en verbonden. Overbodige communicatie kan worden geskipt, waardoor de contactdruk optimaal kan worden gebruikt.

 

Omnichannel marketing bij Ternair

Met Ternair zet je omnichannel marketing in voor elke sector. Ternair combineert de mogelijkheden om alle data te combineren met CDP-functionaliteit (Customer Data Platform) om deze data aan te vullen, te transformeren en te hypersegmenteren. Het platform activeert vervolgens de data via de ingebouwde en aangesloten kanalen, waarin je (first party) klantdata en content flexibel met elkaar wordt verbonden per klant.

 

Onze aanpak

Onze software voorkomt dat er eerst een centrale database met klantdata gebouwd moet worden. In plaats daarvan integreert onze oplossing met bestaande bronnen. Dankzij slimme synchronisatie voorkom je daarmee belasting op IT- en dataprocessen, lange wachttijden en foute aannames in datamodellen. Tegelijkertijd voeg je eenvoudig actuele nieuwe klantbronnen toe.

Met onze campagnemanagement tool kun je real-time 1-op-1 hypersegmenteren, zonder technische kennis. Zo maken we onze omnichannel marketingsoftware beschikbaar voor alle gebruikers. Uiteraard zijn onze specialisten beschikbaar voor de begeleiding van teams die ondersteuning zoeken bij het opzetten van hun omnichannel marketing of bij het configureren van webservices en het aanmaken van je content templates. Je kunt het allemaal zelf, maar kunt het ook ons laten doen.

 

FAQ: veelgestelde vragen over omnichannel marketing

 • Wat is de oorsprong van omnichannel marketing?
  Omnichannel marketing is ontstaan als antwoord op het toenemende multimediagedrag van klanten. Het gebruik van online en offlinemiddelen loopt steeds vaker door elkaar en het toenemend aantal kanalen vraagt naast alle reclame-uitingen en prikkels om een eenduidige benadering van de klant.
 • Wat kost omnichannel marketing?
  De kosten van omnichannel marketing hangen sterk af van het aantal kanalen en databronnen dat wordt gecombineerd. Dankzij 30% gemiddelde extra omzet en loyalere klanten die gemiddeld goed zijn voor 40% van de omzet verdient de investering zich normaal gesproken dubbel en dwars terug.
 • Wat zijn de voordelen van omnichannel marketing?
  Omnichannel marketing is de optimale communicatiestrategie die zowel de relatie met klanten verstevigd als je kans op conversie maximaliseert, dankzij afgestemde communicatie via alle beschikbare kanalen. Bovendien krijg je veel beter inzicht in (de touchpoint tijdens) de klantreis en je kanalen, waardoor je ook je kanalen en propositie gaandeweg kunt gaan optimaliseren.

Laten we beginnen

Wil je weten wat Ternair voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag een intake aan en ervaar zelf hoe het platform werkt.

Ja, ik wil een gratis demo aanvragen!

  Indien het formulier niet wordt verzonden, kunt u een email sturen naar info@ternair.com. Excuses voor het ongemak.

  Liever direct iemand spreken?

  Stuur een e-mail info@ternair.com
  Volgende

  Websitepersonalisatie

  Vorige

  E-mailmarketing