Kennis

Tijdsbesparing door automatiseren van onboarding processen


Opleidings- en mediabedrijf MindCampus wilde efficiënter gaan werken, zodat ze zonder extra mankracht de opleidingen konden opschalen en alle partijen eenvoudig kunnen bedienen. Door het onboarding proces van hun opleidingsprogramma te automatiseren is veel handwerk overbodig is geworden.

Het informeren van de deelnemers was een erg arbeidsintensieve en tijdrovende klus. Klantdata waren over allerlei databases verspreid: niet alleen in de verschillende mailsystemen, ook waren nog allerlei gegevens opgeslagen in de online back-office en de financiële back-office.

MindCampus stond voor de uitdaging om de databronnen te koppelen en content en timing af te stemmen op het gedrag van de klant.

Trigger-based campaigns

De Ternair Marketing Cloud werd aangesloten op de ERP- en CRM-applicaties. In de marketing automation oplossing van Ternair zijn flows gemaakt die meer dan honderd opleidingen bedienen.

Alles start nu met de inschrijving van de deelnemer. Zij geven tijdens het aanmeldingsproces hun persoonsgegevens door en dat is het signaal om de e-mailflow te starten. Het is trigger-based – wanneer iemand zich inschrijft wordt de inschrijfdatum en de datum van het evenement gebruikt om een logische flow tot stand te brengen, van de bevestiging van inschrijving tot de inloggegevens voor de e-learning omgeving en de evaluatie achteraf.

“De kracht van Ternair is dat zij zich snel kunnen verplaatsen in de problematiek. Dankzij hun oplossing kunnen wij op een gestructureerde manier met onze doelgroep communiceren.”

Pieter Lieverse, Algemeen Directeur MindCampus

Onboarding automatiseren

Door de onboarding processen te automatiseren kan MindCampus veel effectiever en efficiënter werken. Met minder tussenkomst van menselijke handelingen kunnen nu meer opleidingen aangeboden worden en worden alle partijen eenvoudig bedient met de juiste informatie.

Voorheen waren dit allemaal handmatige acties, waarvoor een selectie vanuit het backoffice systeem en de creatie van de content nodig waren. Nu wordt er ‘near realtime’ gereageerd, wat erop neerkomt dat het systeem drie tot vier keer per dag de systemen uitleest op nieuwe inschrijvingen.

Over MindCampus
MindCampus verzorgt opleidingen op gebied van personeelsmanagement en facilitaire dienstverlening, de zogenoemde HR-Academy en F-Academy. Daarnaast worden er evenementen georganiseerd en biedt  MindCampus nieuwsplatforms voor de twee doelgroepen.

Ternair en Mindcampus – toen nog onder de naam Weka Business Media – werken sinds 2012 samen. 

Wil je jouw onboarding processen ook automatiseren?

Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

Contact opnemen
Wil je jouw onboarding processen ook automatiseren?
Volgende

Is jouw marketingdata wel ‘agile’ genoeg?

Vorige

Verdrievoudiging van conversie door content op basis van gedrag