Omnichannel marketing

Omnichannel; wat is het
en hoe werkt onze oplossing

Geef klanten de maximale beleving in al je kanalen. Creëer zelf campagnes die je via dynamische templates personaliseert en automatiseert. In iedere fase van de klantreis.

Download whitepaper Vraag demo aan
Marketing automation: snel campagnes opzetten | Ternair.com

Snel campagnes opzetten

Selecteer en combineer al je data en creëer dynamische campagnes met de intuïtieve drag-and-drop interface.

Bekijk video voorbeelden
Marketing automation: customer Journey flows | Ternair.com

Customer Journey flows

Laat data- en contentflows op elkaar aansluiten, van leadgeneratie tot onboarding. Combineer communicatie in al je kanalen, koppel real-time content en volg respons direct op.

Lees hoe Vluchtelingenwerk multichannel fondsen werft
Marketing automation: stem kanalen op elkaar af | Ternair.com

Stem kanalen op elkaar af

Stem off- en online kanalen geautomatiseerd op elkaar af. Gebruik op ieder moment het meest relevante klantkanaal.

Bouwmaat kiest voor omnichannel retail
Marketing automation: dynamische templates | Ternair.com

Dynamische templates

Op basis van je data worden templates dynamisch gevuld met de juiste content voor een actuele en persoonlijke ervaring. Het levert 10-30% meer resultaat en bespaart marketeers veel tijd.

KLM bespaart 90% tijd met dynamische e-mailtemplate
Marketing automation: automatiseer de uitvoering | Ternair.com

Automatiseer de uitvoering

Schedule je campagnes zelf of automatiseer de uitvoering op basis triggers van je contacten. Real-time wordt rekening gehouden met al je selectiecriteria.

Ontdek hoe anderen omnichannel marketing succesvol inzetten

Hoe de RAI 10% meer bezoekers werft | Ternair

"Met de inzet van SEO, contentmarketing en marketing automation realiseerde de RAI 10 procent meer bezoekers voor de Aquatech Amsterdam beurs. De rebook door exposanten voor 2021 bereikte een record van 62%"

Annelie Koomen
Senior Brand Marketing Manager

12%

meer registraties

10%

meer bezoekers

62%

rebook door exposanten voor 2021. Beursrecord!

Hoe Vesting Finance marketing automation inzet voor online betalingen | Ternair

"Vesting Finance zit midden in de digitale transformatie van de processen. Ternair heeft hierin uitstekend met ons meegedacht. De implementatie hebben we pilotwise opgepakt en is met advies van Ternair steeds breder in onze organisatie geïmplementeerd. Met behulp van Ternair hebben we nu beter inzicht in campagnes, e-mail acties en de geautomatiseerd e-mailflows."

Conrad Doornheim
Senior Data Intelligence Consultant

20%

stijging in aantal online betalingen

Vergroting

betaalgemak

Verlaging

portokosten

Hoe Springer Nature 50 procent meer conversie realiseert | Ternair

"Met Ternair kunnen we geautomatiseerd het juiste moment kiezen om bepaalde boodschappen te sturen. De flows zijn afgestemd op de interesses die iemand toont. We hebben zicht op het hele proces en weten steeds beter wie we wanneer wat moeten sturen, zodat we niemand lastigvallen met onze boodschappen."

Michael Dam
Marketingmanager

50%

stijging in open rates

x2

Click-Through-Ratio

20% - 30%

lagere opt-out

VluchtelingenWerk | Ternair

"Vanuit VluchtelingenWerk zijn wij erg tevreden over de diensten van Ternair en de samenwerking die wij hebben. Met grote flexibiliteit en professionaliteit worden oplossingen gezocht en gevonden. Issues worden snel en adequaat opgelost. Ternair levert een belangrijke bijdrage aan de marketingcommunicatie van VluchtelingenWerk."

Aase Kretzschmar
Communicatieadviseur

Hoe KLM 10 miljoen klanten relevant benaderd | Ternair

"Wij sturen het iFly KLM Magazine naar 10 miljoen klanten wereldwijd. Alles moet kloppen in de e-mails, deze moeten in een strak gereguleerd tijdschema verzonden worden om de loads op de servers te managen en binnen de lokale e-mailplanningen te passen. Met Ternair lukt dit en blijft de kwaliteit gewaarborgd en de kosten beheersbaar."

Marc Jansz
Customer Media Manager

10 miljoen

e-mails verspreid over 80 landen in 5 verschillende talen

90%

tijdsbesparing door data-driven 1-1 e-mailtemplate

83%

stijging in geopende e-mails door personalisatie

Dagelijks gepersonaliseerde content voor 1.2miljoen professionals | Ternair

"De software van Ternair is flexibel genoeg om aan onze wensen te worden aangepast, robuust genoeg om als professionele tool te worden ingezet en voldoende gebruiksvriendelijk om door de business zelf gebruikt te worden. Een typisch voorbeeld van 'the best of both worlds'. Met Ternair besparen we tijd en realiseren we een hogere productiviteit. Daarnaast zien we een beter resultaat in onder meer clicks en openers."

Ceesjan de Vos
Hoofd Marketing & Business Development

1.2 miljoen lezers

Dagelijks ontvangen 1.2 miljoen lezers gepersonaliseerde content

Hoge engagement

Hoge productiviteit

Hoe Agrio boeren van gepersonaliseerde content voorziet | Ternair

"De software van Ternair is flexibel en de implementatie van de verschillende modules was binnen no-time geregeld. Ternair denkt mee vanuit de business, zij willen gas geven, net als wij."

Arjan Goorman
Hoofd Marketing

40 events per jaar

Van 6 naar 40 events per jaar

Binnen 1,5 jaar

Van outbound naar inbound

Wat is Omnichannel marketing

Om het gedrag en de inzichten van individuele personen te begrijpen, moet je communicatie via elk kanaal geïntegreerd kunnen volgen. Een klantreis is geen fictieve reis van een persona, maar een individuele ervaring van een persoon. Motivatie, waardering, positieve en negatieve ervaringen wisselen elkaar op verschillende momenten in verschillende kanalen af.

Omnichannel-marketing is de afstemming van al die verschillende kanalen en de reactie op signalen met als doel een naadloze gebruikerservaring. Dat kan door signalen op een fysieke locatie (bijvoorbeeld een winkel) en in digitale kanalen (bijvoorbeeld websites en e-mail) op elkaar af te stemmen. 1-op-1, voor individuen. Een omnichannel strategie geeft relaties de mogelijkheid om naadloos te zoeken en te kopen. In elke branche, B-to-C en B-to-B, worden kanalen door elkaar gebruikt, signalen afgegeven en groeit dus dit belang.

Het belangrijkste verschil is dat een relatie echt het uitgangspunt, het middelpunt van communicatie gaat vormen. Niet de afdeling van de organisatie die vanuit eigen specialisme de klant bedient. De verkoper in de winkel, de online marketeer, de klantenservice medewerker. Ze doen hun best om klanten goed te bedienen, maar kunnen dat pas echt goed doen als ze weten wat het belang van de klant op dat moment is. In welke fase die klant zit.

 

Waarom Omnichannel marketing

Hoewel het implementeren van een omnichannel aanpak niet eenvoudig is, biedt het grote voordelen als je kunt beginnen met toepassen. Je relaties worden gebombardeerd met boodschappen van verschillende organisaties. Zij worden steeds selectiever met wie ze contact willen houden. Door omnichannel te laten zien dat je ze begrijpt, vergroot je de klantbetrokkenheid. Dit levert over het algemeen tot 30 procent meer verkopen. Terugkerende klanten dragen gemiddeld bij aan 40 procent van de omzet.

Doordat alle zogenoemde touchpoints via verschillende kanalen bijgehouden worden, verbeter je bovendien inzicht in het klanttraject en campagnes die de meeste waarde hebben gecreëerd. Met de juiste software kunnen al deze gegevens weer in je strategie worden opgenomen om gerichte 1-op-1 campagnes te bouwen en uitgaven aan (externe) media te optimaliseren.

 

Omnichannel Marketing met Ternair

Ternair Marketing Cloud biedt een omnichannel platform waarin klantdata flexibel geconnecteerd wordt. Het verschil met andere aanbieders is dat niet eerst een centrale database gebouwd hoeft te worden, maar er direct kan worden geconnecteerd met bronnen. Dit zorgt dat data voortdurend gesynct is en geeft minder belasting op IT- en dataprocessen. Bovendien kunnen nieuwe bronnen snel toegevoegd worden, omdat er niet eerst geëxporteerd en geïmporteerd hoeft te worden.

Daarbij bevat Ternair een campagne management tool waarin al deze data real-time 1-op-1 door eindgebruikers zonder technische kennis hyper-gesegmenteerd kan worden. Voor omnichannel campagnes in alle kanalen.

Omdat een omnichannel strategie toepassen niet eenvoudig is, biedt Ternair specialisten die stap-voor-stap ook kleine en minder ervaren teams begeleiden en –wanneer het nodig is of om een snelle start te creëren- volledig ontzorgen in de opzet.

 

Aanpak Omnichannel marketing

Om deze strategie te kunnen voeren zijn 3 zaken essentieel:

 1. Alle klantsignalen en -gegevens vastleggen en samenbrengen. Er komen voortdurend gegevens bij door nieuwe inzichten, bronnen en campagnes, dus deze vastlegging moet flexibel ingericht worden
 2. Deze gegevens in campagne management kunnen combineren en transformeren middels hypersegmentatie (1-op-1) voor business en communicatie doeleinden. De business test dagelijks campagnes, dus deze moeten ook voortdurend aangepast kunnen worden.
 3. Met de hypersegmentaties alle mediakanalen kunnen aansturen, in afstemming met elkaar

Inzicht in alle klantdata en in kaart brengen van klantreizen lopen als rode draad door omnichannel marketing, zodat na iedere individuele ‘trigger’ per relatie de juiste communicatie op het juiste moment wordt gestart.

 

Voorbeeld Omnichannel Events

Een bekende beursorganisator werft via alle kanalen bezoekers en exposanten gedurende enkele maanden. Op basis van interesses op verschillende kanalen worden bezoekers geworven, beursprogramma’s aangescherpt en nieuwe exposanten gestimuleerd aanwezig te zijn met hun aanbod. Contacten tussen beide doelgroepen worden gelegd via app’s en specifieke beursaanbiedingen worden per e-mail en social media gecommuniceerd aan geregistreerde bezoekers. Tijdens beursdagen wordt via app en sms relevante informatie 1-op-1 verspreid op basis van de plek waar bezoekers zich op de beurs bevinden. Zo worden relevante beurservaringen en ontmoetingen gecreëerd. Nabeurs worden contacten en netwerken vastgelegd en onderhouden. Alle kanalen, content en doelgroepen worden optimaal gebruikt en verbonden. Overbodige communicatie wordt geskipt.

 

Voorbeeld Omnichannel Retail

Tijdens corona heeft de detailhandel te maken gehad met drastische veranderingen in omnichannel trends. Denk aan online bestellen, fysiek afhalen en bezorgen, retourprocessen, klantcontact en reviews. Het centraal stellen van de klant boven kanaalefficiency is onvermijdelijk geworden voor goede omnichannel retailers.

 

Voorbeeld Omnichannel Financiële diensten

De financiële dienstverlening verschuift van een productmentaliteit naar een klantgerichte kijk. Vanuit klantwensen, -voorkeuren en –eigenschappen wordt gekeken welk product het beste past en hoe dit kan worden aangeboden. Dat kan een verzekerings- of beleggingsproduct zijn, maar ook een incasso-platform, een betalingswijze of –termijnregeling.

 

Omnichannel strategie

Met een omnichannel strategie kunnen organisaties hun consumenten leren kennen en ontmoeten waar ze zijn, wat ze willen op welk moment. Door omnichannel marketing kun je een naadloze klantervaring bieden die de eerdere contactpunten herkent. Dit leidt tot meer betrokkenheid, tot 30% meer verkoop, en hogere retentie.

 

Omnichannel Marketing Software

“Als je alleen een hamer hebt, zie je elk probleem als een spijker.” Psycholoog Maslow zag dat iedere vorm van hokjesdenken of framing leidt tot meer van dezelfde oplossing. Een grotere, slimmere, hamer is het gevolg. Als je niet buiten je huidige gereedschapskist kan denken, blijft je oplossing beperkt.

Voor de gereedschapskist van marketeers geldt hetzelfde. Als je e-mailkanaal, persona of huidige doelgroepsegmentatie je waarheid is, dan is dat misschien overzichtelijk, maar het beperkt je in de mogelijkheid meer uit je markt te halen.

Een voorbeeld: persona ‘Sander, de fictieve IT-manager, bekijkt alleen berichten en producten over security en is niet geïnteresseerd in business cases’. Het kan zomaar de uitkomst van onderzoek en data-analyse zijn. Ondertussen zijn veel ‘Sanders’ samen met hun Marketing en Operation collega’s dagelijks businesskansen aan het ontdekken… Omnichannel marketing software lost dit probleem voor een groot deel op omdat je alle signalen samen bekijkt voor de oplossing.

Laten we beginnen

Wil je weten wat Ternair voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag een intake aan en ervaar zelf hoe het platform werkt.

Ja, ik wil een gratis demo aanvragen!

  Liever direct iemand spreken?

  Stuur een e-mail info@ternair.com
  Volgende

  Contentpersonalisatie

  Vorige

  E-mailmarketing