Websiteherkenning

Websiteherkenning:
Individueel webgedrag zorgt voor unieke data

Onafhankelijkheid van 3rd party of Google-data, kun je met ons unieke script webgedrag vastleggen en gebruiken voor relevante communicatie naar iedere gebruiker afzonderlijk

Bekijk hoe CruiseOnline.com 'verlaten boekingen' en oriënterend webgedrag realtime reactiveert.

Wat is websiteherkenning en hoe werkt onze oplossing

Download whitepaper Vraag demo aan

Actueel zoekgedrag zegt veel over interesses

Gedragsdata op je website, webshop of landingspagina’s kun je direct combineren met andere klantgegevens. Zonder vertraging en onafhankelijk van Google of cookies.

First-party data slim inzetten: 7 best practices

Webgedrag op basis van toestemming

Bouw individuele first party dataprofielen van web(shop)gedrag met ons unieke script. Combineer et met online en offline klantgegevens. Geen afhankelijkheid van 3rd party en Google-data, en met consent van gebruikers.

Inbound marketing met dynamische content

Centrale administratie

Verzamel al het websitegedrag in een centrale database, waardoor je Recency, Frequency, Volume modellen kunt samenstellen, en categoriseren voor gebruik in benaderingssegmenten.

Timing essentiële bouwsteen van personalisatie

Ontdek hoe anderen succesvol werken met websiteherkenning

Hoe BSL met specifieke en actuele informatie de klantrelatie verbetert | Ternair.com

"Met een 360 graden klantbeeld weten we van alle klanten wie ze zijn, wat ze afnemen, wat ze doen, wat ze raadplegen en wanneer en hoe vaak ze dat doen. Daarnaast kunnen we de ontwikkelingen daarin analyseren. Dat is belangrijk om bij het inrichten van de marketingkanalen alleen relevante aanbiedingen te sturen en geen klanten lastig te vallen met informatie die niet relevant is."

Michael Dam
Marketingmanager

360°

klantbeeld

60 miljoen

gepersonaliseerde e-mails per jaar

Privacy proof

database van Ternair is privacyproof

Hoe Vakmedianet gepersonaliseerde content toepast op websites | Ternair.com

"Door inzet van een integraal klantbeeld en slim opgebouwde campagnes maakt Vakmedianet niet alleen nieuwsbrieven dynamisch maar ook de content op zijn websites. Met een fors hogere click through ratio als resultaat."

Stephanie Gillissen
Marketingmanager Data & Projecten

360°

klantbeeld

x3-x10

Click-Through-Ration

>50

titels met websiteherkenning

Hoe Springer Nature 50 procent meer conversie realiseert | Ternair.com

"Met Ternair kunnen we geautomatiseerd het juiste moment kiezen om bepaalde boodschappen te sturen. De flows zijn afgestemd op de interesses die iemand toont. We hebben zicht op het hele proces en weten steeds beter wie we wanneer wat moeten sturen, zodat we niemand lastigvallen met onze boodschappen."

Michael Dam
Marketingmanager

50%

stijging in open rates

x2

Click-Through-Ratio

30%

lagere opt-out

Hoe de RAI 10% meer bezoekers werft | Ternair.com

"Met de inzet van SEO, contentmarketing en marketing automation realiseerde de RAI 10 procent meer bezoekers voor de Aquatech Amsterdam beurs. De rebook door exposanten bereikte een record van 62%."

Annelie Koomen
Senior Brand Marketing Manager

12%

meer registraties

10%

meer bezoekers

62%

rebook door exposanten

Vraag een demo aan!

We laten je graag zien waarom onze software sneller en efficiënter is.

Nu aanvragen
Vraag een demo aan | Ternair.com

We zijn er om te helpen

Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

Stel je vraag
Stel je vraag Sjoerd | Ternair.com

Individuele website herkenning: wat is het en hoe werkt onze oplossing

Wie bezoekt jouw website? Met gewone websiteherkenning maak je inzichtelijk welke bedrijven jouw pagina’s aanklikken. Met onze individuele websiteherkenning maak je inzichtelijk welke personen jouw pagina’s aanklikken. Het levert je unieke, waardevolle informatie op, waarmee je jouw aanbod specifieker afstemt op wie wat leest en bekijkt. Onze software helpt je de individuele website conversie te verhogen. Omdat alle data op consent van de gebruiker is gebaseerd, betreft het first party data (jouw eigen data, het werkt ook alleen op jouw eigen websites) en heb je de toestemming van je gebruikers.

 

Wat is individuele website herkenning?

Individuele website herkenning combineert data en software. Je verzamelt data van bezoekers bij jou op de website, het aantal bezoeken en de bezochte pagina’s. Met slimme software breng je die data categorisch, overzichtelijk in beeld en ontdek je patronen waarop jij kunt inspelen.

Individuele websiteherkenning combineert het verzamelen en analyseren van data met het verbeteren van de website om conversie en klantgerichte communicatie te verhogen. Dankzij herkenning stem je de signalen van je doelgroep beter af op hun concrete en specifieke behoeften.

Als de conversie achterblijft bij wat je op basis van bezoekersaantallen zou verwachten, dan biedt herkenning waarschijnlijk kansen. Ontdek wie jouw website bezoekt en of het gaat om prospects die je nu nog niet weet te overtuigen, of dat er oninteressant verkeer bij zit vanwege een verkeerde verwachting via SEO, SEA, e-mailmarketing of social media.

 

Waarom individuele website herkenning?

Met individuele website herkenning stel je gedrag vast op jouw website. Die kennis vormt, in combinatie met andere gegevens die je van klanten en prospects hebt, zoals bestellingen en klikgedrag in e-mails, de basis om te optimaliseren. Als je weet door wie en hoe jouw pagina’s worden aangeklikt, kun je hen de informatie bieden waar zij behoefte aan hebben.

Beter inzicht in jouw bezoekers
Je verzamelt relevante bezoekersdata die beter inzicht geeft in waar je relaties naar op zoek zijn en op welk moment. Hiervoor ben je dankzij eigen dataverzameling niet langer afhankelijk van externe third-party cookies of andere databronnen. Bronnen die vanwege privacybescherming steeds beperkter ingezet kunnen worden. Beter is om op basis van actieve toestemming je eigen data te verzamelen.

Basisdoelstelling is optimaliseren
Als je weet wie de website bezoekt kun je daarvoor de pagina(’s) optimaliseren, je andere kanalen beter inzetten en gedrag analyseren. Onze software brengt helder in kaart voor wie je optimaliseert en welke behoeften er spelen bij de doelgroep.

Meer conversie
De optimalisatie van jouw communicatie is de basis voor meer conversie, dus voor meer omzet. Die extra omzet genereer je bij bestaande of nieuwe bezoekers, omdat je dan niet alleen weet wat ze gekocht hebben, of wanneer ze iets gedownload hebben, maar ook hun actuele gedrag beter begrijpt.

 

Individuele website herkenning: data en software

Individuele website herkenning verzamelt in eerste instantie relevante data van bezoekers. Zij delen via een opt-in gegevens zoals:

 • De bezochte pagina’s
 • Het aantal bezochte pagina’s
 • Het aantal bezoeken
 • De totale bezoekduur
 • Datum van het laatste bezoek

Met specifieke ‘tags’ kun je deze gegevens automatisch verrijken. Het verschil met gewone website herkenning op basis van IP-adres is dat daarbij alleen gegevens op organisatieniveau worden verzameld. Omdat je niet weet wie welk gedrag vertoont, geeft dat veel minder mogelijkheden om de klantwens te begrijpen en daarop 1-op-1 gepersonaliseerd in te spelen.

 

Individuele website herkenning software

De combinatie met onze marketing automation software maakt alle data overzichtelijk beschikbaar. En belangrijker nog, het creëert kansen om in die data patronen te ontdekken en op basis daarvan communicatie te optimaliseren. Dat kan op de website, maar ook via e-mail, de sales of klantenservice afdeling, of elk ander kanaal. Dankzij de combinatie van data en software kun je de communicatie en boodschappen afstemmen.

 

Individuele website herkenning bij Ternair

We bieden je bij Ternair een unieke first-party data-oplossing. Dat betekent dat we het daadwerkelijke lees- en klikgedrag verzamelen op basis van een opt-in. Zo creëer je interesseprofielen van zowel anonieme als reeds bekende gebruikers.

Je bent dankzij onze first-party oplossing voor dataverzameling en individuele website herkenning niet langer afhankelijk van third-party data en dataverzameling buiten de EU (Google Analytics). In plaats daarvan verzamel, label, herken, identificeer en integreer je volledig op basis van je eigen bronnen.

 

Onze aanpak

Met onze software voor individuele website herkenning start je gepersonaliseerde next-best-experience campagnes op basis van het webgedrag van bezoekers, de content die je publiceert en relevante producten die je toont.

Onze software maakt het mogelijk om persoonlijke content te tonen of te sturen, precies op het moment dat de bezoeker daar behoefte aan heeft. Bovendien start een trigger-moment van een klant automatisch een ‘schedule’ met automatische opvolgcampagne, bijvoorbeeld een gepersonaliseerde website, gepersonaliseerde e-mail, een app of webpush bericht of een sms.

 

FAQ: veelgestelde vragen over individuele website herkenning

 • Hoe werkt individuele website herkenning?
  Je verzamelt relevante data van bezoekers via een opt-in. Zo bouw je aan interesseprofielen van anonieme en bekende gebruikers. Dat biedt jou informatie over wie de individuele website bezoekt. Van bezoekers die geen opt-in geven leg je geen individueel websitegedrag vast.
 • Wat levert individuele website herkenning op?
  De data van jouw individuele websitebezoekers geeft een veel beter beeld van wie en wanneer pagina’s worden aangeklikt en welke behoeften daarachter schuilgaan. Door gedrag te combineren met andere gegevens en eigenschappen van je doelgroepen creëer je een compleet persoonlijk klantbeeld. Zo kun je klanten beter helpen met relevante informatie of door irrelevante informatie en communicatie achterwege te laten.
 • Hoe kan ik het inzetten?
  Op basis van een opt-in verzamelen we first-party data op jouw website(s). Die data biedt inzicht in het gedrag van je bezoeker. Dit vormt basis om content op zowel de individuele website als e-mail te personaliseren.

Laten we beginnen

Wil je weten wat Ternair voor jouw organisatie kan betekenen? Vraag een intake aan en ervaar zelf hoe het platform werkt.

Ja, ik wil een gratis demo aanvragen!

  Liever direct iemand spreken?

  Stuur een e-mail info@ternair.com
  Volgende

  Leadgeneratie

  Vorige

  First party data