Omnichannel marketing

Omnichannel; betere klantrelatie

Geef klanten de maximale beleving in al je kanalen. Creëer zelf campagnes die je via dynamische templates personaliseert en automatiseert. In iedere fase van de klantreis.

Bekijk hoe Bouwmaat een persoonlijke winkelervaring omnichannel maakt.

 

Download whitepaper Vraag demo aan
Marketing automation: snel campagnes opzetten | Ternair.com

Snel campagnes opzetten

Selecteer en combineer al je data en creëer dynamische campagnes met de intuïtieve drag-and-drop interface.

Bekijk hoe het werkt
Marketing automation: customer Journey flows | Ternair.com

Customer Journey flows

Laat data- en contentflows op elkaar aansluiten, van leadgeneratie tot onboarding. Combineer communicatie in al je kanalen, koppel real-time content en volg respons direct op.

Lees hoe Vluchtelingenwerk multichannel fondsen werft
Marketing automation: stem kanalen op elkaar af | Ternair.com

Stem kanalen op elkaar af

Stem off- en online kanalen geautomatiseerd op elkaar af. Gebruik op ieder moment het meest relevante klantkanaal.

Bouwmaat kiest voor omnichannel retail
Marketing automation: dynamische templates | Ternair.com

Dynamische templates

Op basis van je data worden templates dynamisch gevuld met de juiste content voor een actuele en persoonlijke ervaring. Het levert 10-30% meer resultaat en bespaart marketeers veel tijd.

KLM bespaart 90% tijd met dynamische e-mailtemplate
Marketing automation: automatiseer de uitvoering | Ternair.com

Automatiseer de uitvoering

Schedule je campagnes zelf of automatiseer de uitvoering op basis triggers van je contacten. Real-time wordt rekening gehouden met al je selectiecriteria.

Hoe het gedrag van de ontvanger het verzendmoment bepaalt

Ontdek hoe anderen omnichannel marketing succesvol inzetten

Hoe maakt Bouwmaat persoonlijke winkelervaring omnichannel | Ternair

"Ternair biedt ons de mogelijkheid om snel gepersonaliseerde campagnes op te tuigen. Iedere bouwer is anders en hier spelen we graag op in. Ternair houdt net als wij van aanpakken en staat met de voeten in de klei. Zodoende was de samenwerking in no-time opgetuigd en konden we aan de slag. "

Nick Vieberink
Marketing Manager & E-commerce

1 opmaak

80.000 e-mails met gepersonaliseerde content

30%

groei in online bestellingen

8.7

gemiddelde beoordeling klanten

Hoe de RAI 10% meer bezoekers werft | Ternair

"Met de inzet van SEO, contentmarketing en marketing automation realiseerde de RAI 10 procent meer bezoekers voor de Aquatech Amsterdam beurs. De rebook door exposanten voor 2021 bereikte een record van 62%"

Annelie Koomen
Senior Brand Marketing Manager

12%

meer registraties

10%

meer bezoekers

62%

rebook door exposanten voor 2021. Beursrecord!

Hoe Vesting Finance marketing automation inzet voor online betalingen | Ternair

"Vesting Finance zit midden in de digitale transformatie van de processen. Ternair heeft hierin uitstekend met ons meegedacht. De implementatie hebben we pilotwise opgepakt en is met advies van Ternair steeds breder in onze organisatie geïmplementeerd. Met behulp van Ternair hebben we nu beter inzicht in campagnes, e-mail acties en de geautomatiseerd e-mailflows."

Conrad Doornheim
Senior Data Intelligence Consultant

20%

stijging in aantal online betalingen

Vergroting

betaalgemak

Verlaging

portokosten

Hoe Springer Nature 50 procent meer conversie realiseert | Ternair

"Met Ternair kunnen we geautomatiseerd het juiste moment kiezen om bepaalde boodschappen te sturen. De flows zijn afgestemd op de interesses die iemand toont. We hebben zicht op het hele proces en weten steeds beter wie we wanneer wat moeten sturen, zodat we niemand lastigvallen met onze boodschappen."

Michael Dam
Marketingmanager

50%

stijging in open rates

x2

Click-Through-Ratio

20% - 30%

lagere opt-out

VluchtelingenWerk | Ternair

"Vanuit VluchtelingenWerk zijn wij erg tevreden over de diensten van Ternair en de samenwerking die wij hebben. Met grote flexibiliteit en professionaliteit worden oplossingen gezocht en gevonden. Issues worden snel en adequaat opgelost. Ternair levert een belangrijke bijdrage aan de marketingcommunicatie van VluchtelingenWerk."

Aase Kretzschmar
Communicatieadviseur

Hoe KLM 10 miljoen klanten relevant benaderd | Ternair

"Wij sturen het iFly KLM Magazine naar 10 miljoen klanten wereldwijd. Alles moet kloppen in de e-mails, deze moeten in een strak gereguleerd tijdschema verzonden worden om de loads op de servers te managen en binnen de lokale e-mailplanningen te passen. Met Ternair lukt dit en blijft de kwaliteit gewaarborgd en de kosten beheersbaar."

Marc Jansz
Customer Media Manager

10 miljoen

e-mails verspreid over 80 landen in 5 verschillende talen

90%

tijdsbesparing door data-driven 1-1 e-mailtemplate

83%

stijging in geopende e-mails door personalisatie

Dagelijks gepersonaliseerde content voor 1.2miljoen professionals | Ternair

"De software van Ternair is flexibel genoeg om aan onze wensen te worden aangepast, robuust genoeg om als professionele tool te worden ingezet en voldoende gebruiksvriendelijk om door de business zelf gebruikt te worden. Een typisch voorbeeld van 'the best of both worlds'. Met Ternair besparen we tijd en realiseren we een hogere productiviteit. Daarnaast zien we een beter resultaat in onder meer clicks en openers."

Ceesjan de Vos
Hoofd Marketing & Business Development

1.2 miljoen lezers

Dagelijks ontvangen 1.2 miljoen lezers gepersonaliseerde content

Hoge engagement

Hoge productiviteit

Hoe Agrio boeren van gepersonaliseerde content voorziet | Ternair

"De software van Ternair is flexibel en de implementatie van de verschillende modules was binnen no-time geregeld. Ternair denkt mee vanuit de business, zij willen gas geven, net als wij."

Arjan Goorman
Hoofd Marketing

40 events per jaar

Van 6 naar 40 events per jaar

Binnen 1,5 jaar

Van outbound naar inbound

Omnichannel marketing; wat is het en hoe werkt onze oplossing

Bied klanten de beste beleving met omnichannel marketing. Creëer campagnes waarmee je ze bij ieder touchpoint tijdens de klantreis met dynamische templates gepersonaliseerde informatie aanbiedt. Stem off- en online kanalen automatisch op elkaar af en gebruik op ieder moment het meest relevante klantkanaal.

 

Wat is omnichannel marketing?

De omnichannel marketing betekenis omvat alle kanalen die je combineert om klanten de beste beleving te bieden. Je stemt bijvoorbeeld signalen op een fysieke locatie (in de winkel) en via digitale kanalen (website en e-mail) op elkaar af. Dat doe je 1 op 1, voor individuen die een persoonlijke klantreis maken.

De omnichannel definitie luidt:

Omnichannel omvat marketing, verkoop en ondersteuning via verschillende kanalen en platformen, voor een samenhangende en gepersonaliseerde klantervaring met maximale merkbeleving.’

Dus: wat is omnichannel marketing? Het is de inzet van verschillende kanalen, om jouw klant zo goed mogelijk te bedienen. Pas als de digitale campagne, online informatie, de gepersonaliseerde e-mail én de verkoper in de winkel bijdragen aan hetzelfde doel is er sprake van maximale klantbeleving. Deze vorm van marketing brengt alle kanalen samen, om de klant in iedere fase te informeren op basis van ervaren behoeften.

 

Waarom omnichannel marketing?

Met omnichannel marketing bouw je aan een relatie met jouw klant. Klanten worden dagelijks gebombardeerd met boodschappen van allerlei bedrijven en organisaties. Dat maakt ze selectiever in met wie ze graag contact houden. Met omnichannel marketing bewijs je klanten dat je ze begrijpt. Je verhoogt de betrokkenheid, waarmee je profiteert van drie belangrijke voordelen:

 • Tot 30 procent meer verkopen
  Klanten kopen bij aanbieders bij wie ze betrokkenheid ervaren. Zodra je bewijst dat je de klant begrijpt verlaag je de drempel tot een aankoop. Dat levert gemiddeld 30% meer omzet op.
 • Meer terugkerende klanten
  Extra betrokkenheid leidt tot meer loyaliteit. Dankzij omnichannel-inzet verhoog je het percentage terugkerende klanten. Die terugkerende klanten zijn gemiddeld goed voor maar liefst 40 procent van de omzet.
 • Meer inzicht in het klanttraject
  Je krijgt meer inzicht in het klanttraject. Dankzij data van de verschillende touchpoints tijdens de klantreis breng je steeds duidelijker in kaart waar je de harten van klanten wint, en waar het eventueel nog beter kan.

 

Omnichannel marketing strategie

Een goede omnichannel marketing strategie combineert drie belangrijke onderdelen:

 • Klantsignalen en -gegevens vastleggen en samenbrengen
  Verzamel nieuwe inzichten uit de belangrijkste bronnen en campagnes. Een duidelijk plan met flexibele inzet legt de basis voor een strategie die aansluit bij de oorspronkelijke omnichannel betekenis.
 • Waardevolle inzichten en gegevens combineren in campagne-management
  Gebruik overzichtelijk campagne-management om alle waardevolle inzichten en gegevens te combineren. Test de campagnes dagelijks en blijf flexibel om die aan te passen waar dat nodig is.
 • Mediakanalen aansturen met hypersegmentaties
  Gebruik hypersegmentatie om 1 op 1 te communiceren via automatische personalisatie voor klanten tijdens hun klantreis. Stem de mediakanalen op elkaar af, voor een consistente boodschap.

Een goede omnichannel marketing strategie bouwt aan een sterke relatie met jouw klant. Je gebruikt daarvoor per relatie op het juiste moment de juiste ‘trigger’. Die automatisering garandeert dat je bij ieder touchpoint de gewenste informatie deelt of beleving biedt.

 

Omnichannel marketing software

“Als je alleen een hamer hebt, zie je elk probleem als een spijker.” Psycholoog Maslow zag dat iedere vorm van hokjesdenken of framing leidt tot meer van dezelfde oplossing. Een grotere, slimmere, hamer is het gevolg. Als je niet buiten je huidige gereedschapskist kan denken, blijft je oplossing beperkt.

Voor de gereedschapskist van marketeers geldt hetzelfde. Als je e-mailkanaal, persona of huidige doelgroepsegmentatie je waarheid is, dan is dat misschien overzichtelijk, maar het beperkt je in de mogelijkheid meer uit je markt te halen.

Een voorbeeld: persona ‘Sander, de fictieve IT-manager, bekijkt alleen berichten en producten over security en is niet geïnteresseerd in business cases’. Het kan zomaar de uitkomst van onderzoek en data-analyse zijn. Ondertussen zijn veel ‘Sanders’ samen met hun Marketing en Operation collega’s dagelijks businesskansen aan het ontdekken… Omnichannel marketing software lost dit probleem voor een groot deel op omdat je alle signalen samen bekijkt voor de oplossing.

 

Omnichannel marketing platform

Goede omnichannel marketing software vormt een platform dat touchpoints binnen de klantreis analyseert en in kaart brengt. Het communicatieplatform toont kansen om klanten aan te spreken binnen de fase waarin zij zich bevinden. De verzameling van alle signalen en kansen om beleving te creëren biedt het overzicht om op het juiste moment de meest waardevolle boodschap te communiceren.

Omnichannel marketing voor retail

Gebruik bijvoorbeeld omnichannel in de retail. Je combineert communicatie via kanalen zoals de webshop voor online bestellingen, de winkel voor afhalen en winkelen en retourprocessen van de klantenservice. En houd bijvoorbeeld rekening met ander klantcontact en reviews, net als campagnes voor het merk. Zo stel je de klant centraal in de retail, op basis van een omnichannel marketing strategie die extra beleving creëert.

Omnichannel marketing voor Financiële dienstverlening

De financiële dienstverlening verschuift van een productmentaliteit naar een klantgerichte kijk. Vanuit klantwensen, -voorkeuren en –eigenschappen wordt gekeken welk product het beste past en hoe dit kan worden aangeboden. Dat kan een verzekerings- of beleggingsproduct zijn, maar ook een incasso-platform, een betalingswijze of –termijnregeling.

Omnichannel marketing voor Events

Een bekende beursorganisator werft via alle kanalen bezoekers en exposanten gedurende enkele maanden. Op basis van interesses op verschillende kanalen worden bezoekers geworven, beursprogramma’s aangescherpt en nieuwe exposanten gestimuleerd aanwezig te zijn met hun aanbod. Contacten tussen beide doelgroepen worden gelegd via app’s en specifieke beursaanbiedingen worden per e-mail en social media gecommuniceerd aan geregistreerde bezoekers. Tijdens beursdagen wordt via app en sms relevante informatie 1-op-1 verspreid op basis van de plek waar bezoekers zich op de beurs bevinden. Zo worden relevante beurservaringen en ontmoetingen gecreëerd. Nabeurs worden contacten en netwerken vastgelegd en onderhouden. Alle kanalen, content en doelgroepen worden optimaal gebruikt en verbonden. Overbodige communicatie wordt geskipt.

 

Omnichannel marketing bij Ternair

Met Ternair zet je omnichannel marketing in voor de retail, voor financiële diensten en bijvoorbeeld voor events. In onze Ternair Marketing Cloud creëer je een platform waarin je klantdata flexibel met elkaar verbindt.

Onze aanpak

Met onze software voorkom je dat er eerst een centrale database met klantdata gebouwd moet worden. In plaats daarvan integreert onze oplossing met bestaande bronnen. Dankzij slimme synchronisatie voorkom je daarmee te veel belasting op IT- en dataprocessen. Tegelijkertijd voeg je eenvoudig nieuwe bronnen toe, zonder noodzaak tot het exporteren en daarna importeren van klantdata.

Met onze campagne-management tool kun je bovendien in realtime en 1 op 1 hypersegmenteren, zonder dat je daar technische kennis voor nodig hebt. Zo maken we onze omnichannel marketing software beschikbaar voor alle kanalen die jij gebruikt. Uiteraard zijn onze specialisten beschikbaar voor de begeleiding van teams die ondersteuning zoeken bij het opzetten van hun omnichannel marketing.

 

FAQ: veelgestelde vragen over omnichannel marketing

 • Wat is de oorsprong van omnichannel marketing?
  Omnichannel marketing is ontstaan als antwoord op veranderende consumptiegewoonten door klanten. Online en offline loopt steeds vaker door elkaar heen, en het toenemende aantal reclame-uitingen en prikkels vraagt om een sterkere relatie met de klant.
 • Wat kost omnichannel marketing?
  De kosten van omnichannel marketing hangen sterk af van de precieze inzet. Dankzij 30% extra omzet en loyalere klanten die goed zijn voor 40% van de omzet verdient de investering zich normaal gesproken dubbel en dwars terug.
 • Wat zijn de voordelen van omnichannel marketing?
  Omnichannel marketing bouwt aan de relatie met klanten, dankzij afgestemde communicatie via alle beschikbare kanalen. Bovendien krijg je veel beter inzicht in de klantreis, inclusief de belangrijkste touchpoints die klanten ervaren.

Laten we beginnen

Wil je weten wat Ternair voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag een intake aan en ervaar zelf hoe het platform werkt.

Ja, ik wil een gratis demo aanvragen!

  Liever direct iemand spreken?

  Stuur een e-mail info@ternair.com
  Volgende

  Contentpersonalisatie

  Vorige

  E-mailmarketing