Websiteherkenning

Websiteherkenning: online herkennen

Krijg inzicht in je individuele online gebruikers met onze unieke first party data oplossing voor lees- en klikgedrag. Creëer opt-in interesseprofielen van anonieme en bekende gebruikers.

Bekijk hoe Vakmedianet websiteherkenning toepast om klanten een betere ervaring te geven.

Wat is websiteherkenning en hoe werkt onze oplossing

Download whitepaper Vraag demo aan

First party data oplossing

Geen 3rd party cookies en niet afhankelijk van dataverzameling buiten de EU. Verzamel, label, herken, identificeer en integreer het opt-in klik- en leesgedrag van websitebezoekers via onze unieke oplossing.

First-party data slim inzetten: 7 best practices

Activeer Next-Best-Experiences

Start gepersonaliseerde next-best-experience campagnes op basis van webgedrag, je content en relevante producten.

Inbound marketing met dynamische content

Real-time scoren

Toon persoonlijke content op het moment dat er behoefte is. Het trigger-moment van je klant start automatisch de opvolgcampagne: een gepersonaliseerde website, e-mail, appbericht of SMS.

Timing essentiële bouwsteen van personalisatie

Ontdek hoe anderen succesvol werken met websiteherkenning

Hoe Vakmedianet gepersonaliseerde content toepast op websites | Ternair.com

"Door inzet van een integraal klantbeeld en slim opgebouwde campagnes maakt Vakmedianet niet alleen nieuwsbrieven dynamisch maar ook de content op zijn websites. Met een fors hogere click through ratio als resultaat."

Stephanie Gillissen
Marketingmanager Data & Projecten

>50 titels

herkenning van websitebezoekers van meer dan 50 titels

x3 - x10

stijging van de CTR met factor 3 tot 10

Hoe Springer Nature 50 procent meer conversie realiseert | Ternair.com

"Met Ternair kunnen we geautomatiseerd het juiste moment kiezen om bepaalde boodschappen te sturen. De flows zijn afgestemd op de interesses die iemand toont. We hebben zicht op het hele proces en weten steeds beter wie we wanneer wat moeten sturen, zodat we niemand lastigvallen met onze boodschappen."

Michael Dam
Marketingmanager

50%

stijging in open rates

x2

Click-Through-Ratio

20% - 30%

lagere opt-out

Hoe de RAI 10% meer bezoekers werft | Ternair.com

"Met de inzet van SEO, contentmarketing en marketing automation realiseerde de RAI 10 procent meer bezoekers voor de Aquatech Amsterdam beurs. De rebook door exposanten voor 2021 bereikte een record van 62%"

Annelie Koomen
Senior Brand Marketing Manager

12%

meer registraties

10%

meer bezoekers

62%

rebook door exposanten voor 2021. Beursrecord!

Hoe BSL met specifieke en actuele informatie de klantrelatie verbetert | Ternair.com

"Met een 360 graden klantbeeld weten we van alle klanten wie ze zijn, wat ze afnemen, wat ze doen, wat ze raadplegen en wanneer en hoe vaak ze dat doen. Daarnaast kunnen we de ontwikkelingen daarin analyseren. Dat is belangrijk om bij het inrichten van de marketingkanalen alleen relevante aanbiedingen te sturen en geen klanten lastig te vallen met informatie die niet relevant is."

Michael Dam
Marketingmanager

360°

klantbeeld

60

miljoen gepersonaliseerde e-mails per jaar

Hoe Mindcampus de e-mailmarketing conversie verdrievoudigd | Ternair.com

"De kracht van Ternair is dat zij zich snel kunnen verplaatsen in de problematiek. Dankzij de Ternair Marketing Cloud kunnen wij op een gestructureerde manier met onze doelgroep communiceren. Wij verliezen geen tijd meer met interne afstemming en zoekacties, maar kunnen focussen op output."

Pieter Lieverse
Algemeen Directeur

x3

stijging in conversie

x2

stijging in geopende e-mails

25%

conversie via remarketing e-mails

Online herkenning: wat is het en hoe werkt onze oplossing

Wie bezoekt jouw website? Met websiteherkenning maak je inzichtelijk welke bedrijven jouw pagina’s aanklikken. Online herkenning levert je waardevolle informatie op, waarmee je jouw aanbod specifieker afstemt op wie dat leest en bekijkt. Onze software helpt je de online conversie te verhogen.

 

Wat is online herkenning?

Online herkenning combineert data en software. Je verzamelt data van bezoekers bij jou op de website, bijvoorbeeld hun IP-adres, het aantal bezoeken en de bezochte pagina’s. Met slimme software breng je die data overzichtelijk in beeld en ontdek je patronen waarop jij kunt inspelen.

Websiteherkenning combineert het verzamelen en analyseren van data met het verbeteren van de website om de conversie te verhogen. Dankzij herkenning stem je de boodschap die je (online) overbrengt beter af op de concrete en specifieke behoeften van de doelgroep.

Als de conversie achterblijft bij wat je op basis van bezoekersaantallen zou verwachten, dan biedt herkenning waarschijnlijk kansen. Ontdek wie jouw website bezoekt en of het gaat om prospects die je nu niet weet te overtuigen, of dat er oninteressant verkeer bij zit vanwege een verkeerde focus voor SEO, e-mailmarketing of social media-inzet.

 

Waarom online herkenning?

Met online herkenning stel je vast wie jouw website bezoekt. Die kennis vormt de basis om te optimaliseren. Pas als je weet wie jouw pagina’s aanklikt, kun je hen de informatie bieden waar zij behoefte aan hebben.

 • Beter inzicht in jouw bezoekers
  Je verzamelt relevante bezoekersdata die beter inzicht geeft in wie de website bezoekt en de belangrijkste pagina’s aanklikt. Hiervoor ben je dankzij eigen dataverzameling niet langer afhankelijk van third-party cookies of andere databronnen.
 • Basis en doelstelling om te optimaliseren
  Pas als je weet wie de website bezoekt kun je daarvoor de pagina(’s) optimaliseren. Onze software brengt helder in kaart voor wie je optimaliseert en welke behoeften er spelen bij de doelgroep.
 • Meer conversie en online omzet
  De optimalisatie van jouw website legt de basis voor meer conversie, dus voor meer omzet. Die extra omzet genereer je bij bestaande of nieuwe bezoekers, omdat je beter begrijpt wie dat zijn.

 

Online herkenning data: data en software

Online herkenning verzamelt in eerste instantie relevante data van bezoekers. Zij delen via een opt-in gegevens zoals:

 • De bezochte pagina’s
 • Het aantal bezochte pagina’s
 • Het aantal bezoeken
 • De totale bezoekduur
 • Datum van het laatste bezoek

Van bedrijven verzamel je op basis van het IP-adres eventueel gegevens over het fysieke adres en het aantal werkzame personen. Dat biedt de basis voor een lijst met prospects, leads en klanten om te benaderen.

 

Online herkenning software

De combinatie met slimme software maakt alle data overzichtelijk beschikbaar. En belangrijker nog, het creëert kansen om in die data patronen te ontdekken en op basis daarvan te optimaliseren. Dankzij de combinatie van data en software krijg je een veel beter beeld van wie er op de website komt en hoe je de communicatie en boodschappen daarop kunt afstemmen.

 

Online herkenning bij Ternair

We bieden je bij Ternair een unieke first-party data-oplossing. Dat betekent dat we het daadwerkelijke lees- en klikgedrag verzamelen op basis van een opt-in. Zo creëer je interesseprofielen van zowel anonieme als bekende gebruikers.

Je bent dankzij onze first-party oplossing voor dataverzameling en online herkenning niet langer afhankelijk van third-party data en dataverzameling buiten de EU. In plaats daarvan verzamel, label, herken, identificeer en integreer je volledig op basis van de eigen bron.

Onze aanpak

Met onze software voor online herkenning start je gepersonaliseerde next-best-experience campagnes op basis van het webgedrag van bezoekers, de content die je publiceert en relevante producten die je toont.

Onze oplossing maakt het mogelijk om persoonlijke content te tonen, precies op het moment dat de bezoeker daar behoefte aan heeft. Bovendien start het trigger-moment van een klant automatisch de opvolgcampagne, bijvoorbeeld met een gepersonaliseerde website, gepersonaliseerde e-mails en een appbericht of een SMS.

 

FAQ: veelgestelde vragen over online herkenning

 • Hoe werkt online herkenning?
  Je verzamelt relevante data van bezoekers via een opt-in systeem. Zo bouw je aan interesseprofielen van anonieme en bekende gebruikers. Dat biedt jou informatie over wie de website bezoekt.
 • Wat levert online herkenning op?
  De data van jouw websitebezoekers geeft een veel beter beeld van wie de pagina’s aanklikt en welke behoeften daarachter schuilgaan. Daarnaast helpt het je contact op te nemen met prospects en leads die interesse hebben getoond.
 • Hoe kan ik het inzetten?
  Op basis van een opt-in verzamelen first-party data op jouw website. Die data biedt inzicht in het gedrag van je bezoeker. Dit vormt basis om content op zowel de website als e-mail te personaliseren.

Laten we beginnen

Wil je weten wat Ternair voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag een intake aan en ervaar zelf hoe het platform werkt.

Ja, ik wil een gratis demo aanvragen!

  Liever direct iemand spreken?

  Stuur een e-mail info@ternair.com
  Volgende

  Leadgeneratie

  Vorige

  Contentpersonalisatie