Succesverhalen

Authenticatie en autorisatie van klanten

Eén van de bekendste onderdelen van Springer Nature in Nederland, Bohn Stafleu van Loghum (BSL) zat verlegen om een goede techniek voor authenticatie en autorisatie van klanten. Met behulp van de Ternair Marketing Cloud beschikt BSL over één centraal data-platform waarmee het bedrijf in staat is om snel en effectief afgeschermde content op de diverse websites te ontsluiten voor geregistreerde gebruikers.

Logo Springer Nature klein | Ternair.com

Springer Nature
Mediabedrijf gericht op zorgprofessionals

De afgelopen jaren beweegt Springer Nature sterk in de richting van online, in de vorm van e-learning en online magazines, maar ook op het ontsluiten van oude en nieuwe content door middel van doelgroepgerichte bundels. In dat proces ontstond een tweevoudige behoefte: een goede techniek voor authenticatie en autorisatie van klanten en adequate manier om managementinformatie te verzamelen en doelgroepen gericht te bedienen.

 

Realtime ontsluiten van data

In 2009 zette een van de bekendste onderdelen van Springer Nature in Nederland, Bohn Stafleu van Loghum, de transitie naar online in met de bouw van een platform, ‘MijnBSL’. Ternair heeft de Ternair Marketing Cloud ingezet voor het inrichten van het platform waarmee abonnementen uit SAP realtime, online worden ontsloten binnen de websites en portals van BSL. In het systeem kunnen op eenvoudige wijze beslisregels worden ingesteld per website, voor e-mail alerts en dynamische webformulieren.

Om te kunnen bepalen wie op welk moment, toegang moet krijgen tot specifieke content, dienen de klant- en abonnementengegevens realtime beschikbaar te zijn. Met Ternair kunnen in korte tijd gegevens uit backoffice klantsystemen worden ontsloten in “MijnWebsite” omgevingen. Via webservices vindt authenticatie en autorisatie van gebruikers plaats. Op basis van actuele klantprofielen wordt de website vervolgens op maat aan de bezoeker gepresenteerd.

 

“Springer Nature gebruikt Ternair sinds enkele jaren voor verschillende grote business units. De software is flexibel in gebruik en werkt zeer efficiënt. Marketeers kunnen zonder technische kennis multichannel marketingcampagnes creëren, beheren en uitvoeren.”

Christian Matthees, Business Analist Springer Nature

 

Authenticatie en autorisatie 

Sinds de implementatie beschikt BSL over één centraal data-platform waarmee het bedrijf in staat is om snel en effectief afgeschermde content op de diverse websites te ontsluiten voor geregistreerde gebruikers. Inmiddels werken meerdere internationale bedrijfsonderdelen van Springer Nature met Ternair.

 

Over Bohn Stafleu van Loghum
Bohn Stafleu van Loghum (BSL) is een mediabedrijf dat is gericht op zorgprofessionals. Met kwalitatief hoogstaande, toegankelijke vakinformatie (online platformen, boeken en tijdschriften), tools, elearningproducten en evenementen zorgt BSL ervoor dat de zorgverlener over voldoende kennis en vaardigheden beschikt. 

Bohn Stafleu van Loghum is onderdeel van het wereldwijd opererende Springer Nature.

Ook snel en effectief afgeschermde content op websites ontsluiten?

Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

Demo aanvragen
Ook snel en effectief afgeschermde content op websites ontsluiten?
Volgende

Dagelijks gepersonaliseerde content voor 1.5 miljoen professionals

Vorige

90% tijdsbesparing door data-driven 1-1 e-mailtemplate(s)