Kennis

Sneller en effectiever werven met lead nurturing en leadscoring

Door het aanbieden van gerichte content converteert DTG bezoekers aan DTG.nl naar leads. Om deze leads vast te leggen, te identificeren en op het juiste moment uit te leveren aan sales, ging DTG opzoek naar een lead nurturing proces. Met de Ternair Marketing Cloud worden leads die voldoen aan de leadscore geautomatiseerd op het juiste moment uitgeleverd aan sales.

Alle MKB-bedrijven in Nederland zijn voor DTG een potentiële klant. Door het aanbieden van gerichte content zoals kennisartikelen, whitepapers en workshops converteert het bedrijf  bezoekers aan DTG.nl naar leads. Om deze leads vast te leggen, te identificeren en op het juiste moment uit te leveren aan sales, ging DTG opzoek naar een lead nurturingproces. ”DTG heeft voor Ternair gekozen omdat de Ternair Marketing Cloud alle functionaliteiten biedt om de klant- en prospect interactie over alle kanalen te beheersen en te initiëren.”

 

“DTG heeft voor de Ternair gekozen omdat de Ternair Marketing Cloud alle functionaliteiten biedt om de klant- en prospect interactie over alle kanalen te  beheersen en te initiëren. De implementatie was in no-time gereed, inclusief het customizen om het platform naadloos aan te laten sluiten op de processen en organisatie van DTG. Resultaat is dat de time-to-market sterk is afgenomen (van dagen naar minuten), de kwaliteit en dus ook de conversie van leads aanzienlijk is verbeterd. Daarnaast stelt Ternair ons in staat om over de gehele marketing- en sales funnel de business impact verder te optimaliseren.”

 

Van ‘Operational Excellence’ naar ‘Customer Intimacy’

DTG wil groeien in klanten, in váste klanten en in de omzet per klant. Om dit waar te maken, heeft DTG een proces nodig, dat op een effectieve manier nieuwe klanten werft onder suspects en prospects. En een lead nurturingproces dat deze suspects en prospecs stap-voor-stap met relevante communicatie informeert en converteert naar klanten. Lead nurturing en lead scoring Bij DTG staat de MKB-ondernemer als (aanstaande) klant centraal. Hij of zij wordt met behulp van de Ternair Marketing Cloud optimaal ondersteund om een tevreden klant te worden en / of te blijven. Van alle bezoekers wordt een ‘single customer view’ opgebouwd (profielgegevens, contacten, contracten, wat heeft de prospect / klant op welk moment gedaan / ontvangen via welk kanaal). Om de bezoekers vervolgens te converteren naar leads vindt er lead scoring plaats op basis van downloads, deelname aan workshops en overige contactmomenten met DTG. Om dit proces te voeden worden in de campagnemanagent tool dagelijks volledig geautomatiseerd event-driven campagnes verstuurd op basis van (realtime) gedragsdata en leadscores. Eenmaal gekwalificeerde leads worden via Ternair geautomatiseerd doorgezet

 

Als “sales task” naar het CRM-systeem van DTG

Deze leads zijn via een leadform zichtbaar voor sales waarbij alle achterliggende informatie van de prospect / klant beschikbaar en inzichtelijk is. Op deze manier kan sales goed inspelen op de situatie van leads. Om tot slot de salesfunnel door te meten en te rapporteren wordt Ternair Datamart ingezet. Snelheid en efficiency Sinds de implementatie van de Ternair Marketing Cloud is het lead nurturing-proces van DTG aanzienlijk verbeterd. Dagelijks worden meer dan 250 leads vastgelegd en via Ternair opgevolgd. Leads die voldoen aan de ‘sales qualified lead score’ worden op het juiste moment geautomatiseerd uitgeleverd aan sales. Deze automatisering van handmatig werk heeft een kostenbesparing opgeleverd. Daarnaast is de time-to-market veel korter geworden. Waar in het verleden salesleads pas na enkele dagen werden uitgereikt, vindt dit nu nagenoeg realtime plaats. Wat de kwaliteit en conversie van leads aanzienlijk verbetert.

 

Over DTG
DTG biedt praktische online marketingdiensten aan het midden- en kleinbedrijf (MKB) in Nederland. Het Amterdamse bedrijf helpt ondernemers om makkelijker gevonden te worden, zich online te presenteren en in contact te komen met nieuwe klanten.

Ook aan de slag met leadgeneratie?

Praat met een specialist en ontdek wat onze software voor jou kan doen.

 

Demo aanvragen
Ook aan de slag met leadgeneratie?
Volgende

Persoonlijke omgeving voor beursbezoekers

Vorige

Mail Privacy Protection in Ternair